Noi Consilii de Administraţie pentru societăţile din subordinea MCSI

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 7 ianuarie 2009

Consiliile de Adiministraţie (CA) pentru societăţile din subordinea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale /MCSI/ vor fi numite până vineri, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, ministrul comunicaţiilor, Gabriel Sandu.

"Până vineri, voi stabili Consiliile de Administraţie la companiile din subordinea ministerului unde statul este acţionar, la SNR-Radiocom, Poşta Română. Acestea vor pleca cu mandat şi fiecare din aceste societăţi vor fi auditate. Ne vom implica foarte direct prin intermediul CA în strategia fiecărei societăţi", a mai spus Sandu.

Pentru Poşta Română, ministrul Comunicaţiilor va cere un raport la programul de restructurare, până la ce nivel s-a ajuns, iar la Radiocom vor fi solicitate obiectivele, partea de încasări şi programele vizavi de strategia ministerului. Oficialul MCSI a spus că, deocamdată, există doar raportul Agenţiei pentru Serviciile Societăţii Informaţionale (ASSI).

"Vreau să ştiu, de asemenea, situaţia exactă a împrumuturilor luate de aceste societăţi", a spus Sandu.

Potrivit ministrului, în 2009 va fi relansat comitetul interministerial sub conducerea premierului pentru a fi luate decizii clare vizazi de interfaţa şi interoperabilitatea ministerelor. De asemenea, obiectivul prioritar la MCSI este absorbţia celor 383 milioane euro fonduri europene destinate sectorului.

"Pentru acest lucru voi lua personal calificat din toate celelalte servicii din minister şi îl voi duce la organismul intermediar. De asemenea, voi stabili o colaborare mult mai directă cu autoritatea de management din Ministerul Finanţelor în vederea absorbţiei fondurilor", a mai adăugat ministrul comunicaţiilor.

Tot pentru 2009, ministrul intenţionează să lanseze cel mai mare portal din România - e-România, care va cuprinde toate oraşele şi comunele din ţară la nivel de informaţie istorică, juridică, administrativă şi geografică.

"Din acest portal intenţionez să fac funcţional şi sistemul e-guvernare din care să plec către celelalte portaluri şi anume - e-administraţie sau e-tax. Acesta aş vrea să devină funcţional la nivelul municipiilor în proporţie de 100 la sută până la finele anului", a subliniat ministrul comunicaţiilor.

Sandu a spus că la sfârşitul celor patru ani de mandat vrea să ştie câte minute stă fiecare cetăţean în faţa calculatorului ca să obţină orice informaţie, începând de la participarea la o licitaţie, reconversie profesională sau pentru plata tuturor taxelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb