Logitech concediază 15% din angajaţi şi renunţă la obiectivele financiare pe 2009

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 7 ianuarie 2009

Logitech International SA, cel mai mare producător mondial de mouse-uri, a anunţat marţi că va elimina 15 procente din forţa sa de muncă salariată şi că renunţă la obiectivele financiare pe care şi le-a propus pentru anul fiscal 2009 din cauza agravării recesiunii globale, informează Reuters.

Logitech, companie care are sediul la Romanel-sur-Morges, Elveţia, şi care pe lângă mouse-uri mai produce şi alte echipamente periferice precum tastaturi, camere web şi boxe, a informat că va înregistra costurile de restructurare în bilanţul fiscal al trimestrului patru, care se încheie la data de 31 martie 2009. Compania a precizat că amploarea acestor costuri vor fi dezvăluite cu prilejul prezentării rezultatelor pe trimestrul al treilea.

"În trimestrul care s-a încheiat în decembrie mediul de retail s-a deteriorat semnificativ", a anunţat directorul general de la Logitech, Gerald Quindlen, adăugând că firma se aşteaptă ca mediul economic să se înrăutăţească în lunile următoare. "De acea luăm măsuri semnificative pentru a ne alinia structura de costuri la ceea ce pare a fi o periodă prelungită de scădere", a adăugat Gerald Quindlen.

Logitech nu a precizat care sunt obiectivele sale revizuite de vânzări şi profit operaţional. Potrivit informaţiilor publicate pe pagina sa de internet, Logitech are peste 9.000 de angajaţi.

Logitech se alătură altor mari companii din sectorul IT, precum Sony Corp., Royal Philips Electronics NV şi Motorola Inc., care anunţă reduceri de personal pe măsură ce perspectivele de câştig ale producătorilor de echipamente electronice se înrăutăţesc. Luna trecută un raport al Goldman Sachs Group Inc. prognoza că cheltuieile mondiale pentru produsele de IT vor scădea cu patru procente în acest an pe măsură ce economia mondială se contractă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb