MFP a invitat ordonatorii de credit să discute pe Buget

A.G.R.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 ianuarie 2009

Ministerul Finanţelor Publice a invitat, ieri, ordonatorii de credite la consultări pe marginea Bugetului de Stat pe 2009, în prezenţa ministrului de resort, Gheorghe Pogea.

Obiectul întâlnirii îl constituie definitivarea cadrului general bugetar, stabilirea obiectivelor şi principiilor de elaborare a proiectului de buget, asigurarea finanţării priorităţilor fiecărui ordonator de credite, prevăzute prin programul de guvernare.

Potrivit unui document emis de Cabinetul Ministrului, între priorităţile anului 2009 se află ajustarea deficitului bugetar la 1,7% din PIB şi reducerea cheltuielilor curente, asigurarea resurselor necesare finanţării proiectelor de investiţii (infrastructură, de mediu, dezvoltare regională, investiţii ale administraţiei locale, justiţie, sănătate, apărare).

Priorităţi reprezintă, de asemenea, asigurarea finanţării cheltuielilor de tip structural (obligatorii), cum sunt pensiile, asistenţa socială, contribuţia la bugetul UE, rambursări de credite (interne şi externe) şi dobânzi.

Cofinanţarea pentru fondurile europene structurale şi de coeziune, cheltuielile de finanţare rambursabilă, reprezintă, de asemenea, priorităţi ce vor fi discutate, alături de asigurarea continuităţii finanţării multianuale a programelor şi proiectelor de investiţii ale administraţiei centrale şi locale.

Contextul macroeconomic şi cadrul general de elaborare a proiectelor de buget pe anul 2009 au ţinut cont de o proiecţie de creştere economică de 3,5% din PIB, o valoare nominală a PIB de 588,1 miliarde lei, un curs mediu de 3,9 lei la un euro, o inflaţie medie anuală de 4,8%, un câştig salarial mediu brut de 1.830 lei pe lună, un salariu mediu brut de 1.702 lei lunar şi un deficit al Bugetului general consolidat de 1,7% din PIB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb