Noi restricţii anti-Covid-19: Carantina de noapte de la ora 20.00 şi magazine închise de la ora 18.00

J.P.
Miscellanea / 25 martie 2021

Noi restricţii anti-Covid-19: Carantina de noapte de la ora 20.00 şi magazine închise de la ora 18.00

Guvernul a aprobat noile restricţii pentru limitarea răspândirii infecţiilor cu coronavirus. Acestea au fost propuse de CNSU, după o şedinţă care a avut loc joi. Măsurile urmează să intre în vigoare de vineri, imediat după publicarea lor în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului propus de CNSU şi adoptat de Guvern, în localităţile cu o incidenţă mai mare de 7,5 cazuri COVID la mia de locuitori va fi interzisă circulaţia în afara locuinţei după ora 20:00, cu două ore mai devreme faţă de restul localităţilor. Măsura se va aplica şi în localităţile în care incidenţa este mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

De asemenea, magazinele vor fi închise de la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în localităţile cu o rată mai mare de 4 la mia de locuitori, iar acolo unde incidenţa este mai mare de 7,5 cazuri la mie, măsura se va aplică pe tot parcursul săptămânii.

Se închid şi sălile de fitness în localităţile cu o rată mai mare de 4 la mie. Totodată, Guvernul a luat mai multe decizii pentru a permite circulaţia în noaptea de Înviere.

Se propune modificarea şi completarea măsurilor adoptate pentru prevenirea răspândirii şi controlul infecţiilor generate de virusul SARS-CoV-2, valabile pe perioada stării de alertă, după cum urmează:

Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei fără restricţii, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori şi mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20:00, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei fără restricţii, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20:00 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă cumulată în ultimele 14 zile scade sub 7 la 1.000 de locuitori şi intră în vigoare măsura prevăzută la lit. a).

Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfăşurarea activităţii operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori şi mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18:00 pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfăşurarea activităţii operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18:00 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă scade sub 7 la 1.000 de locuitori şi intră în vigoare măsura prevăzută la lit. c).

Suspendarea activităţii operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

În perioadele 03.04-04.04.2021 şi 01.05-02.05.2021 se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în intervalul orar 20:00-02:00 pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase.

În datele de 27.03.2021 şi 28.03.2021 se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în intervalul orar 18:00-22:00 pentru deplasarea şi participarea la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah.

Prin excepţie de prevederile art. 1, lit. c) şi d), în intervalul orar 18:00-05:00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Se abilitează ministerele de resort să modifice ordinele comune care reglementează condiţiile de desfăşurare a activităţii operatorilor economici pentru limitarea răspândirii COVID-19, în sensul stabilirii concrete a numărului maxim de persoane cărora le este permis simultan accesul în interiorul incintelor acestora raportat la suprafaţa obiectivelor.

(1) Prin "incidenţa cumulată în ultimele 14 zile" se înţelege incidenţa cumulată a cazurilor calculată pe un interval de 14 zile, cuprins între a 17-a zi şi a 3-a zi, anterioare datei în care aceasta se realizează, prin raportare la numărul de persoane din fiecare localitate, actualizat săptămânal de Direcţia pentru Evidenţa Populaţiei şi Administrarea Bazelor de Date.

Opinia Cititorului ( 21 )

  1. asta e momentul in care eu si restrictiile mergem pe drumuri diferite. nu ca nu le respect, dar nu ma mai intereseaza sa le cunosc.

    1. sunt construite prea complex si prea complicat

      chiar crede cineva ca o sa stam toti cu ochii beliti cate cazuri au mai fost declarate ieri pentru azi?  

      sunt nebuni astia care au gandit asta!  

      ne apropiem de anglia , cu "tier"-urile ei. era gluma aia ca in tier 9 iti intra boris in casa si te ia la palme.

      :))) sa nu dea dracu sa fie invers si sa folosesc toporul nu palmele

    regulile sunt prea complicat construite si implica ca zilnic, non-stop, populatia cu mic si mare sa se zgaiasca la stiri ce cifre la mia de locuitori au mai dat autoritatile

    e o nebunie, nici eu si nici nimeni nu o sa faca asta!  

    ce minte de mic-birocrat a putut excreta asa ceva, asa un sistem amestecat si greoi?  

    chiar credeti ca un intreg popor va sta cu ochii dupa voi ?  

    asta e visul iricaui guvern dictatorial, sa fie sufletul si centrul unui popor, unei tari... adica nimeni , nicaieri sa nu respire daca nu are voie s-o faca de la Guvern.  

    mai duceti-va dracului!  

    o sa ridicati poporul sa va calce in picioare si nici nu o sa stiti ce v-a lovit!  

    va bateti joc continuu de romani si de valorile lor, de biserica si credintele lor!  

    le furati banii cu amenzi si le distrugeti stilul de viata!  

    MAI DUCETI-VA DRACULUI IN IAD DE UNDE ATI VENIT, MA!  

    1. ati gandit tot sistemul asta complez si amestecat special sa furati oamenii de bani cu amenzi ca vezi Doamne nu au respectat ora de intrare in casa!

      special ati complicat totul , satanistilor!  

      ce-o sa va mai dea omorul oamenii, o sa vedeti voi !  

      v-ati intins prea mult guvernantilor... nu stiti dreapta masura in relatie cu cei condusi si din cauza asta o sa va ia mama dracului urgentissimo !

      ... prin asemenea masuri, organizatia natiunilor unite este desfintata (de jure) ... astept curios cum o sa iasa trio-ul rusia, china si iran (si pretendentii) din criza asta ... pentru ca se pare ca occidentul si-o coace singur ... fara suportul trio-ului razboaiele de agresiune devin ilegale (international) ... se pare ca singura varianta ramane razboiul impotriva populatiei ... intrebarea este: unde este limita??? ...

      e timpul ca in europa sa se termine cu hegemonia ppe-pse si majoritari sa fie cre-id. ar fi o turnura interesanta. decenii si decenii de doar ppe-pse sunt destule.

      ... factorizeaza in ecuatie pertentiile turciei pe petrolul sirian ... eventuale sanctiuni eropene despre care vorbeai ... factiunea kurda ... retragerea afgana ... instabilitatea iraqiana ... pasele yemen/sauditi ... graba vaccinara israeliana ... imigratia americana scapata de sub control ... da-i o valoare de colateral bancar ... si vezi cum iese cu mastile prin europa - fie ele purtate de virus ori de dragul imigrantilor orientali mijlocii, stari de urgenta ori alte chestiuni ... ps: pot gasi si alte variabile :) ...

    Unde se poate afla rata de incidență cumulată, actualizata la zi pentru fiecare localitate din tara?

    Adică, un om simplu care vrea sa respecte masurile imbecile, fascist totalitare, unde ar trebui sa se uite după rata aia nenorocită? 

    1. in unele judete le publica pe site-urile lor prefectura, in altele dsp-ul. si presupun ca or fi judete laid back unde nu le publica nimeni :)

      ce pot sa zic e ca la sibiu prefectura le publica constant, la unu si ceva ziua, nu-s probleme. in altele, cum ai norocu. 

      nu ai cum sa afli

      deci iei amenda 

      Amenzile sunt anticonstitutionale si apoi limitarea dreptului de libertate nu respecta legile din vigoare ,asa ca nu platiti amenzile , le contestati si castigati in istanta.

      Mai întâi, amenda nu trebuie semnată. Şi desigur, nu trebuie plătită. Apoi, din partea celui amendat, poliţistul care scrie acel proces verbal este obligat să scrie motivul pentru refuzul lui de a semna. Este important să i se dicteze poliţistului, iar el să scrie exact ce spune cel amendat. Va spune în cuvinte proprii că nu este de acord cu amenda pentru că (1) aceasta este neconstituţională, (2) pentru ca îi încalcă drepturi fundamentale si libertăți garantate de Constituţie şi (3) pentru că cei care emit acea amendă comit un abuz în serviciu. După ce este completat procesul verbal cu acele precizări, amenda urmează să vină prin poşta la domiciliul celui amendat. 

      Legea prevede că orice amendă poate fi contestată în termen de 15 zile de la acea dată calendaristică. 

      Se face o foto-copie a procesului verbal care se depune la Judecătoria de care aparţine cel amendat, împreună cu acea Contestaţie în care se solicită anularea amenzii. Această Contestaţie se bazează pe decizia nr. 457 din 25 Iunie 2020 a Curţii Constituţionale a României. 

      Contestaţia poate fi completată cu solicitarea instanței pentru tragerea la răspundere penală a agenților de politie care au întocmit procesul verbal, având in vedere că faptă lor se încadrează în prevederile articolului 297 din Noul Cod Penal care se referă la abuzul în serviciu. 

      Se pot solicita instanţei despăgubiri din partea persoanelor care au încălcat legea în dauna părții vatamate (pentru daune morale şi materiale). 

      Acolo unde există posibilitatea, Contestația se poate depune la Judecatorie şi electronic, prin mail. În acest caz, tot prin mail va veni din partea Judecătoriei numărul de Dosar înregistrat pe numele celui care a facut Contestația pentru anularea amenzii. 

      Dupa primirea numărului de Dosar, se plăteste taxa judiciară de timbru, care în prezent a ajuns la valoarea de 30 de lei. 

      Judecătoria va emite o Citaţie pe care o va trimite prin poştă contestatarului amenzii. După primirea Citaţiei pentru prezentarea la proces la data stabilită, dacă dintr-un motiv sau altul nu puteţi participa, se poate solicita în scris sau prin mail judecarea cazului in lipsă. 

      multumim

    "Dragi mei" asa ceva nu am trait nici pe vremea lui nea Nicu,la anumiti oamenii li se confisca afacerile,altii sunt bagati cu forta la balamuc pe motiv ca nu sunt de acord cu autoritatile,maine poimine o sa fim dati afara din locuinte ,

    1. se repeta vremurile 1945 - 1989 pana romanii invata ce au de invatat = sa fie uniti, sa lucreze cu sinceritate pentru un ideal comun national, sa respecte legile Decalogului si sa isi pastreze sufletul curat.

      Dumnezeu va repeta perioada aceasta in cicluri pana o masa critica de romani vor intelege sa se alinieze la legile divine si sa le respecte.  

      Ai dreptate, deci.

      Retraim dictatura ceausista. Am observat si eu de mult asta.  

    jeturi imputite de politicieni, distrugatorii afacerilor private nealimentare.

    am citit pe un site de pe net uimitorul caz al lui Daniel Ilie Gaspar , protestatar in Timisoara anti-masca si masuri asociate, care in cel mai pur stil pre-1989 ... a fost internat cu forta la psihiatrie (cu hotarare judecatoreasca) dupa ce si-a varsat amarul pe facebook amenintandu-l pe Arafat ca-i face si ca-i drege.

    daca mai avem printre noi oite care au impresia ca nu traim intr-o dictatura, e reeditare proasta a ce am trait intre 1945 si 1989 (dar imbracata in manusi de catifea sa para democratie) e cazul sa va treziti ....  

    suntem sub dictatura!  

    1. indiferent cine ce zice ca nu e dictatura e un bou si un om fara scoala care nu cunoaste istorie, teorie politica, cultura civica, etc...

      ce se intampla acum are toate semnele unei dictaturi.

      daca nu intelegeti si nu sunteti de acord cu mine, puneti mana pe carte si bifati pas cu pas daca se indeplinesc caracteristicile unei dictaturi!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb