ZIARUL BURSA

07 ianuarie 2009
Ediţia din 15.08.2024

Israelul respinge cererea UE de încetare a focului

V. RibanaInternaţional / 7 ianuarie 2009

Premierul israelian, Ehud Olmert, a respins, ieri, cererea Uniunii Europene de încetare a focului în Fâşia Gaza, vreme de 48 de ore, promiţând că va merge înainte cu ofensiva până la momentul la care va fi asigurată, din nou, securitatea în sudul ţării.

BNR MENŢINE NIVELUL REZERVELOR OBLIGATORII Teamă sau criză de timp?

Andreea Arăboaei, Justina ZahBănci-Asigurări / 7 ianuarie 2009

Rezultatele şedinţei de politică monetară de ieri a Băncii Naţionale au surprins destul de mult reprezentanţii pieţei bancare din ţara noastră, odată cu menţinerea nivelului actual al ratelor rezervelor minime obligatorii (RMO) la pasivele în lei (în special) dar şi a celor în valută ale instituţiilor de credit.

CSA estimează, pentru 2009, un ritm de creştere a pieţei asigurărilor între 12%-15%.

CSA: Asigurările vor rămâne în topul celor mai dinamice sectoare în 2009

Andreea ArăboaeiBănci-Asigurări / 7 ianuarie 2009

Sectorul asigurărilor din ţara noas­tră se va menţine, şi în anii următorii, unul dintre cele mai dinamice sectoare, chiar dacă actuala conjunctură economică poate încetini ritmul de creştere a veniturilor din prime de asigurare, după cum ne aşteptam de altfel pentru anul 2009, apreciază preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), Angela Toncescu.

ALERT BVB a deschis pe roşu

F.A.Piaţa de Capital / 7 ianuarie 2009

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a înregitrat deprecieri semnificative în debutul tranzacţionar de azi, în special la titlurile BRD, Transelectrica, Petrom şi SIF3 Transilvania, după ce în primele două sesiuni ale anului a înregistrat reveniri semnificative ale cotaţiilor.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Aurul s-a scumpit în ultima lună

Aurul s-a scumpit în ultima lună

IZABELA SÎRBUInvestiţii Personale / 7 ianuarie 2009 /

Depozitele în aur, precum şi acţiunile companiei "UAMT" Oradea, tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul UAM, au adus cele mai bune randamente investitorilor, reprezentând cele mai bune plasamente de pe piaţă, realizate la...

Au fost emise preavize de concediere pentru 24 de muncitori din cadrul societăţii, din cei 37 câţi mai erau angajaţi.

Noi disponibilizări la "Nicolina" Iaşi

DORU MOCANU, IAŞIPiaţa de Capital / 7 ianuarie 2009 /

"Nicolina" SA Iaşi a disponibilizat, la începutul acestui an, 20 de angajaţi din cei 37 pe care îi mai avea la finalul anului trecut, conform liderului sindical al societăţii, Gheorghe Păduraru.

Tranzacţii de numai 575.000 lei

Izabela SârbuPiaţa de Capital / 7 ianuarie 2009 /

Indicele Rasdaq-C, care indică evoluţia acţiunilor de pe piaţă, a câştigat ieri 1%, urcând la 2.100,88 puncte, pe fondul unei lichidităţi de doar 575.000 lei.

Galaţiul se încălzeşte cu păcură

Marilena Dinu,GalaţiCompanii / 7 ianuarie 2009 /

Criza gazelor care afectează România în această perioadă i-a obligat pe responsabilii CET Galaţi să utilizeze, începând de ieri, stocul de păcură pentru producerea de energie termică.

ShopMania compară preţuri şi în Irlanda

C.P.Companii / 7 ianuarie 2009

ShopMania, cel mai mare portal de cumpărături online şi comparaţii de preţuri din România, proiect marca Asesoft Net, şi-a lansat ieri operaţiunile în Irlanda, cea de-a 24-a ţară din portofoliu.

Profesorii ameninţă cu proteste

C.D.Companii / 7 ianuarie 2009 /

Liderii federaţiilor sindicale din învăţământ sunt nemulţumiţi că Guvernul nu majorează salariile cadrelor didactice şi ameninţă cu reluarea protestelor şi cu boicotarea sesiunii de examene în învăţământul superior.

Sorin Blejnar este noul şef al ANAF

N.I.Politică / 7 ianuarie 2009

Premierul Emil Boc l-a numit în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) pe Sorin Blejnar, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial, anunţă Newsin.

Tragice erori de strategie

Cornel CodiţăEditorial / 7 ianuarie 2009

Cornel Codiţă

Întrebat de un realizator grăbit: Ce se întîmplă în Gaza?, am răspuns fără să clipesc: nimic. Omul nu avea nevoie de ideile mele, ci doar de un chip şi o voce.

Un milion de lei pentru tunelurile din Iaşi

Doru Mocanu, IaşiCompanii / 7 ianuarie 2009 /

Conducerea municipalităţii ieşene a dispus, din cauza lipsei ofertelor la licitaţii, majorarea sumei alocate iniţial pentru realizarea studiilor de fezabilitate şi a proiectelor tehnice în vederea construirii a cinci tuneluri.

MCSI va avea doi secretari de stat

C.P.Companii / 7 ianuarie 2009

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale va avea doi secretari de stat, unul se va ocupa de relaţia cu Parlamentul şi de comunicaţii, iar celălalt de partea de IT şi de programe, a declarat, marţi, pentru Agerpres, ministrul...

Angajaţii "Rolem" s-au întors la muncă

Ovidiu Vrânceanu, BraşovCompanii / 7 ianuarie 2009 /

Cei 1.800 de angajaţi ai societăţii Rolem Codlea, membră a grupului Draexlmaier, au reluat lucrul în aceas­tă săptămână, după ce pe 15 decembrie au fost trimişi acasă pentru reducerea cheltuielilor.

Euro, cotat la 4,5801 lei pentru decembrie 2009

Decebal N. TodăriţăPiaţa de Capital / 7 ianuarie 2009 /

A doua sesiune din an a dus la creşterea lichidităţii din piaţa sibiană la termen, pe fondul continuării aprecierii cotaţiilor derivatelor, de această dată într-un ritm chiar mai susţinut comparativ cu şedinţa precedentă.

Bars, Restaurants, Inspected By ANPC

A.N.English Section / 7 ianuarie 2009

The National Consumer Protection Authority (ANPC) has started a countrywide campaign to verify whether bars and restaurants are in compliance with the provisions of the law to prevent and counter the effects of tobacco consumption.

Barack Obama plans to stimulate companies to create jobs.

Obama To Cut 300 Bln USD In Taxes

Tradus de Andrei NăstaseEnglish Section / 7 ianuarie 2009

U.S. President-Elect Barack Obama is planning to include some 300 billion USD in tax cuts in his plan to stimulate the U.S. economy, which he is planning to discuss with the House and the Senate, international media informed.

Corporate Earnings Set To Further Slump

Tradus de Andrei NăstaseEnglish Section / 7 ianuarie 2009

Corporate earnings will continue to collapse in H1, 2009, following the recession that simultaneously hit the U.S., Europe and Japan. According to Bloomberg, the U.S. companies included in the Standard & Poor"s 500 index will see their...

Goer Meir - noul director general al Adesgo

Cosmina CapalăuCompanii / 7 ianuarie 2009 /

Goer Meir a fost numit director general al companiei Adesgo la sfârşitul anului trecut. Adesgo este cel mai mare producător de ciorapi pentru femei din ţară, fiind cunoscut îndeosebi datorită brandului Diamond.

Activitate suspendată pentru cinci operatori

A.G.R.Companii / 7 ianuarie 2009 /

Cinci operatori economici din Capitală au fost sancţionaţi contravenţional şi li s-a suspendat temporar activitatea până la intrarea în legalitate, în urma unui control demarat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor pe marginea...

"Logitech" disponibilizează 15% din personal

Alina VasiescuInternaţional / 7 ianuarie 2009

"Logitech International" SA, cel mai mare producător mondial de mouse-uri, va elimina 15% din personalul salariat şi renunţă la obiectivele financiare pe care şi le-a propus pentru anul fiscal 2009, din cauza adâncirii recesiunii globale....

Europa - tot pe trend crescător

Alina VasiescuInternaţional / 7 ianuarie 2009

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Europa au crescut ieri, în majoritate, în baza speculaţiilor potrivit cărora pachetele guvernamentale de stimulente economice şi dobânzile reduse vor sprijini economia globală.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo