Nou record al ieşirilor de capital din economiile emergente

Călin Rechea
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 2 aprilie 2020

Nou record al ieşirilor de capital din economiile emergente
Călin Rechea

Ultimele date de la Institute of International Finance (IIF) arată că ieşirile de capital de pe pieţele emergente au înregistrat un nou record în martie 2020 (vezi graficul).

Ieşirile de 83,3 miliarde de dolari le-au depăşit pe cele din perioada crizei financiare globale, pe fondul "colapsului înregistrat atât la nivelul fondurilor de investiţii în acţiuni cât şi la nivelul fondurilor de investiţii în obligaţiuni", după cum se arată în raportul IIF.

Ieşirile din fondurile de investiţii în acţiuni au fost estimate la 52,4 miliarde de dolari, pe fondul unor ieşiri de 12,3 miliarde din fondurile de investiţii în acţiunile companiilor din China, în timp ce ieşirile din fondurile de investiţii în obligaţiuni au fost de circa 31 de miliarde de dolari.

"Toate acestea indică o oprire bruscă a investiţiilor către economiile emergente, în condiţiile unei combinaţii între incertitudinea generată de epidemia de coronavirus şi şocurile petroliere şi financiare", după cum mai scrie economiştii de la IIF.

Cele mai mari ieşiri s-au înregistrat la nivelul economiilor emergente din Asia. După intrări cumulate de 4,5 miliarde de dolari în februarie 2020, ieşirile din martie au fost de 19,5 miliarde de dolari.

Analiza de la IIF subliniază tendinţa negativă pentru fondurile de investiţii în acţiuni de la nivelul economiilor emergente din Asia. Ieşirile de pe acest segment s-au accelerat până la 35,9 miliarde de dolari, de la 5,5 miliarde în februarie 2020.

Acum tendinţa negativă s-a generalizat. "Spre deosebire de ianuarie şi prima parte a lunii februarie, când ieşirile de capital erau limitate la nivelul economiilor emergente din Asia, ieşirile de capital au atins noi recorduri pentru toate economiile emergente", se mai arată în raportul de la Institute of International Finance.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Actiunile nu pot fi cumparate treptat la pret de nimic, daca nu dai pentru inceput cu ele de pamant.

    Capitalurile masive care ies din pietele emergente fac autoritatile sa apeleze la FMI pentru reechibrarea balantei.. Remember Romania 2009-2010, imprumutul de la FMI, conditionarile si toate celelalte.  

    Toate au un scop pe lumea asta.. E doar o problema de timp pana Romania va intra in incapacitate de plata.. 2-3 luni, cred.. si atunci ii va chema pe baietii de la FMI, din nou, in Romania.  

    1. uni inca mai au speranta ca trecerea bvb la emergenta va atage miliarde pe bvb si or sa mentina cotatiile actuale.

      stai sa vezi cadere cand vad ca imparatul e gol si divedentele se anuleaza sau micsoreaza treptat iar rezultatele economice din primul semestru or sa arate adevaratul dezastru,  

    Masina de creat datorii (DEBTS) duduie. Oamenii se culca liberi si se trezesc datori vanduti peste noapte.

    Nu imprumuta ei, imprumuta statul in contul lor iar ei vor fi pusi la plata... E si asta un mod de a dinamiza economia.. cu biciul..  

    Acum se baga Romanica in amanet

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb