Contractul APIA pentru sistemul informatic va fi completat cu condiţii pentru respectarea termenelor

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 7 ianuarie 2009

Contractul încheiat de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pentru realizarea sistemului informatic de administrare şi control nu conţine anumite condiţii legate de respectarea termenelor sau de penalizări, a declarat pentru AGERPRES ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu.

"În urma discuţiilor avute cu vicepremierul Dan Nica şi cu conducerea APIA privind situaţia programului informatic al Agenţiei de Plăţi am descoperit că nu există, în contractul încheiat cu consorţiul format din compania Siveco şi alte două companii din Polonia şi Italia, condiţii pentru respectarea termenelor sau pentru penalizari în cazul întârzierilor. Am decis să introducem aceste condiţii în contract întrucât încheierea unui nou contract presupune blocarea plăţilor pentru cel puţin două luni", a precizat Ilie Sârbu.

Acesta a mai spus că va încerca sa găsească o soluţie în conformitate cu legislaţia europeană astfel încât în cazul suprafeţelor supradeclarate, dar fără alte probleme în baza de date, fermierii să nu mai fie chemaţi la sediile locale ale APIA, ci angajaţii acesteia împreună cu cei din structurile MAPDR din teritoriu (ANCA, DADR) să se deplaseze acasă la fermieri pentru clarificări.

Ilie Sârbu nu a exclus schimbarea conducerii APIA din cauza neregurilor şi întârzierilor descoperite la agenţie.

De asemenea, în urma întâlnirilor avute cu conducerea Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) şi cea a Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), ministrul Agriculturii a cerut un raport complet până joi, în cazul ADS, unde a menţionat că a găsit "un adevărat dezastru". "În legătură cu ADS voi propune Guvernului doua variante, fie să trecem suprafeţele administrate la consiliile locale sau judeţene, fie să le vindem prin licitaţie internaţională, iar contractele să nu mai fie urmărite de la Bucureşti ci de la nivel local", a mai spus Sârbu.

ADS administrează încă 400.000 de hectare de terenuri din proprietatea statului. Conducerea ADS va fi preluată de PDL, dar până atunci se va întoarce Barna Tanczos, fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi fost preşedinte al ADS, în condiţiile în care actualul preşedinte, Daniel Drăgan, a fost ales primar într-o localitate din judeţul Vaslui.

În ceea ce priveşte ANSVSA - instituţie aflată în subordinea premierului, dar în coordonarea MAPDR - ministrul Agriculturii a solicitat note pentru fiecare proiect de act normativ privind programele de combatere a bolilor la animale.

"Am discutat cu conducerea ANSVSA şi problemele pestei porcine, iar în perioada următoare vom iniţia un program pentru sistarea vaccinării şi în gospodăriile populaţiei astfel încât să putem relua exportul cu carne de porc în UE", a precizat Sârbu. Conducerea ANSVSA a fost obţinută tot de PDL.

Pentru Societatea Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (SNIF) a fost semnată prelungirea administrării speciale cu încă 30 de zile, termenul iniţial expirând la 30 decembrie 2008 şi anularea deciziei de privatizare a societăţii trecută deja prin Guvern. "În maxim două săptămâni vom încerca să trecem prin guvern un nou proiect de privatizare pentru SNIF, adr prin metoda licitaţiei publice", a mai menţionat Ilie Sârbu.

În cazul Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF) - conducere care va fi preluată tot de PDL - a fost solicitat un plan rapid de acţiuni pentru combaterea secetei anunţate pentru acest an, urmând ca secretarul de stat pe politici agricole să preia în subordinea sa aceste activităţi ale ANIF.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb