Novak: scrima are un viitor frumos

O.D.
Sport / 8 martie 2023

https://frscrima.ro/

https://frscrima.ro/

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat la întâlnirea cu sportivii medaliaţi la Campionatele Europene de scrimă pentru juniori şi cadeţi de la Tallinn (Estonia), că acest sport de tradiţie are "un viitor frumos".

"Astăzi i-am primit pe tinerii sportivi cu rezultate mari la Campionatele Europene de juniori şi cadeţi de la Tallinn, pentru a-i felicita şi a le transmite toată încrederea noastră şi faptul că vom fi mereu acolo să-i susţinem. Felicitări Federaţiei Române de Scrimă, domnului preşedinte Marius Florea şi staff-ului care contribuie la aceste performanţe. Scrima este un sport de tradiţie şi ne bucurăm să vedem că are un viitor frumos. Vă doresc mult succes la competiţiile majore care urmează şi vă asigurăm de tot sprijinul nostru", a spus Novak într-o postare publicată pe contul oficial de Facebook al Ministerului Sportului.

România a obţinut opt medalii (2-3-3) la Europenele de cadeţi şi juniori, toate la sabie, dintre care cinci la cadeţi (1-3-1) - aur prin echipa feminină de sabie (Rosemarie Benciu, Amalia Covaliu, Anastasia Fusea, Alexandra Mitruş), argint prin echipa masculină de sabie (Casian Cîdu, Dacian Enache, Alexandru Eva şi Cristian Macovei), argint prin Amalia Covaliu la sabie feminin, argint prin Casian Cîdu la sabie masculin şi bronz prin Anastasia Fusea la sabie feminin. La Europenele de juniori, bilanţul a fost de trei medalii (1-0-2), aur prin echipa masculină de sabie (Casian Cîdu, Vlad Covaliu, Mihnea Enache şi Radu Niţu) şi bronz prin Amalia Stan la sabie feminin şi Casian Cîdu la sabie masculin.

România a participat cu o delegaţie de 42 sportivi, înscrişi la toate armele, la ediţia 2023 a Campionatelor Europene de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Tallinn (Estonia), desfăşurate între 21 şi 28 februarie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb