Numărul turiştilor pe Litoral, la capete de sezon estival, va creşte anul acesta cu 25 -30%

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 27 august 2008

Numărul turiştilor pe Litoral, la capete de sezon estival, va creşte anul acesta cu 25 -30%

Fluxul de turişti pe Litoralul Mării Negre, la capete de sezon estival, va creşte anul acesta cu 25 - 30 la sută faţă de perioadele similare ale anului trecut, a declarat, pentru NewsIn, consilierul Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Traian Bădulescu.

"În perioada 1 mai - 1 iunie a anului acesta a crescut notabil numărul turiştilor sosiţi pe Litoral, trend ce va fi urmat şi în celălalt capăt de sezon, în septembrie. Astfel, estimăm că vom înregistra o creştere a numărului de turişti la capete de sezon cu 25 - 30% faţă de anul trecut", a apreciat reprezentantul operatorilor de turism.

Potrivit acestuia, spre deosebire de anii trecuţi, în 2008 hotelierii au fost receptivi la eforturile ANAT în ce priveşte prelungirea sezonului turis-tic pe Litoral. "Comparativ cu anii trecuţi, în 2008 mult mai multe hoteluri de pe Litoral îşi vor închide uşile la 1 octombrie, în condiţiile în care până acum o făceau la 15 septembrie sau până la data aceea", a precizat Traian Bădulescu.

Mai mult de atât, un număr de 15 hoteluri de pe Litoral vor participa la programul "Litoral pentru toţi" al Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului "Litoral", care se desfăşoară în perioada 1 septembrie - 15 octombrie. Hotelurile care participă la program au dis-ponibile 4.000 de locuri de cazare, iar tarifele pentru un sejur sunt cuprinse între 159 şi 380 lei, în funcţie de clasificarea unităţii de cazare.

În ciuda faptului că hotelurile îşi încep activitatea mai devreme şi se vor închide mai târziu, conform reprezentanţilor ANAT, mulţi agenţi economici (terase, restaurante, magazine, discoteci) nu ţin pasul cu extinderea capetelor de sezon. "În aceste condiţii ar fi necesar ca autorităţile locale să oblige agenţii economici să îşi înceapă activitatea de la startul oficial al sezonului şi să-şi încheie activitatea odată cu hotelurile", susţin membrii Asociaţiei.

Potrivit operatorilor de turism, fluxul total de turişti pe litoralul Mării Negre va creşte anul acesta cu circa 15 procente faţă de 2007, la 1,4 milioane de vizitatori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb