Norofert începe asamblarea unei linii de producţie în SUA şi atrage un partener local în acţionariat

A.F.
Piaţa de Capital / 19 martie

Norofert începe asamblarea unei linii de producţie în SUA şi atrage un partener local în acţionariat

Norofert, liderul cercetării pentru agricultura regenerativă şi unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, listat la Bursa de Valori Bucureşti pe piaţa AeRO (simbol BVB: NRF), anunţă demararea unei linii de producţie de inputuri şi o investiţie de 250 mii de euro în una dintre cele mai importante zone agricole din SUA, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, producţia se va concentra pe gama de sănătate a solului şi nutriţie foliară, similară cu cea din România, urmând a se utiliza bacterii produse în laboratorul din Filipeştii de Pădure. Investiţia se va derula prin intermediul companiei Norofert AG, cu sediul în Watertown, Dakota de Sud, în parteneriat cu Gary Lamb, antreprenor cu o experienţă de peste 30 de ani în agribusiness-ul din Midwest, cu o vastă cunoaştere a pieţei şi a fermierilor din zonă.

Vlad Popescu, preşedintele Consiliului de Administraţie, Norofert:

"Pentru Norofert, dispersia geografică reprezintă un obiectiv primordial. Tehnologia şi formulele produselor noastre ne permit accesul pe pieţe competitive, iar intrarea pe piaţa din SUA, deşi întârziată din cauza pandemiei, reprezintă un exemplu în acest sens. Este o piaţă matură, în care fermierii aplică tehnologii avansate în câmp şi în care schimbările climatice nu au acelaşi impact negativ ca în Europa de Est. Fezabilitatea proiectului este cu atât mai mare cu cât beneficiem de roadele producţiei şi cercetării laboratorului de multiplicare microorganisme din România, care va exporta tulpini concentrate de bacterii pentru utilizare în producţia din SUA."

Proiectul de accesare a pieţei din SUA a început în 2020, iar de atunci s-au făcut paşi importanţi, precum omologarea unei game de produse, testări în câmp certificate, crearea unui portofoliu de produse cu potenţial de creştere în piaţa americană. În timp, conducerea companiei a explorat diverse rute de intrare în piaţă printre care participări la târguri de agricultură precum şi discuţii cu reprezentanţi şi distribuitori locali. În final, atragerea unui partener local reprezintă decizia strategică prin care Norofert îşi poate reduce riscurile operaţionale şi care va genera, de asemenea, cele mai multe beneficii acţionarilor companiei.

Astfel, compania creată iniţial, Norofert USA LLC, deţinută în prezent integral de Norofert S.A., a înfiinţat o nouă filială, Norofert AG, în care grupul deţine pachetul majoritar de 51% iar domnul Gary Lamb 49%. De asemenea, sediul reprezentanţei din SUA a fost mutat în statul Delaware, din raţiuni fiscale. Domnul Gary Lamb va gestiona activitatea noii entităţi din Dakota de Sud, va conduce vânzările, expansiunea teritorială şi administrarea companiei. Asamblarea liniei de producţie pe piaţa americană şi colaborarea cu Dl. Lamb vin ca rezultat a unui proces de negociere şi due dilligence de peste un an.

Produsele Norofert sunt la standardul tehnologic pe care o piaţă ca cea din SUA o cere. Linia de producţie va fi amplasată într-un spaţiu închiriat iar automatizările ce vor fi implementate vor permite companiei să menţină un număr redus de angajaţi, respectiv 2, pentru primul an. În acest moment, există precomenzi pentru fertilizanţii bacterieni ce urmează a fi produşi în noua fabrică. Demararea construcţiei liniei de producţie este programată pentru prima săptămână din luna aprilie.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. ...

    foarte frumos, sa se extinda si sa disperseze riscul

    Interesant. Ramane de vazut ce si cum... momentan sectorul agricol nu o duce prea stralucit.

    Noro to the sky!

    1. Bine ca e innorat si acum la 'cer' se ajunge destul de usor

    o asteptam si mai jos.

    Cand merge mai rau mai baga o stire cu America sa mai salte cotatia. Despre profit pe 2023 nimic, mai asteptam pana spre sfarsitul lui aprilie.

    1. Doar povesti de capul lor.

      Priceptule, cum le stii pe toate, mai putin ca toate companiile dau rezultatele in martie, cu 30 de zile inainte de AGA.

      Rezultatele NRF si la toate companiile vor veni in curand si cotatia o sa fie dictata de acele rezultate, nu de comunicate ca acestea

      care e treaba?

      firmele cu vector bun publica rezultate preliminate, dar marius a postat un meme cu jiji

      Luptatorul MMA (adica Marius Marian Alexe) stie foarte bine ce inseamna investitia din SUA: dupa ce-a cumparat cu lopata actiuni la un atelier de indoit tabla, acum se bucura la culme ca de cativa banuti au fost cumparate un malaxor, o banda de cauciuc si o masina de dozat si alta de impachetat. Exceptionala investitie in SUA dupa trei ani in care au lins inclusiv talpile celor din nordul Africii :)))

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb