Niţă: "Vrem să atragem, în continuare, micii investitori la listări"

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 17 ianuarie 2014

Niţă: "Vrem să atragem, în continuare, micii investitori la listări"

Departamentul pentru Energie şi-a propus, în urma experienţei listării Romgaz din toamnă, să atragă un capital cât mai mare de la micii investitori şi la listările programate în acest an, a spus ministrul Constantin Niţă.

Domnia sa a precizat: "Suprasubscrierea impresionantă a ofertei Romgaz pe tranşa micilor investitori ne-a arătat potenţialul. Abordarea pe care am avut-o la listarea Romgaz a fost în favoarea acestor mici investitori şi alocarea s-a făcut în detrimentul GDR-urilor (n.r. certificatelor globale de depozit). Vom continua această strategie pentru listările programate în acest an pentru Electrica. Hidroelectrica şi Complexul Oltenia, dar procentul alocat micilor investitori şi detaliile de preţ vor fi stabilite de consultanţi, în urma pre-marketingului".

Constantin Niţă a menţionat că graficul asumat cu FMI va fi respectat şi că Electrica şi Hidroelectrica vor fi listate în iunie, iar Complexul Oltenia - în octombrie: "Vânzarea de acţiuni pe bursă va aduce companiilor mai multă transparenţă, un management eficient, dar va atrage şi o încredere mai mare din partea investitorilor şi a instituţiilor financiare, ceea ce este foarte important, întrucât necesarul de investiţii este mare".

Departamentul pentru Energie este în grafic în ceea ce priveşte angajamentele luate în faţa FMI, a mai spus ministrul Niţă, care a subliniat că anul trecut a fost unul de succes pentru strategia de listări, după cele trei oferte reuşite de la Transgaz, Nuclearelectrica şi Romgaz.

Întrebat dacă momentul listărilor este cel mai bun, în condiţiile în care pieţele financiare externe nu şi-au revenit din criză, ministrul delegat pentru energie a răspuns: "Da. Companiile româneşti trebuie să-şi deschidă capitalul şi pentru micii investitori, şi pentru marii investitori. Banii vor fi folosiţi în retehnologizări şi modernizări. Toţi banii rezultaţi din vânzările pe bursă rămân în companii".

La rândul său, directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a precizat că a solicitat listarea companiei pe care o conduce în octombrie, pentru a nu fi cotată pe piaţa de capital în acelaşi timp cu celelalte două. Domnia sa susţine că "nu trebuie să ne canibalizăm cu listările", pentru că este vorba de bani care trebuie atraşi de pe aceeaşi piaţă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Vorbim de mici investitori pe piața românească de capital și ne facem că nu știm sau că am uitat că piața nu e sigură din moment ce avem atâtea situații nerezolvate de organele abilitate.

    Scandalul de la Harinvest arată că se fură pe piața de capital din România și că nu poți să ai încredere că nu vei fi furat de către oricare alt SSIF !

     

    Eu sunt de la tara, altfel spus sunt din provincie.

    Ce este aceea "Suprasubscriere"??? 

    Am cautat in DEX si nu am gasit.

    Va rog frumos, stimata Alina Toma Vereha, daca gasiti undeva explicatia acestui cuvant sa o publicati intr-un articol, deoarece sunt convins ca in aceasta tara majoritatea populatiei este din provincie. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb