Noul Canon Hybrid IS, primul Stabilizator de Imagine ce compensează două tipuri de vibraţii ale camerei foto

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 31 iulie 2009

Canon Inc. a anunţat finalizarea proiectului unui stabilizator optic de imagine hibrid, primul Stabilizator optic de Imagine din lume ce compensează atât vibraţiile unghiulare, cât şi pe cele liniare. Tehnologia va fi încorporată într-un set de lentile destinat camerelor SLR (single lens reflex), ce va fi lansat până la finele anului 2009.

Mai multe metode de prevenire şi proceduri de corecţie au fost încorporate pentru a compensa erorile cauzate de vibraţia camerei foto. Canon a început cercetarea diferitelor metode de compensare a vibraţiilor camerei încă din anii 1980. În 1995 Canon a lansat EF 75-300mm f/4-5.6 IS USM, primul set de lentile SLR interschimbabil care compensa vibraţiile mecanismului optic al camerei. De atunci, compania a continuat să producă o varietate extinsă de lentile interschimbabile cu capabilităţi de stabilizare a imaginii şi deţine în gama de produse un total de 21 de asemenea lentile, incluzând modelul EF 200mm f/2L IS USM ce beneficiază de o corecţie a umbrelor în 5 faze.

Cea mai nouă tehnologie dezvoltată de Canon, Hybrid IS, compensează optim vibraţiile unghiulare şi pe cele liniare ale camerei. Schimbările bruşte ale unghiului în care este orientată camera pot cauza apariţia de umbre semnificative pentru imagini capturate la condiţii standard, în timp ce umbrele cauzate de vibraţiile liniare, in momentul deplasării camerei paralel cu subiectul, sunt pronunţate în mod macro şi fotografii capturate la distanţe mici de subiect.

Noua tehnologie Hybrid IS include un senzor unghiular de viteză, regăsit în toate mecanismele anterioare de stabilizare a imaginii, care detectează mişcările unghiulare ale camerei, dar şi un nou accelerometru ce determină amplitudinea vibraţiilor liniare. Hybrid IS beneficiază de un nou algoritm ce combină rezultatele oferite de cei doi senzori şi ajustează poziţia lentilelor pentru a compensa ambele tipuri de vibraţii. Hybrid IS îmbunătăţeşte semnificativ rezultatele stabilizatorului de imagine îndeosebi în timpul fotografierii macro, dificil de optimizat în cazul tehnologiilor convenţionale de stabilizare a imaginii.

Canon este implicată activ în cercetarea şi dezvoltarea de lentile interschimbabile SLR ce încorporează tehnologia Hybrid IS, şi ţinteşte către comercializarea cât mai rapidă şi includerea acestora într-o paletă largă de produse.

Canon Europe este o subsidiară a Canon Inc. Japonia, unul dintre liderii în inovaţii, la nivel mondial şi un producător de soluţii de imagine pentru persoane şi medii business.

Canon Europe îşi concentrează activităţile de business în două pieţe bine definite: Soluţii de business (dezvoltarea de produse IT, soluţii şi servicii pentru medii office şi de printare profesională) şi Soluţii de imagine pentru consumatori (produse foto, video, imprimante, scanere, maşini de fax şi echipamente multifuncţionale).

Canon Europe oferă, de asemenea, şi produse pentru mediile industriale ce includ echipamente medicale, semiconductori şi lentile.

Canon Europe are 11.000 angajaţi în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb