Nokia va disponibiliza 360 de salariaţi din divizia de servicii de internet

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional #IT / 29 aprilie 2009

Nokia Oyj va concedia până la 360 de salariaţi de la divizia de servicii internet, în condiţiile în care combină ofertele sale în cadrul noului Ovi Store, a anunţat marţi cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, scrie Reuters.

Noul magazin online de software şi multimedia al Nokia va concura din mai cu App Store, magazinul de succes al companiei Apple.

"Ne mişcăm în direcţia Ovi, în cadul unei strategii de platfomă", a declarat Tero Ojanpera, şeful operaţiunilor de divertisment şi dezvoltare al Nokia, în cadrul unui interviu acordat cu ocazia unui summit de la Monaco.

Nokia, care a anunţat primele pierderi trimestriale înainte de impozitare înregistrate vreodată pentru perioada ianuarie-martie, este în cursul unui proces de reducere a costurilor anuale care doar la unitatea sa principală de telefoane se ridică la mai mult de 700 milioane euro, pentru a contrabalansa scăderea cererii.

Pentru a face faţă scăderii cererii de telefoane, Nokia contsruieşte o nouă afacere pe baza unor servicii pe internet, ca jocuri sau hărţi, dar a diminuat planurile de investiţii în contextul crizei economice.

Magazinul Apple s-a dovedit o adevărată piaţă pentru supermarketurile de software din lumea mobilă, după ce în mai puţin de un an au fost descărcate de pe internet mai mult de un miliard de aplicaţii.

"Dacă iPhone şi App Store reprezintă un succes pentru Apple, concomitent este şi o înfrângere umilitoare pentru restul industriei mobile", a declarat directorul executiv al companiei de consultanţă în domeniul telefoniei Northstream, Bengt Nordstrom.

"Douăzeci de ani de eforturi ale operatorilor şi vânzătorilor de a crea aplicaţii mobile pe placul clienţilor sunt şterşi într-o secundă de cineva care nu a mai făcut niciodată aşa ceva", a declarat Nordstrom.

Piaţa Nokia ar putea fi mai mare decât cea a Apple, în condiţiile în care estimările reprezentanţilor companiei indică faptul că magazinul Ovi ar putea avea după deschidere 50 de milioane de clienţi, în condiţiile în care Apple a vândut până acum circa 20 de milioane de telefoane iPhone. Acest lucru, însă, nu garantează neapărat succesul Nokia.

Cu sute de milioane de oameni care folosesc zilnic telefoanele sale, Nokia trebuie încă să ajungă la succesul Apple, ca să îi convingă pe oameni să plătească pentru a descărca software, în couda faptului că firma concurentă a început mai târziu.

Nokia a mai anunţat că va concedia şi 90 de salariaţi din divizia de IT şi din segmentul activităţilor de colaborare. Până în prezent, Nokia a disponibilizat 3.000 de angajaţi din organizaţie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb