NICUŞOR DAN: "Estimăm un prejudiciu de peste 500.000 euro la ASPA"

I. Ghe.
Politică / 2 iunie 2022

"Estimăm un prejudiciu de peste 500.000 euro la ASPA"

Andrei Mina Drăghici, directorul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a demisionat din funcţie El este acuzat de primarul general Nicuşor Dan de mai multe nereguli consemnate şi în raportul Curţii de Conturi şi în trei rapoarte ale Corpului de Control

Andrei Mina Drăghici, directorul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), instituţie din subordinea Primăriei Capitalei, a demisionat din funcţie, din cauza prejudiciului de peste 500.000 euro constatat la autoritatea respectivă de către raportul Curţii de Conturi şi de trei rapoarte ale Corpului de Control, a anunţat primarul general Nicuşor Dan, pe pagina oficială de Facebook.

"Punem punct astfel unui mandat în care resursele publice s-au dus mai degrabă către diverşi clienţi politici ai PSD, în detrimentul animalelor pe care ASPA le are în grijă. (...) De asemenea, directorul general Drăghici e responsabil de realizarea mai multor achiziţii publice restrictive şi netransparente, acceptând oferte ale unor operatori economici fără ca aceste oferte să corespundă cerinţelor din caietele de sarcini", arată Nicuşor Dan.

Primarul general al Capitalei a enumerat şi prejudiciile produse de activitatea fostului director al ASPA:

- 809.200 lei, prejudiciu material provenit din achiziţia a 24 de containere neutilizabile din punctul de vedere al normelor sanitar-veterinare;

- 535.493 lei, sumă cheltuită pentru achiziţionarea şi instalarea unor cuşti pentru câini la adăpostul ASPA din Mihăileşti, fără să existe documente de recepţie şi la construcţia cărora nu s-au folosit numai materiale furnizate de executant, ci şi materiale rezultate din vechile cuşti, dar contravaloarea materialelor a fost plătită integral;

- 147.902 lei, reprezentând cheltuieli de personal provenite din angajarea nejustificată a unor persoane detaşate de la societăţi comerciale private;

- 103.305 lei, cheltuieli nejustificate în cadrul evenimentului "Stop Abandon".

- 809.200 lei, sumă ce reprezintă valoarea achiziţionării a două ambulanţe veterinare fără obţinerea autorizaţiilor pentru funcţionare de la Colegiul Medicilor Veterinari.

"Pentru toate aceste nereguli, fostul director a fost chemat în faţa a două comisii de disciplină, pe care însă, ca politruc înşurubat în funcţie de PSD şi de satelitul său defunct ALDE, s-a străduit să le fenteze. Directorul Drăghici şi-a luat repetate concedii medicale, pe care nu le-a mai putut însă prelungi din momentul în care comisiile de disciplină au sesizat Colegiul Medicilor. În plus, am sesizat Parchetul pentru indicii legate de săvârşirea unor fapte penale cu ocazia achiziţiilor făcute de ASPA şi am sesizat de asemenea Curtea de Conturi pentru verificarea legalităţii încheierii şi derulării contractelor de achiziţii publice. Estimăm prejudicii de aproape 500.000 de euro şi ne vom îndrepta către instituţiile abilitate pentru recuperarea acestora", concluzionează Nicuşor Dan.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. CHIAR NU ESTI SANATOS LA CAP ??? FACI PE PROSTUL , S-AU CE AI ??? ORI , ESTI VENIT IN BUCURESTI , DE PE PLUTO ?????????????? PREJUDICIU ??? MISCULATII ??? EXCROCHERII ??? COMBINATII ??? ESTI CICA , PRIMAR AL CAPITALEI !!! TU CHIAR NU STII CA ANIMALELE ALEA , SUFERA DE FOAME SI DE SETE , CU SAPTAMANILE ??? SACII LOR CU MANCARE , SANT FURATI SI DETURNATI LA ANIMALELE DE COMPANIE ALE SEFILOR CARE TREBUIE SA SE OCUPE DE INGRIJIREA SI BUNA-STAREA AMARATILOR CAINI - MAI DANEZI , ADUSI ACOLO CU ARCANUL , SI ARUNCATI IN CUSTI NECURATATE CU LUNILE ??? CA SE INCAIERA , SI SE MANANCA INTRE EI , DE FOAME , ASTA STII ???????? TE INTERESEAZA , MACAR ??????????? SIGUR , DIN BIROU FACI SI DESFACI , DAR ACOLO , LA COTETURI , AI AJUNS VREODATA ????????? SARMANA TARA , PLINA DE TICALOSI FARA INIMA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    In cele 3 adaposturi se face curatenie zilnic si se da mancare si apa de 2 ori pe zi. In rest, fabuleaza. Nu m-ar mira sa reprezinte un Ong care cerseste bani din Vest pt caini. Multi dintre ei au super vile si masini. Verificati ca sa va convingeti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb