NICU ŞTEFĂNUŢA (USR PLUS):  "Certificatele europene de vaccinare, testare şi imunizare, un pas înainte spre normalizarea circulaţiei în Europa"

Comunicate de presă / 17 martie 2021

"Certificatele europene de vaccinare, testare şi imunizare, un pas înainte spre normalizarea circulaţiei în Europa"

Astăzi Comisia Europeană a prezentat proiectul certificatului verde digital european, o iniţiativă care răspunde nevoii de a uşura circulaţia persoanelor în Uniunea Europeană în perioada pandemiei COVID, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Să avem documente care atestă vaccinarea, imunizarea sau testarea, uniform recunoscute pe tot teritoriul Uniunii Europene, ţine de normalitate şi va fluidiza circulaţia cetăţenilor europeni. Cine este vaccinat sau testat într-o ţară UE, să fie recunoscut ca atare în toate celelalte ţări europene. Nu poate fi vorba de discriminare, aşa cum s-a speculat în spaţiul public, iar Comisia Europeană a explicat cât se poate de clar că aceste certificate nu pot constitui condiţii pentru a călători. Trebuie să ne raportăm la situaţia de azi, nu de acum doi ani, dinainte de pandemie.

Acest certificat este util pentru că îmbunătăţeşte situaţia reală faţă de acum, când statele au ridicat ziduri unele faţă de altele. Să ne gândim numai la sutele de mii de români care îşi câştigă pâinea în alte ţări, la miile de şoferi români de pe drumurile Europei, la familiile separate care nu s-au mai văzut de luni de zile.

Am lucrat alături de colegii mei pentru a redacta poziţia grupului Renew Europe referitoare la certificatul de vaccinare şi cunosc foarte bine subiectul. Este un regulament discutat de Parlament şi de Consiliu. Ne dorim ca în trei luni să avem o soluţie aşa încât să avem suficientă populaţie vaccinată, pentru a nu crea discriminări şi, în acelaşi timp, să asiguram mobilitatea.

Vreau să asigur românii că certificatul verde digital e un pas înainte spre a ne relua viaţa de dinainte de pandemie" a declarat Nicu Ştefănuţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb