Numărul de utilizatori ai reţelelor sociale trece de trei miliarde, fără semne de încetinire

Adi Iacob
Companii / 7 august 2017

Numărul de utilizatori ai reţelelor sociale trece de trei miliarde, fără semne de încetinire

Numărul de persoane din întreaga lume care folosesc reţelele sociale tocmai a depăşit pragul de trei miliarde, potrivit celui mai recent studiu realizat de We Are Social şi Hootsuite.

Conform analizei, din populaţia totală de 7,524 miliarde de oameni, din care 54% locuiesc în zone urbane, 3,819 miliarde (51%) sunt utilizatori de internet, 3,028 miliarde (40%) sunt utilizatori activi de reţele de socializare, iar 5,052 miliarde (67%) sunt utilizatori unici de servicii de telecomunicaţii mobile.

Tendinţele de creştere nu indică nici o încetinire, numărul utilizatorilor activi de social media crescând cu un milion de utilizatori noi pe zi în ultimul trimestru, scrie The Next Web.

Din luna aprilie a acestui an, numărul utilizatorilor de internet a crescut cu 0,2% (aproximativ 8 milioane de utilizatori noi), numărul utilizatorilor activi de reţele sociale s-a apreciat cu 4% (circa 121 milioane de utilizatori noi), iar numărul utilizatorilor unici de servicii de telecomunicaţii mobile a înregistrat un avans de 2% (aproape 92 milioane de utilizatori noi).

Facebook reprezintă o parte semnificativă a creşterii reţelelor sociale din ultimele patru luni, platforma depăşind două miliarde de utilizatori activi lunar (2,046 miliarde) în prezent.

De asemenea, alte platforme sociale au înregistrat o creştere puternică în ultimele luni, în special YouTube, ale căror actualizări recente în privinţa cifrelor utilizatorilor globali au pus platforma pe locul al doilea în clasamentul mondial al utilizatorilor MAU (utilizatori activi lunari), cu 1,5 miliarde de utilizatori activi.

La nivel local, WeChat şi-a consolidat conducerea în China, cu mai mult de 870 de milioane de utilizatori.

În ciuda declinului utilizatorilor globali, LINE a înregistrat o creştere pe piaţa internă a Japoniei, ajungând la 70 milioane MAU în ţară.

VK (cunoscut şi sub numele de VKontakte) a avut un trimestru mai dur, după ce platforma a fost blocată în Ucraina, ceea ce a dus la o detaşare semnificativă în numerele MAU globale.

De remarcat că cifrele globale sugerează o creştere puternică în aplicaţiile de mesagerie, precum WhatsApp şi Facebook Messenger.

Din punctul de vedere al serviciilor mobile de telecomunicaţii, adoptarea de dispozitive mobile continuă să crească constant în întreaga lume, iar GSMA Intelligence raportează o creştere de peste 650.000 de utilizatori noi în fiecare zi.

Între timp, cele mai recente date de la Ericsson arată că serviciile de internet mobil continuă să se consolideze, un utilizator mediu consumând în fiecare lună mai mult de 2,3 GB de date mobile prin intermediul dispozitivelor mobile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb