NOI REPLICI DURE ÎNTRE BANCHERI ŞI POLITICIENI Lhotte, BRD: "Sper că bunul simţ va câştiga şi Legea dării în plată va fi uitată"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 12 februarie 2016

Lhotte, BRD: "Sper că bunul simţ va câştiga şi Legea dării în plată va fi uitată"

Philippe Lhotte: "Politicienii sunt demagogi şi populişti"

Zamfir: "La noi este o vorbă care se potriveşte băncilor - «Hoţul strigă hoţii»"

Legea dării în plată este de neînţeles în afara ţării, a comentat, ieri, Philippe Lhotte, CEO BRD Groupe Societe Generale, în cadrul unei conferinţe de presă, precizând: "Niciun specialist din afară nu înţelege această lege. Va servi la ce?".

Legea dării în plată înseamnă moartea Programului Prima Casă, a continuat bancherul, explicând că principiul unei garanţii este contradictoriu cu principiul dării în plată.

Şeful BRD consideră că o astfel de lege ar fi posibilă în condiţiile în care ar viza doar contractele viitoare şi ar fi destinată numai cazurilor sociale, pentru cei cu un singur imobil (în care locuiesc), cu o valoare de maxim 100.000 de euro, clientul beneficiind o singură dată de darea în plată.

În aceste condiţii, băncile ar putea realiza produse noi, specifice dării în plată, fiind înăsprite unele condiţii de eligibilitate, fără a modifica, însă, criteriile pentru ceilalţi clienţi.

Actuala formă a legii nu va ajuta persoanele fizice, ci pe speculanţi, programul Prima Casă urmând să fie suprimat, iar accesul populaţiei la credite să fie restrâns, ca urmare a avansurilor şi dobânzilor crescute.

Bancherul a spus că legea este antisocială, explicând că preţurile imobilelor vor scădea, acest lucru conducând la descurajarea realizării de noi locuinţe şi, respectiv, la încetinirea economiei şi la scăderea numărului de locuri de muncă.

BRD a realizat un studiu de impact privind efectele legii dării în plată, pe mai multe scenarii, în cazul în care aceasta ar fi aprobată în forma actuală, însă nu a dorit să facă publice rezultatele acestuia. Domnul Lhotte subliniază că iniţiatorul proiectului trebuie să efectueze un studiu de impact, catalogându-i pe politicieni drept "populişti" şi "demagogi" şi subliniind că grupurile de lobby din jurul proiectului au o comunicare agresivă, în timp ce băncile nu comunică pentru că "muncesc foarte mult": "Sunt optimist şi cred că această lege nu va fi votată sau promulgată, pentru că bunul simţ va câştiga. Îi avem pe demagogii care explică presupusele avantaje ale legii şi avem bancherii care trebuie să respingă, în detaliu, aceste propuneri, lucru care este foarte dificil. Noi, bancherii, lucrăm foarte mult şi nu prea avem timp de comunicat, pe când grupurile de lobby stau mai bine decât noi la comunicare. Au făcut lumea să creadă că nu speculanţii vor avea de câştigat, ci lumea întreagă, cetăţenii, ne aflăm în faţa unui paradox. Legea asta e atât de absurdă, încât sper că, în cele din urmă, bunul simţ va prevala şi va fi dată uitării sau va fi formulată o lege de bun simţ".

În contextul actual, BRD ia în considerare, pentru acest an, să acorde mai puţine credite imobiliare şi să se concentreze către alte sectoare, în special către finanţarea întreprinderilor.

Deputatul liberal Daniel Cătălin Zamfir, iniţiatorul Legii dării în plată, a reacţionat dur la afirmaţiile făcute, ieri, de CEO-ul BRD, scriind, pe pagina sa de Facebook: "Încă o bancă, BRD, a cărei conducere e cercetată de DNA pentru fapte de corupţie pentru creditele acordate Elenei Udrea, lui Remus Truică, şoferului lui Truică şi altora, înfierează cu mânie proletară Legea dării în plată. Mai mult, ne mai şi acuză, pe mine şi pe Piperea (n.r. avocatul Gheorghe Piperea, împreună cu care a iniţiat legea), de populism şi demagogie. Dacă om fi noi populişti şi demagogi, rămâne să aprecieze românii. Ce ştiu însă sigur românii despre banca asta este că a avut o contribuţie foarte importantă la pierderea încrederii populaţiei în bănci. Şi mai văd conducerea acestei bănci la DNA, acuzată de grave fapte de corupţie. Aşa că, n-au ei căderea morală să vorbească public despre ce e bine sau rău pentru cetăţenii acestei ţări!

Observaţi ceva? Tocmai băncile campioane ale ilegalităţilor şi clauzelor abuzive, Raiffaisen Bank, BCR-Erste Bank şi acum BRD sunt cele virulente împotriva Legii dării în plată! Le transmit că la noi în România este o vorbă care li se cam potriveşte de minune: «Hoţul strigă hoţii!»".

În opinia parlamentarului, băncile încearcă să îi sperie pe oameni când spun că programul "Prima casă" va dispărea din cauza legii sale, adăugând: "Şi eu, dar cred că şi populaţia ar dori să ştie din ce bani a dat BRD acele credite, de 100 de milioane de euro, prin fapte suspecte de corupţie? Nu cumva din depozitele şi comisioanele oamenilor?"

Procurorii DIICOT anchetează acordarea mai multor credite de către BRD Groupe Societe Generale, între care se numără şi cele făcute de Elena Udrea, în valoare de aproximativ trei milioane de euro, şi de Remus Truică, prin care s-ar fi produs băncii un prejudiciu de peste 43 de milioane de euro.

Legea dării în plată, modificată de iniţiatori, aşteaptă în Senat să fie reluate dezbaterile pe marginea ei, după ce a fost retrimisă în Parlament de preşedintele Klaus Iohhanis. Discuţiile care ar fi urmat să aibă loc în comisiile de specialitate după întoarcerea parlamentarilor din vacanţă au fost amânate de două ori, se pare la intervenţia băncilor.

Opinia Cititorului ( 84 )

  1. Cea mai jegoasa banca cu ei mai slugi angajati

    1. Intre timp a crescut OFICIAL si Bancpost avansurile, 33 la lei, 43 la euro. Oare cata lume mai trebuie sa sufere din cauza voastra si a minciunilor voastre?

      Sa facem o lista si evitam aceste banci.

    Cat de agresiv poate fi acest bancher si cat de arogant. Cum iti permiti sa vorbesti tu conducator al unei banci corupta. Pai daca ei dau credit din depozitele oamenilor as vrea sa stiu cate depozite in chf aveau bancile in aceasta moneda?

    Daca va scad actiunile cu 30% in 5 saptamani inseamna ca daca s-ar vota legea azi pana se promulga BRD-ul e in faliment.

    Unde ati investit banii de vi se evapora cu asa o repeziciune in China, in tarile Opec? 

    Prima casa nu aveti nevoie de ea daca sunteti corecti, sunt bani de la stat sper sa se desfasoare prin banca de stat ca CEC-ul. 

    Pwrerea mea este ca daca va ancheteaza Diicot-ul ar trebui sa vi se suspende activitatea daca nu sa vi se inchida cum a patit seful de la ANAF. 

    Ati vazut ce mertan frumos are o doamna blonda, oare de la BRD a imprumutat banii? 

    Ce muncesc bancile atat de mult, ster praful ca clienti nu prea au. Sau sunt ocupati cu telefoanele in tara si mai ales pe afara sa faca Looby cu Bce-ul? 

    Daca Raiffaizen, Bcr, Brd se inchid credeti ca noi nu o sa mai construim o casa?

    Azi va cumpar un LACAT mare sa aveti sa il puneti pe usa, unde sa vi-l trimit? 

    De ce toti bancherii acuza ca in cazul promulgarii legii darii in plata, va disparea Prima Casa? Eu cred ca va fi modificat, de aceiasi parlamentari care vor vota Prima Casa si va fi mai avantajos pt stat decit acum! Cum functioneaza el acum? Daca un creditat nu plateste, plateste statul in locul lui, dupa ce a fost executat de banca si apartamentul vindut pe mai nimic. In cazul functionarii legii darii in plata creditatul inapoiaza bancii apartamentul, aceasta primeste garantia de la stat si SUPRAVEGHEATA DE STAT, vinde apartamentul la o licitatie corect mediatizata si organizata. Daca primeste pe el mei mult decit valoarea ramasa de incasat, transmite restul statului! E simplu! De ce se pling toti ca programul Prima Casa nu va mai functiona daca apare legea? Cu o mica modificare in Parlament. Poate functiona mai bine ca pina acum!

    1. Inseamna ca nici acum nu trebuie sa existe.

      Se pot face analize pe cine ajuta pe oameni sau pe bancheri mai mult. 

      Licitatie corect mediatizata de STAT ????...ma faci sa plang.

    Sau intalnirea hotului cu prostu , nu mai stiu cum se numea filmul dar a fost foarte frumos, cred ca Tvr1 a transmis in 12.12.2012.

    Pe la 22-25 de ani esti inca necopt ( tanar ca a 20 de ani fara griji si fara bani -- Voltaj) semnezi cu banca un vontract pe 30 de ani cu parintii poate giranti.

    Dupa cativa ani vrei sa te muti, patesti ceva poate somer, nu iti acopera salarul rata apa curentul... e aici intervine banca si ii chiar PLACE : 

    1.ia casa o vinde  

    2. Cere garantia de la stat tot odata sau cum poate 

    3.pune poprire pe 50% din salarul fostului "tanar"

    4.pune poprire la parinti ca giranti, pana se indastuleaza creditul 

    Asa doriti voi bancherii ,ca legea darii in plata sa fie uitata?asta cu bunul simt,plin de clauze abuzive,e de pus la rama..........

    Realitatea e ca lumea nu are incredere in banci!

    De cand lumea si pamantul bancherii au huzurit pe spinarea clientilor fie ei depozitari sau creditati. 

    O clauza abuzuva este si comisionul perceput pentru o returnare anticipata a unui credit! 

    Sau duci bani intrun depozit la o banca si dupa un timp iti inapoiaza mai putzin decat ai adus! 

    Si asta nu o face numai o banca straina ci si BCR-ul nostru ! 

    Care din pricina vanzatorilor de tzara nici al nostru nu mai este! 

    Banca comerciala romana NU E O BANCA ROMANEASCA!

    Asa ca .... feriti-va de hotziile bancherilor!  

    1. Adica te incapatanezi sa citesti letopiseturile inainte sa cujetzi:-)Din moment CE din anul 2011 se numeste BANCA COMERCIALA ROMANA CHISINAU S.A. ( chiar presedintele Wimmer semneaza pentru autenticitate) cum vrei sa fie romana? Doar daca domnul Comandant Basescu ar fi Voievodul STEFAN CEL MARE:-) PE domnul Isarescu l-am distribui in cardinalul RICHELIEU si PE domnul Treichl in principialul MACHIAVELLI. Maestrul Florian Il joaca in continuare PE BATMAN

      Haha

    Philippe Lhotte explica de ce nu intelege legea darii in plata: "Deci, daca in Romania s-ar vota aceasta lege, ar fi un caz, din cate stiu, unic in Europa. De aceea, imi este foarte greu sa inteleg aceasta lege."

    Bun.

    Daca motivul pentru care nu o intelege este pentru ca e unica, atunci noi intelegem ca seful BRD este retardat si ramane sa nu mai intelegem cum a ajuns CEO. 

    1. In Spania este, dar au uitat sa il anunte.

      Cati ani are?

    Bancile care activeaza in Romania, scot la fiecare operatiune bani din tara, drenand putinul financiar. Reorientarea tuturor actorilor dinspre finantarea industriei inspre finantarea speculatiilor imobiliare a produs si produce foarte multa paguba unei economii si asa sarace. Pana acum intotdeauna s-a gasit cineva sa negocieze abuzurile bancilor dar nu s-a gasit nimeni sa pedepseasca abuzurile pentru ca tot timpul, tot felul de cardasii au fost (si sunt) intre banci si politicienii momentului. Cand va veni oare prima pedeapsa pentru cartel, pentru clauze abuzive, pentru orice altceva? Prin pedeapsa inteleg ca banca sa fie pusa sa platesca, managerul abuziv bagat la puscarie nu ca o instanta a dat drepul corect unui client!

    E evident ca avem 100% pareri numai ale celor implicati, ale celor cu datorii.

    Tocmai de aia : unde e studiul de impact facut de specialisti din afara celor cu datorii si hai sa zicem si a bancilor ?

    1. Pentru mine, Gelule, este evident altceva: ca nu te intereseaza deloc adevarul.

      Repet, pentru mine, care imi cunosc situatia, iar tu nu ai de unde sa mi-o cunosti, pentru ca sunt anonim. 

      Nu, eu nu sunt dator. 

      N-am luat niciodata vreun credit. 

      Deci, nu "avem 100% pareri numai ale celor implicati, ale celor cu datorii", cum spui tu.

      Si opinia mea, care n-am nici o datorie, este ca n-am nevoie de nici un studiu de impact sa inteleg ca bancile si bancherii sunt niste paduchi nenorociti, de care nu numai ca nu avem nevoie in economie, ci trebuie pur si simplu eliminati din ecuatia economiei, pentru ca ea sa se dezvolte. 

      In primul rand principiile de drept si dreptate trebuie sa primeze impactului asupra cuiva. Cand cineva este hot sau comite un abuz, dreptul lui nu trebuie sa cantareasca egal cu cel al celui abuzat. Celui abuzat trebuie sa i se faca dreptate. Bancile impactate intr-o proportie covarsitoare nu sunt romanesti si de aceea statul roman nu vad de ce ar trebui sa fie interesat de soarta lor. Persoanele imprumutate sunt cetateni romani si de aceea statul roman trebuie sa ii protejeze. Parsiv pui problema Gelule dar nu suntem colonie sa trebuiasca sa faca "specialisti din afara" vreun studiu. Specialisti sunt si in romania, justitie functionala avem si in romania (sau cel putin o platim), de ce crezi ca este nevoie de un studiu de impact din afara?.

      pai nu e.bataia pestelui e sa scape fratele lui zamfur de datorii.de asta ii mobilizeaza pe postacii pokaitului de neam sambatar.

      Si cum facem asta ???? . Sa nu mai depunem bani la banca ...si...sa nu mai luam credite. Exista in vre-o tara asa ceva???

      Daca China scade foarte putin, bancile au mancat steroizi

      Corect

      Sa vedem sunt cel putin 10 morti din cauza bancilor. 

      Sa vedem sunt 50 000 de oameni care au apelat la psiholog din cauza bancilor. 

      Su t 1000 de oameni sub tratament la psihiatrie din cauza bancilor. 

      Sunt 800 000 oameni EXECUTATI din cauza bancilor. Aceasta suma o inmultim cu 4 ==> aproape 4 milioane de oameni afectati( mai sunt parinti , giranti ...) dintr-o populatie de aproape 20 milioane de oameni ; in tara. 

      Sunt oameni in PRAG DE EXECUTARE, cati intarzieri 30-89 zile. 

      Dupa ce avem aceste cifre putem sa punem PARLAMENTARII sa REVOTEZE legea in UNANIMITATE cum au facut.

      Pai să-l facă public Lhotte fiindcă a zis că are așa ceva

      Bun raspuns

      Buna intrebarea: "Se poate fara banci?". In piramida nevoilor omului, "nevoia" de banci este sus, sus de tot... Deci nu muri. E bine!

      Dar, cu legatura directa la subiect, imagineaza-ti ca nu se vor mai da credite pentru locuinte. Nici unul. Vom ajunge toti fara case? Nu se vor mai construi? Nu se vor mai vinde si cumpara? Nu trebuie sa raspunzi, foloseste timpul pentru a iti imagina. Dupa, poate vei si actiona. Spor! 

      Bai anonimule tot bolnav ai ramas.

      Nu-ti fa tu probleme cu fratele lui Zamfir, punem mana de la mana si il scoatem basma curata.  

      De Piperea nu te ingriji, are de unde (Bcr, adormita Volksbank, Raiffesein), ii toaca intruna.

      Du-te la munca covrigarule, nu mai prostiti lumea cu credite !!!! 

      Haha

      Dor mi-o fost de Jack ! 

    ... Domnule Zamfir, am o alta parere , nu despre dumneavoastra personal, caci nu va cunosc, dar despre PNL, iar cand spun PNL ma gandesc la ce a fost acest partid si oamenii care l au reprezentat ( nu sunt incartiruit in nici un partid). Duceti discutia in banal sa nu spun mai jos de atat, cu tam tam ul despre luarea/darea in plata. Aveti treburi mult mai importante de diriguit , dar daca nu va pricepeti, o dati in discutii la ... coltul casei.

    1. O sa tin cont de parerea ta domnu bancher.

    Domnul Zamfir sa nu uite ca el face parte din categoria socio-profesionala (politicienii, cu toata ironia de rigoare) care, statistic, are cele mai multe condamnari pentru furt si cele mai multe puneri sub acuzare la DNA. Deci ei, politicienii, sunt hotii, nu bancherii. In ceea ce priveste BRD, acest individ complet lipsit de simtul ridicolului ar trebui sa stie ca aceasta banca a fost victima unei tenatative de devalizare orchestrate chiar de catre colegii dansului de partid - fostul PDL, actualul PNL. Poate va veni momentul in care amanuntele adevarate ale dosarului evocat de acest papagal vor deveni publice. De fapt, acel moment nu e departe, si va fi o placere sa-i vedem pe cativa dintre colegii dansului de partid intrand la mititica. Altfel, aparitiile acestui Zamfir devin tot mai patetice, mai agramate si cu adevarat demne de teatrul buf. Din fericire, se pare ca unii parlamentari si-au dat seama ce se urmareste cu legea asta minunata si si-au luat in serios atributiile de legiuitori responsabili. Este de acum evident ca legea nu va trece decat cu muuulte amendamente, si nu cum vor Zamfir si papusarul lui, duhul lui rau, avocatul palavragiu si incompetent Gheorghe Piperea. Si sa nu uite Daniel Zamfir: voi, astia din politica, sunteti hotii, nu bancherii. Voi aveti patalamale si condamnari penale, da? Sa nu uiti asta.

    1. Auzi tu...asta Dart daca tot sunt asa corecte bancile astea cum dracu ...a pierdut Otp.ul procesul cu ANPC,VBank...de ce nu mai este pe piata...?Cu alte cuvinte...taci din gura ,nu mai manca...c

      Nu, domnule, bancherii astia, daca ii aduni pe toti si-i bagi la ocna, se vor considera un supraguvern in exil.

      Sunt ca nevasta care, surprinsa de sot, in genunchi, in fata sefului ei cu prohabul deschis, tipa isteric: "Tu crezi ce vezi sau ce-ti spun eu?! 

      cine vorbeste de bun simt?!

      ca Moldova n-a fost si nu e a voastra....ci a urmasilor, urmasilor ...adica a celor boi si imbecili, nu finutzi si lenesi sa citeasca...

      DNA-ul face show pentru prosturi. Tunurile de miliarde de euro sunt date anual de catre mafia financiar-bancara. Numai emisiunea de obligatiuni in dolari, cu dobanzi de 7%/an, organizata de Dragoi si mafia bancara reprezinta o biata schema de transfer al banilor de la contribuabili catre mafia financiara. Exemple sunt... sute. Dar politicienii au spus, politicienii cresc capre, politicienii si-au insusit 1000 euro/luna din fonduri europene. Hahahahahahaha!!! Asta face DNA. Va prosteste pe față!!!

      cine?

      Faptul ca Zamfir propune o lege dreapta nu are legatura cu "tentativa" de devalizare pe care tu o invoci.

      Cate amenzi au platit bancile-bancherii adica noi in State, Marea Britanie, Elvetia.... pt LBOR, EUROBOR?

      Oare doar amenzi trebuia?

      Colaborare cu tari din Embargo? 

      Haha

      De esti asa aiurit?

    Nu pot sa spun huooooooooouita te in gradina ta si apoi la altul. Vezi de creditele naspa ...udrea....

    nu va suparati da de ce nu scoate programul asta cu prima casa ca si eu sunt tanar si cand am cumparat casa in 2008 nu mia dat nimeni nimic si platesc niste rate de nu pot sa le mai duc de ce din bani mei din taxe si impozite sa dea la alti sa isi cumpere prima casa sa fie ptr toata lumea la fel sa imi plateasca si mie statul jumatate din rata sau nu cumva au bagato cu prima casa sa redreseze bancile ca nu mai dadeau credite nu mai aveau clienti.daca SCOATE PRIMA CASA DIN PROGRAM SA VEDETI CINE MAI DESCHIDE SA BANCILOR VVA SPUN NIMENI

    1. pentru uni muma pentru alti ciuma e corect ceea ce spui dar tot timpul guvernanti si alesi acestui popor va fi de partea bancilor .bogati cu bogati saraci cu saraci ce vrei nu am vrut noi democratie uite asta e democratia pe care am vruto stati in casa si asteptati mult si bine ca o sa va dea guvernanti si bancheri voua dreptate la sf ASTEAPTA,de ce nu iesiti in strada maine la ora 13 in piata CONSTITUTIE Isa va cereti drepturile ce vi se cuvin ca am inteles ca este un protest impotriva bancilor nu mai stati in fata calculatoarelor iesiti in strada daca vreti ca copii nostri sa nu mai paraseasca aceasta tara

      prima casa nu iti plateste jumate din rata [...]. ai o purtare tipica sektarilor lui cristian [...].daca voi sunteti in rahat sa fie si altii.

      Stimabile,ai o purtare tipica de bancher.

      ia spune dumneata stimabile cat iti da statul la prima casa ca vad ca esti prea vulgar hai zi

      statul garanteaza cu 50 lasuta din valoarea imobilului

      Corect orice imprumutant, sau care nu are credit.

      Dar nu poste fii executat, nu are atatea fonduri daca intra toate in default.

      Povesti de adormit copii 

    Bunul simt s-a pierdut atunci cand voi bancile ati renuntat la el pentru un castig suplimentar din majorarea nejustificata a dobanzilor si din comisioane abuzive. Cine vorbeste de bunul simt - tocmai cei care l-au ucis!!!! Cata demagogie!

    1. Exact

    E garv daca a ajuns sa vorbeasca de bun simt. Se anunta o catastrofa.

    1. Se anunta la meteo

    va spun sincer ca sunt scarbit de ce se intampla in aceasta tara la 26 de ani de la revolutie cum au distrus aceasta tara au furat tot ce ce se putea fura si acum daca nu mai au ce fura au gasit o modalitate acesti alesi ai poporului care de 26 de ani sau invartit de la un partid la altul sa poata sa camatareasca aceasta populatie cu legitimatia in mana.

    Practic, mesajul pe care vrea sa-l transmita seful BRD este: "pentru o mana de oameni care vor sa dea casa inapoi prin darea in plata, vor suferi toti tinerii Romaniei, care vor sa-si ia o casa si care nu vor mai avea accesa la Prima Casa".

    Jalnic. Dar este numai reflexul unei tari anormale. 

    Caci intr-o tara normala n-ai fi avut banci atat de arogante si abuzive. Si n-ai fi avut nevoie nici de darea in plata.

    Si intr-o tara normala, iesita din criza (caci asa ni se spune, ca am iesit), ce dracu mai cauta Prima Casa? Nu frate, economie de piata, conditii de piata si pentru banci si pentru debitori. Nu prima casa, garantie a statului, etc, bancile sa nu ia nici un risc, sa le ajute tot statul sa faca business, etc. 

    Nu va e rusine....politicienilor... Voi folositi sintagma HOTUL striga HOTI.....Va traduc eu semnificatia cuvintelor folosite de Zamfir : Hotul este banca iar HOTII sun tocmai ei..politicieni ...asa ca foloseste alta zicala din popor : Uitativa "ambi" in oglinda dimineata si caracterizativa.

    Ce se intampla cu aceasta banca daca o ocolim 5-10 ani?

    Cine poate sa imi raspunda?

    Multumesc. 

    1. Rezista.

      Pentru ca statul ii va da cu Drei Wetter Taft. 

      o sa o ia in gura asta o sa se intample ca va spun ca cei care am luat credite nu o ne mai lasam copii sa intre in vreo banca ce copii nu vad cu ochi lor ce sacrificii fac parinti lor in fiecare zi nu vad cumsunt camatariti si stau cu teama ca vor ajunge in strada daca raman fara loc de munca

      JUR CA IN VIATA MEA NU MAI INTRU IN VREO BANCA CAT TRAIESC SI IMI VOI EDUCA COPII CA DACA VOR SA ISI CUMPERE UN IMOBIL SA NU FACA CA MINE SI SA STRANGA BANI LA SALTEA CA MACHEDONI DACA VOR SA NU RAMANA SCLAVI TOATA VIATA INDATORANDUSE LA BANCI

      corect ati spus e o vorba mare la machedoni . ai bani mananci nai bani nu iti e foame asa poti sa strangi

      Aceasta banca a pierdut 30% de la Anul Nou.

      Pe bursa tot ce a tiparit Bce nu mai exista .

      Asa ca de unde? 

    Multumesc ca ati iesit in spatiul public.

    De ce discutam intotdeauna despre problemele care LE POT avea bancile ( nu stim daca se va intampla acest lucru), si nu discutam despre tragediile care se intampla ACUM cu cei abuzati de banci ?!

    Cred ca asta urmaresc reprezentantii bancilor, inclusiv BNR, sa mute atentia de la cei care au fost mintiti si furati de banci la o situatie relativa, respectiv la " incapacitatea" bancilor de a mai da credite. Ce aberatie ! Nu exista asa ceva nicaieri in lume.... 

    BANCILE SI BNR ACEASI MIZERIE

    Si noua ne cere bun simt.

    Ramai uimit sa auzi un bancher sa vorbeasca despre *bun simt*, sa-i auzi pe *nesimtiti* care smulg cu nesimtire banii din buzunarele romanilor prin tot soiul de comisioane tot nesimtite si mai ales ilegale, pe care nu si le pot permite sa le aplice in *VEST* pentru ca acolo nu au voie sa faca *CE VOR EI ci trebuie sa respecte ANUMITE REGULI, adevarati *gainarii*, si, probabil ca-i vor convinge pe politicieni ca romanii, sunt destul de prosti sa fie mulsi in continuare . De, train in Romania ... o tara de *lumea a 3 - ia.

    1. DA da

    Herr Lhotte.. credeti ca specialistii din afara inteleg de ce romanii platesc dobanda 10% la credite in euro, pe cand la ei se plateste pana in 3%? Tocmai ca aceasta lege este profund sociala, pentru oamenii de rand care nu au beneficiat de Prima casa, pe care i-ati incalecat cu contracte cu clauze abuzive si vreti sa-i tineti captivi in ele, basca, ca in cardasie cu casa politica ati manipulat piata imobiliara si s-a cumparat un amarat de apartament la pret de vila; ca aici in Romania vi se permite, ia faceti bine si putin respect, faceti afaceri ca si cand ati fi la voi, daca nu valea, nu plange nimeni ne-am saturat de gargara cu atragerea investitiilor straine, nu se vede, nu se simte in buzunarul bietului roman.

    Cat tupeu, dispret si sfidare! Sa vorbesti despre bunul simt cand conduci o banca anchetata de DIICOT pentru atatea cazuri de frauda! Asta inseamna sa fii guler alb!

    1. Parca au 7 vieti tot in picioare cad.

      Cea mai buna aparare e atacul, am vazut si noi fotbal italian bancherilor. 

    Si bancile sunt niste rechini care au facut destul lobby in trecut, dar si parlamentarii sunt niste populisti care isi vad doar de interesele lor. Se pare ca majoritatea romanilor nu conteaza...

    Aduc eu popa !

    Asta de la BRD vorbeste! Am vrut sa iau credit ipotecar la ei in 2007 si imi cereau sa mai aduc garantie o locuinta!!!!!!!!! Cat tupeu!

    Noi putem sa luam credit de afara de exemplu din Viena sau din Paris sa evitam bancile acestea satelit?

    "Noi, bancherii, lucrăm foarte mult şi nu prea avem timp de comunicat." Buna asta !!! Bre nea Lhotte, lucrezi asa de mult ca ai uitat ca ai un Secretariat General care cica tre' sa comunice. Aaa, si vezi ca esti si membru ARB, cica si ala trebuie sa comunice. Nu mai lucra asa mult, ba, ca nu-ti face nimeni statuie... nu vezi ca altii de la tine de acolo stau si-o freaca. Si nu comunica!

    Lhotte, BRD: "Sper că bunul simţ va câştiga şi Legea dării în plată va fi uitată" Chiar nu ti-e rusine domnule Lhotte ? Voi vorbiti de "bun simt" in conditiile in care ii considerati pe romani "ultimii oameni coborati din copac " Cand voi aveti la credite o dobanda de cinci ori mai mare decat in tara in care banca isi are sediul central ce inseamna asta ? Ca ne credeti ultimii prosti n 'asa ? Ia hai sa vorbim de "bunul simt" al vostru si sa vedem cu ce dobanda dati voi credite in Franta si sa aplicam aceeasi dobanda si in Romania! Va convine ? NU ? Iarasi suntem noi nesimtiti ca punem problema asa da ? Dar cine sunteti voi mah de va bateti joc de o tara intreaga ? Pai nici rusii n-au fost asa nesimtiti ca voi mah !!!

    1. Cum in Franta dobanda e mai mica ca aici?

    Ce mari bancherisunteti voi de va tb tot felul de prgram s i alea pline cu. clauze abuzive

    Mai lehamite,legea asta ne apara copiii si le arata un viitor in care bancile vor face un busines corect,tanarul de 22ani nu sthie k isi nenoroceste vhata la un parteneriat cu voi ,noi am aflat ce puteti.asta scrie o mama care se intoarce de la munca dupa 12h,navetista zilnic 60km ca sa am ce pune in conturile voastre.maine din nou la ore suplimentare ca sa am ce pune cophlului pe masa.politicieni sa faca ochii mari ca dc nu nd fac dreptate vor ramane fara vot. dar si fara cap

    Oamenii au probleme se vede cu ochiul liber.

    Deja dureaza de doua luni. 

    Grecia fierbe langa noi, am vazut la Business Magazin la ora 18 45' miscari de strada, batai cu politisti, ceva banca vandalizata Maxim numele daca am citit bine numele bancii. 

    Pe ei cineva din Germania ii place pe noi nu. 

    Daca falimenteaza 1-2 banci nu e nici un bai se igienizeaza sisteemul. Daca grecii stau in strada o luna bancile care suntla noi cu capital grecesc sunt cu roatele in sus. 

    Consiliul Concurentei a amendat doua firme in Marea Britanie cu 50 mil euro, aceasta mi de pare o amenda normala la o multinationala. 

    Opriti loobiul atat de puternic asupra parlamentului. 

    Introduceti legea si sa isi puna ce banca ce avans vrea; sa se gaseasca cererea si oferta normal.

    E doar o parere. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb