NOU RECORD PE PIAŢA CASELOR ENGLEZEŞTI Peste 260 milioane dolari pentru o vilă din Londra

A.P.
Ziarul BURSA #Internaţional #Construcţii / 13 ianuarie 2020

Peste 260 milioane dolari pentru o vilă din Londra

Un magnat chinez al imobiliarelor este pe punctul să stabilească un nou record pe piaţa caselor din Londra, prin achiziţia unei vile în cartierul Knightsbridge, la un preţ de peste 200 milioane lire sterline (262 milioane dolari), informează Bloomberg, conform Agerpres.

Firma condusă de Cheung Chung Kiu a acceptat să cumpere vila cu 45 de camere, situată vizavi de Hyde Park, după cum a confirmat un purtător de cuvânt al companiei. Tranzacţia este un punct luminos pentru o piaţă anemică a proprietăţilor de lux din capitala Marii Britanii şi un semn că cei mai bogaţi oameni ai lumii sunt atraşi de deprecierea lirei sterline într-un moment în care se apropie ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Preţul de vânzare este de 210 milioa-ne de lire sterline, potrivit unei surse din apropierea acestei tranzacţii, care a dorit să îşi păstreze anonimatul. Aces-ta ar fi cel mai mare preţ plătit vreodată pentru o casă din Marea Britanie, depăşind suma de 140 milioane lire sterline plătită în urmă cu aproape un deceniu pentru o casă la ţara din Oxfordshire.

De asemenea, aceasta va fi una din cele mai importante tranzacţii imobiliare încheiate la nivel mondial, depăşind suma de 238 milioane de dolari pe care Ken Griffin, fondatorul fondului de investiţii Citadel, a plătit-o anul trecut pentru un penthouse din Manhattan.

Deocamdată nu a fost decis dacă proprietatea va rămâne o singură casă sau va fi convertită în mai multe apartamente de lux. Pe baza preţurilor de vânzare de la proiectul Peninsula London din apropiere, o reconfigurare a clădirii prin transformarea în apartamente ar putea să îi crească valoarea până la 700 milioane de lire sterline, a apreciat un purtător de cuvânt al companiei condusă de Cheung Chung Kiu.

Proprietatea cumpărată de magnatul chinez, situată în apropiere de complexul imobiliar de lux One Hyde Park şi magazinele Harrods, a fost odată casa lui Rafic Hariri, fostul premier libanez care a fost asasinat în 2005. De asemenea, vila a fost şi casa din Londra a prinţului Sultan bin Abdulaziz Al Saud, fost prinţ moştenitor al Arabiei Saudite.

Construită iniţial în 1830 sub forma a patru case alăturate, care în anii 1980 au fost transformate într-o singură proprietate, vila are şapte etaje şi oferă o suprafaţă de locuit de 5.760 metri pătraţi, cu 7% mai mult decât un teren de fotbal american. Vila are geamuri antiglonţ, mai multe lifturi, o piscină, un spa privat, o sală de sport şi parcare subterană.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Inca un semn ca unele lucruri au luat-o razna. Un lucru pare destul de sigur: chinezu' care cumpara nu va auzi manele de la vecini....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb