Noble Securities: Dolarul american, scăderi pe toată linia faţă de monedele din UE

F. A.
Macroeconomie / 1 octombrie 2013

Toate monedele din UE au crescut în septembrie faţă de dolarul american, cea mai mare apreciere fiind înregistrată de lira sterlină, cu o creştere de peste 4% faţă de cotaţia sa de la începutul lunii, se arată într-un comunicat al Noble Securities remis redacţiei.

Leul s-a întărit luna trecută cu aproape 2% în faţa dolarului. Majoritatea monedelor din regiune s-au apreciat în raport cu moneda americana, inclusiv per ansamblul primelor nouă luni ale anului.

Silviu Pojar, Sales Manager la Noble Securities, a precizat: "În septembrie, dolarul american a scăzut semnificativ faţă de toate monedele din UE, pe fondul deciziei Rezervei Federale a SUA de a menţine nivelul injecţiilor de lichidităţi şi ca urmare a faptului că autorităţile federale americane au ajuns din nou în impas în ceea ce priveşte bugetul pe anul fiscal următor. Guvernul federal al SUA a decis oprirea parţială a activităţii, iar nerezolvarea crizei ar ţine în continuare USD sub presiune; deşi sunt încă dificil de estimat, urmările generale ale situaţiei vor fi importante cel puţin pe termen mediu".

"Referitor la Euro, trebuie să reamintim că alegerile din Germania au constituit un eveniment cu importanţă globală, iar victoria obţinută de Angela Merkel a susţinut moneda unică europeană. În plus, creşterea indicelui de încredere a consumatorilor germani a dat recent un nou impuls aprecierii Euro", a arătat Silviu Pojar. Moneda Euro s-a întărit cu cca 2,3% în luna septembrie faţă de USD şi a marcat o apreciere de aproape 2,5% la finele primelor nouă luni ale anului comparativ cu cotaţia sa de la începutul lui 2013.

La finele lunii septembrie, leul a avut faţă de euro o cotaţie apropiată de cea de la începutul lunii respective.

Per ansamblul primelor trei trimestre din 2013, leul rămâne cea mai performantă şi stabilă monedă din UE, având la finele lui septembrie o cotaţie faţă de Euro apropiată de cea avută la începutul lui ianuarie, se mai arată în comunicatul citat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb