NICOLAE CIUCĂ:  "Rusia este cea mai serioasă ameninţare pentru securitatea noastră comună"

I.GHE.
Ziarul BURSA #Politică #Apărare / 29 martie 2022

"Rusia este cea mai serioasă ameninţare pentru securitatea noastră comună"

Rusia este acum cea mai serioasă ameninţare pentru securitatea noastră comună a afirmat, ieri, premierul Nicolae Ciucă, în cadrul conferinţei de presă care a avut loc la Sofia (Bulgaria) după întâlnirea şefilor de guverne din Bulgaria, România, Macedonia de Nord şi Muntenegru.

"Avem nevoie de o apărare mai puternică pentru o descurajare mai eficientă şi avem nevoie de mai multă rezilienţă a societăţii şi a infrastructurii pentru o mai bună securitate. Recunoaştem presiunea şi influenţa rusă malignă în regiune. Am decis să-i facem faţă sporindu-ne rezistenţa. Aceasta include combaterea naraţiunilor false ruseşti, mai multă protecţie cibernetică, creşterea comerţului între noi, reducerea dependenţei energetice de Rusia", a precizat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Şeful Guvernului a mai arătat că aliaţii de pe Flancul estic al NATO trebuie să continuie să ofere sprijin Ucrainei şi Republicii Moldova şi să gestioneze împreună criza refugiaţilor care fug din calea războiului ce are loc în ţara vecină.

Premierul Nicolae Ciucă a mai discutat ieri cu omologii săi şi despre rezolvarea problemei alimentării cu gaze naturale în regiune, dar şi despre furnizarea de îngrăşăminte pentru fermieri. Nicolae Ciucă a spus că, după ce Bulgaria va termina în luna iulie interconectarea conductelor de gaze cu Grecia, România va putea cumpăra gaze naturale venite din hub-ul grecesc Alexandropolis.

Referitor la necesitatea aprovizionării cu gaze naturale, şeful Guvernului a mai spus că fermierii au nevoie de îngrăşăminte, al căror preţ a crescut din cauza războiului din Ucraina.

"Îngrăşămintele sunt fabricate pe bază de gaze naturale, aşa că avem nevoie de gaze pentru producţia lor. (...) Desigur, ne vom strădui să găsim soluţii pentru a-i asigura pe cetăţenii noştri că vom face faţă tuturor acestor crize, creşterii preţurilor la energie electrică, gaze naturale şi de asemenea, ameninţării care se prefigurează a deveni această problemă alimentară", a spus Nicolae Ciucă.

La rândul său, premierul bulgar Kiril Petkov a oferit noi asigurări privind finalizarea în curând a interconectorului de gaze dintre Bulgaria şi Grecia.

"Săptămâna trecută am vizitat şantierul proiectului şi monitorizez constant proiectul. Am angajamentul premierului grec că proiectul se va încheia până la finalul lunii iunie, iar gazul ar putea circula pe aceste conducte la scurt timp după aceea", a spus Kiril Petrov.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb