Nicolae Mischie, trimis în judecată

C.P.
Ziarul BURSA #Politică / 14 iunie 2005

Procurorii Parchetului Naţional Anticorupţie l-au trimis ieri în judecată pe Nicolae Mischie - fost preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj - sub aspectul săvîrşirii infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită, fapte comise în formă continuată şi aflate în concurs real. Potrivit Parchetului Naţional Anticorupţie, în perioada 1999-2002, Nicolae Mischie ar fi pretins de la un om de afaceri executarea unor lucrări de construcţii şi de renovare la trei imobile proprietate personală, valoarea totală a acestora depăşind 4,5 miliarde lei. În schimbul acestor servicii, Mis-chie a afirmat că poate interveni la diverse autorităţi ale statului în vederea obţinerii de către afacerist a unor contracte economice în favoarea firmelor care-i aparţineau.

În dubla sa calitate - de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj şi preşedinte al Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia - Nicolae Mischie a promis că îşi poate trafica influenţa pe lîngă funcţionari cu înalte demnităţi publice din judeţ pentru acordarea unor facilităţi firmelor aparţinînd omului de afaceri respectiv, pentru a stopa controalele pe linie fiscală la aces-tea, cît şi pentru a încheia unele contracte de execuţie lucrări în numele Administraţiei Publice judeţene pe care o reprezenta.

În realizarea aceleiaşi activităţi infracţionale, inculpatul ar mai fi pretins, cu titlu de mită, un autoturism ARO, mobilier şi bunuri electrocasnice pentru dotarea proprietăţii sale din Tîrgu Jiu.

Din depoziţiile martorilor rezultă că inculpatul îl prezenta pe omul de afaceri de la care a primit mită şi căruia i-a promis traficarea influenţei sale drept "cel mai mare investitor în zona defavorizată, că execută lucrări de o calitate nemaiîntîlnită în Gorj şi că îi este prieten".

Procurorii anticorupţie monitorizează încă din luna iunie 2003 toate informaţiile şi datele privind activităţile ilicite ale inculpatului Mischie Nicolae, urmărirea penală fiind începută la data de 29 aprilie 2004. Cauza, extrem de complexă, nu a putut fi soluţionată în timp rezonabil din cauza duratei celor trei expertize - tehnică, în construcţii; contabilă; de evaluare a bunurilor mobile - ale căror concluzii au fost depuse la începutul lunii iunie 2005. Cauza se trimite spre competenta soluţionare la Tribunalul Gorj.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb