Nord Stream 2 intră în faza finală

J.P.
Internaţional / 11 ianuarie 2021

Nord Stream 2 intră în faza finală

Gazprom a reluat construcţia gazoductului Nord Stream 2 către Germania după ce sancţiunile SUA au întrerupt construcţia mai bine de un an, relatează Zerohedge.

Nava Fortuna de conducte a terminat de lucrat la secţiunea NS2 din zona economică exclusivă a Germaniei (ZEE) şi acum va începe lucrul într-o secţiune a Mării Baltice administrată de Danemarca.

Acum intră în vigoare următoarea rundă de sancţiuni americane, indicând faptul că jocul final al conductei va avea loc în următoarele 3-4 luni.

A trecut aproape un an de când Allseas a încetat toate operaţiunile. Un astfel de interval de timp masiv i-a lăsat pe mulţi analişti să se întrebe cum anume ar opta partea rusă pentru a termina conducta.

Fortuna şi-a început operaţiunile de pe malul Adlergrund pe 11 decembrie şi a luat nava 17 zile pentru a finaliza ambele şiruri paralele (capacitatea de producţie de 55 bcm pe an este împărţită între două şiruri, capacitatea ambelor fiind de 27,5 cm pe an) din Secţiunea germană, ceea ce implică faptul că viteza medie de strângere a conductelor a fost mult mai mică decât 1-1,5 km pe zi asumată iniţial de observatorii din industrie.

Au existat foarte puţine proiecte de conducte offshore, dacă au existat, care au avut o astfel de pletoră de nave de conducte şi remorchere de susţinere care apar şi dispar, implicate direct în conducte sau care acţionează doar ca fum şi oglinzi. De când Allseas şi-a oprit lucrările de conducte în decembrie 2019, nava Akademik Cherskiy a fost primul candidat care a continuat acolo unde compania elveţiană s-a oprit - pentru aceasta a ocolit jumătate din planetă, mutându-se din Nakhodka, în Extremul Orient rus, în jurul Capului Bunei Speranţe spre Marea Baltică. Cu toate acestea, Akademik Cherskiy a fost inactivă pe tot parcursul operaţiunilor de stivuire a conductelor din ZEE din Germania.

Confuzând şi mai mult oponenţii conductei deţinute de Gazprom, structura de proprietate a navei Fortuna a devenit şi mai greu de găsit, deoarece a fost revândută la mijlocul lunii decembrie, de data aceasta către o companie complet necunoscută numită KVT-RUS. În mod grosolan, toate navele pertinente care sunt active în operaţiunile de conducte pe Nord Stream-2 sau care au fost doar legate de construcţia sa au fost vândute, în mijlocul ameninţării iminente a sancţiunilor SUA. Vorbind de nave de aprovizionare, există cel puţin o jumătate de duzină de alte nave împrăştiate în Marea Baltică.

Rapoartele mass-media ruseşti afirmă că Fortuna va începe punerea ţevilor în apele teritoriale daneze începând cu 15 ianuarie 2021. În apele teritoriale daneze rămân aproximativ 120 km, cu toate acestea, aşezarea conductelor în mijlocul iernii a fost întotdeauna scenariul cel mai puţin preferabil pentru Gazprom, având în vedere condiţiile meteorologice dificile care ar putea încetini viteza nominală presupusă de Fortuna de 1,5 km pe zi. Prin urmare, nu ar fi nerezonabil să ne aşteptăm la finalizarea lucrărilor de canalizare înainte de aprilie-mai 2021.

Gazprom mai are doi ani pentru a încheia construcţia Nord Stream 2 înainte ca acordul de tranzit cu Naftogaz din Ucraina să se termine.

În ciuda vetoului preşedintelui Trump faţă de Legea de autorizare a apărării naţionale din care făceau parte sancţiunile pentru Nord Stream, Congresul SUA a anulat decizia sa, activând astfel o nouă rundă de sancţiuni vizate începând cu 29 decembrie. De acum înainte, orice entitate, fie ea rusă sau europeană, care ajută la construirea Nord Stream 2, furnizează servicii de modernizare şi modernizare navelor care participă la proiect ar putea face obiectul unor sancţiuni. Deşi noul pachet de sancţiuni prevede o perioadă de lichidare de 30 de zile, majoritatea companiilor europene care furnizează o evaluare tehnică a Nord Stream-2 vor înceta orice fel de cooperare cu navele de instalare a ţevilor şi Gazprom în calitate de coordonator al construcţiei sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb