Compania a contractat o facilitate de credit de cinci milioane de lei, banii urmând să fie folosiţi pentru finanţarea echipamentelor de producţie
Producătorul de inputuri agricole ecologice Norofert (NRF) a semnat un contract de distribuţie cu Kaufland România, ce presupune distribuţia, la nivel naţional, într-un număr iniţial de 40 de locaţii, a gamelor de hobby gardening produse de companie - Norofert FITO şi Norofert Ready to Use, conform unui raport al emitentului publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
"Ambele game sunt 100% ecologice şi cuprind îngrăşăminte şi produse fitosanitare ce se adresează cultivatorilor mici sau iubitorilor de plante de apartament şi de grădinărit din România", se menţionează în document.
Gama Norofert FITO conţine zece produse şi include biostimulatori cu rol fungicid şi insecticid, calciu pentru sănătatea plantelor, îngrăşăminte pe bază de fosfor sau azot. Gama Norofert Ready to Use este formată din şase produse şi conţine biostimulatori, fertilizanţi şi îngrăşăminte ce contribuie la dezvoltarea sănătoasă a plantelor, se mai menţionează în raport.
Conform documentului, cele 40 de locaţii Kaufland alese iniţial pentru distribuirea produselor Norofert se află în oraşe precum Bucureşti, Cluj, Craiova, Iaşi, Timişoara, Botoşani, Sibiu, Miercurea Ciuc. "Astfel, prin acest parteneriat, Compania îşi lărgeşte aria de distribuţie în reţele naţionale de hipermarketuri a produselor din gama FITO şi Ready to Use sub marca proprie", se menţionează în raport.
La mijlocul acestei săptămâni, conducerea Norofert a anunţat contractarea unei facilităţi de credit de la CEC Bank, în valoarea de cinci milioane de lei, banii urmând să fie folosiţi pentru finanţarea echipamentelor de producţie şi a automatizărilor din fabrică. Facilitatea face parte din IMM Invest Romania, fiind în conformitate cu prevederile Programului IMM Invest Plus, aprobat de Guvernul României pentru depăşirea dificultăţilor economice create de invazia Rusiei asupra Ucrainei.
Perioada de valabilitate a facilităţii de credit este de 36 de luni de la data semnării contractului, dobânda fiind de 2,5 puncte procentuale plus ROBOR 3M. "Dobânda este subvenţionată în proporţie de 100% din bugetul Ministerului Finanţelor iar perioada de acordare a grantului pentru plata acesteia este de maxim douăsprezece luni de la data acordării creditului", conform companiei.
În primul trimestru al anului, Norofert a obţinut venituri din exploatare de 14,4 milioane de lei, cu 16,5% sub cele din primele trei luni ale lui 2022, în timp ce profitul net s-a ridicat la 1,65 milioane de lei, în scădere cu 12,1%, pentru aceeaşi perioadă de raportare.
Compania raportează rezultatele consolidate (Norofert SA plus Agroprod CEV SRL) din primele trei luni ale acestui an, la cele individuale din primul trimestru a lui 2022 (Norofert SA) deoarece în perioada ianuarie-martie 2022, Agroprod se afla încă în proces de integrare în grup, conform unui document al Norofert publicat la BVB la finele lunii mai.
La finele anului trecut, Vlad Popescu avea 37% din Norofert, în timp ce Ileana Popescu deţinea 17% din companie. Marius Alexe avea 11,6% din conglomeratul agroalimentar, a cărui evaluare bursieră se ridică în prezent la circa 100 milioane de lei.