Noul stadion de fotbal din Craiova va putea găzdui competiţii sportive de nivel FIFA

A.C.
Sport / 20 iulie 2017

Fostul Stadion "Ion Oblemenco" (Sursa foto: Wikipedia)

Fostul Stadion "Ion Oblemenco" (Sursa foto: Wikipedia)

Noul stadion de fotbal din Craiova, aflat în faza de execuţie pe locaţia vechiului stadion Ion Oblemenco, care a fost demolat, va putea găzdui competiţii sportive de nivel FIFA, UEFA Champions League şi UEFA Europa League, potrivit indicatorilor tehnico-economici ai acestui obiectiv de investiţii, revizuiţi printr-o hotărâre adoptată în şedinţa de astăzi a guvernului.

Potrivit sursei, gradul de realizare a acestei investiţii este în prezent de aproximativ 95%, astfel că la sfârşitul lunii august va fi efectuată recepţia la terminarea lucrărilor, urmând ca ulterior beneficiarul să demareze procedurile de autorizare specifice.

Stadionul va avea 27.001,42 mp suprafaţă construită la sol, 54.159,96 mp suprafaţă desfăşurată, şapte nivele (P+6E, 50,14 m înălţime) şi o capacitate de 30.983 de locuri în tribune pentru spectatori: 232 de locuri pentru persoane cu dizabilităţi în scaune cu rotile, inclusiv însoţitori, 350 de locuri pentru reprezentanţii mass-media, 2.368 de locuri pentru spectatori VIP, din care 440 de locuri în loje şi 28.033 de locuri pentru public.

În comunicat se precizeză: "Este vorba despre un obiectiv de investiţii cuprins în "Programul naţional de construcţii de interes public", subprogramul "Complexuri sportive", derulat de Ministerul Dezvoltării Ragionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) prin Compania Naţională de Investiţii (CNI)".

Conform sursei citate, graţie optimizării soluţiilor tehnice, dotărilor şi utilajelor necesare funcţionării stadionului, nu a crescut valoarea avizată totală a investiţiei, care se ridică la 239.979.000 lei (52.656.000 euro), incluzând TVA, faţă de 241.634.000 lei, suma avizată prevăzută iniţial. Finanţarea provine de la bugetul de stat, prin bugetul MDRAPFE, iar 10% din sumă reprezintă cofinanţare din partea Consiliului Local Craiova.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb