Noaptea albă a muzeelor a scos din case mii de oameni

Andrei Stan
Miscellanea / 22 mai 2016

Mii de oameni au stat la cozi, chiar şi câteva ore, în toată ţara, în cadrul "nopţii albe" a muzeelor. Evenimentul, cu tradiţie deja în toată Europa, a fost foarte bine primit şi la noi, transmite Digi 24.

În Bucureşti, zeci de expoziţii, concerte şi spectacole de teatru au ţinut oraşul treaz până dimineaţă.

Mii de oameni au stat la coadă pentru a vedea, în miez de noapte, cele mai frumoase picturi româneşti la Muzeul Naţional de Artă.

"Toate artele trebuie apreciate la fel de mult. Aşa că Noaptea Muzeelor ne oferă această şansă", a afirmat un vizitator.

"Fiecare detaliu în sine creează un mediu foarte regal, care practic incântă fiecare privire a fiecărui iubitor de artă. Sunt fascinată şi chiar am rămas fără cuvinte", a mărturisit o tânără.

La Biblioteca Centrală Universitară a avut loc un veritabil maraton de jazz si poezie.

Bucureştenii care au fost curioşi să viziteze Cimitirul Bellu la Noaptea Muzeelor au fost întâmpinaţi cu muzică. S-au plimbat pe alei, au mers în cavouri în care sunt mormintele unor personalităţi şi au aplaudat concertele şi piesele de teatru care s-au terminat târziu, în noapte.

"E al doilea an, am fost şi anul trecut şi am rămas impresionat şi de aceea, am hotărât să vin şi în seara asta. Sunt benefice astfel de momente pentru tineret şi pentru România în sine", a spus un vizitator.

"După cum ştiţi Cimitirul Bellu este în circuitul muzeelor datorită mormintelor spectaculoase pe care le găsim aici", a afirmat Bogdan Alexe, organizator al evenimentului.

Palatul Suţu, una dintre cele mai vechi reşedinţe aristocratice din Bucureşti, a fost de asemenea un punct important din itinerariul bucureştenilor care au ţinut să se bucure de artă în nocturnă. "Timpul Oraşului", cea mai noua expoziţie permanentă a unui muzeu din Bucureşti, este foarte căutată în acest an.

Organizată pentru al 12-lea an la rând, "Noaptea Muzeelor" este unul dintre cele mai populare evenimente culturale din Europa. Sunt înscrise în program peste 3.000 de instituţii de cultură europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb