Peste 15.600 de numere de telefon au fost portate în două luni

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 7 ianuarie 2009

Un total de 15.694 numere de telefon au fost portate în primele două luni de la lansarea portabilităţii în România, dintr-un total de 25.000 de cereri de portare înregistrate, a anunţat Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii (ANC).

Peste 21.000 de cereri au fost depuse pentru portarea numerelor de mobil şi peste 3.000 pentru numere de fix.

Potrivit ANC, din totalul cererilor înregistrate în ceea ce priveşte telefonia fixă, până în prezent au fost portate 1.694 de numere, către nouă operatori.

Astfel, către Atlas Telecom a fost portat un număr, către Dial Telecom - 26, Euroweb - 5, GTS - 7, RCS&RDS - 403, Romtelecom - 210, Telemobil - 62, UPC - 425, Vodafone - 555.

În cazul telefoniei mobile, au fost înregistrate aproximativ 14.000 de portări din care pentru Cosmote - 5.960, Orange - 4.167, RCS&RDS - 38, Telemobil - 41, Vodafone - 3.778.

"Aşa cum anticipam, cele mai multe portări se produc în zona telefoniei mobile. Numărul de cereri înregistrate, ca şi numărul de portări efectuate, corespunde estimărilor noastre. Până acum, numărul maxim de portări permise fiecărui operator pe zi era de 300. Începând de astăzi vom majora această limită progresiv, atât cât va fi necesar, în funcţie de numărul de solicitări care vor fi înregistrate", a precizat preşedintele ANC, Liviu Nistoran.

Procesele administrative asociate implementării portabilităţii numerelor includ mai multe faze, fiecare dintre ele având potenţialul de a ridica diverse probleme tehnice. Există situaţii în care apariţia unor probleme de natură tehnică pot să determine întreruperea procesului în desfăşurare şi este necesară reluarea acestuia din faza iniţială prin reintroducerea în baza de date a cererii de portare.

Nistoran a subliniat faptul că Autoritatea monitorizează permanent desfăşurarea proceselor de portare prin intermediul bazei de date centralizate şi ia măsuri, în urma unor analize periodice, pentru identificarea şi rezolvarea problemelor apărute şi pentru prevenirea reapariţiei lor.

"Am reuşit în felul acesta să menţinem la minimum numărul problemelor apărute şi să rezolvăm rapid situaţiile care afectează derularea normală a proceselor de portare", a precizat Liviu Nistoran.

Portabilitatea numerelor este un serviciu destinat utilizatorilor de telefonie care permite abonaţilor să păstreze numărul de telefon atunci când schimbă furnizorul de servicii de telefonie. Se pot porta numerele de telefonie fixă, mobilă şi numere speciale precum cele din categoria 0800 sau 0900.

Portarea se face doar în cadrul aceleaşi categorii (fix-fix, mobil-mobil). Serviciul este disponibil în România din 21 octombrie 2008.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb