Nicuşor Dan: "CGMB a aprobat proiectul care vizează punerea în siguranţă şi conservarea Hanului Solacolu"

S.B.
Politică / 30 iunie 2023

Nicuşor Dan: "CGMB a aprobat proiectul care vizează punerea în siguranţă şi conservarea Hanului Solacolu"

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan anunţă vineri că în Consiliul General al Municipiului Bucureşti s-a aprobat proiectul care vizează punerea în siguranţă şi conservarea Hanului Solacolu, etapa premergătoare consolidării acestui imobil, monument istoric în zonă protejată, informează news.ro.

În prezent acesta se află într-o stare avansată de degradare, reprezentând un pericol major de prăbuşire.

"Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat proiectul care vizează punerea în siguranţă şi conservarea Hanului Solacolu, aceasta fiind etapa premergătoare consolidării acestui imobil, monument istoric în zonă protejată. Situat în Calea Moşilor nr. 134-134A, în sectorul 2 al Capitalei, hanul a fost construit de fraţii Solacolu în anul 1859. Clădirea a fost iniţial prima fabrică de paste făinoase din Bucureşti, faţada exterioară era prevăzută cu prăvălii, având deschidere pe renumita arteră comercială a Bucureştiului, Calea Moşilor sau Podul Târgului de Afară. În prezent acesta se află într-o stare avansată de degradare, reprezentând un pericol major de prăbuşire", a anunţat primarul Capitalei. ,

Nicuşor Dan arată că lucrările de punere în siguranţă care trebuie efectuate în regim de urgenţă presupun, printre altele, punerea în siguranţă cu prioritate a faţadei principale, asigurarea stabilităţii pereţilor de la etaj, închiderea cu zidărie de cărămidă (recuperată) a golurilor de la subsol şi parter, sprijinirea tuturor bolţilor, blocarea accesului exterior cu porţi metalice, demolarea şi îndepăratarea elementelor de lemn, metal, finisaje sau cărămidă care sunt parţial prăbuşite sau care se află într-un echilibru instabil.

"După etapa de punere în siguranţă a imobilului vor începe lucrările de consolidare, respectându-se elementelele originale ale clădirii monument istoric, aşa cum este prevăzut de avizul emis de Ministerul Culturii. Reamintesc faptul că Primăria Capitalei a intrat în posesia acestei clădiri anul trecut, după ce i-a expropriat pe foştii proprietari", mai spune edilul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb