NVIDIA dezvăluie prima platformă GPU pentru producţiile de televiziune

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 24 aprilie 2009

Noua platformă Quadro Digital Video Pipeline oferă o soluţie flexibilă de inserare în timp real a efectelor grafice în transmisiunile în direct

NVIDIA Corporation, liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală, lansează noua platformă NVIDIA Quadro Digital Video Pipeline: prima platformă integrată dezvoltată pe unitatea de procesare vizuală care le permite radiodifuzorilor să proceseze şi să adauge efecte virtuale transmisiunilor în direct.

Soluţia oferă cel mai rapid motor de procesare grafică pentru producţia de televiziune, integrat într-o platformă PC flexibilă, fiabilă şi economică. Datorită faptului ca procesarea imaginii se realizează direct pe unitatea de procesare vizuală, profesioniştii au ocazia să realizeze în timp real transmisiuni de calitate superioară cu grafică bogată. De asemenea, soluţia oferă cea mai rapidă modalitate de captură şi codare în formatul de înaltă definiţie a conţinutului video destinat serviciilor de streaming online în timp real.

Platforma Quadro Digital Video Pipeline încorporează următoarele componente:

Unitate grafică de captură Quadro SDI - permite stocarea conţinutului video necomprimat direct în memoria unităţii de procesare vizuală Quadro SDI, putând captura simultan pâna la patru surse HD-SDI Single link. Suportă toate formatele standard SMPTE (3G, 2K, HD şi SD) şi include o ieşire video pentru un monitor, pentru sursa principală de intrare.

Unitate grafică de ieşire Quadro SDI - oferă o soluţie integrată de transformare a efectelor grafice în conţinut video, permiţând crearea în timp real a efectelor 2D şi 3D în formatele video 2K, HD şi SD. Poate fi sincronizată cu o sursă externă sau cu unitatea grafică de captură SDI.

Unităţile de procesare vizuală Quadro FX - cea mai nouă generaţie de unităţi de procesare vizuală profesionale Quadro FX 3800, Quadro FX 4800 şi Quadro FX 5800. Dezvoltate pe arhitectura de procesare paralelă NVIDIA CUDA, seria Quadro oferă facilităţi şi dotări avansate, până la 240 de nuclee de procesare şi suport pentru următoarea generaţie de aplicaţii OpenGL şi Microsoft DirectX 10.

Platforma de dezvoltare a programelor (SDK) Quadro Digital Video Pipeline -o platformă extinsă de dezvoltare a programelor care include aplicaţii demonstrative, interfeţe de programare (API) şi o serie de plug-in-uri, ce permit optimizarea grafică rapidă pe unitatea de procesare vizuală Quadro. Astfel întreg procesul de codare digitală, de la captură la rezultatul final, poate fi programat şi controlat mult mai uşor.

"Platforma Quadro Digital Video Pipeline ne permite să trecem de unitatea centrală de procesare (CPU) şi de memoria centrală pentru a beneficia de puterea de procesare a unităţii de procesare vizuală," a declarat Marv White, Chief Technology Officer, Sportvision. "Alături de NVIDIA le putem oferi clienţilor noştri cea mai inovatoare tehnologie din industria transmisiunilor în direct de astăzi."

"În următorii doi ani, vom asista la un val şi mai mare de profesionişti care va adopta efectele grafice în transmisiunile în direct," a declarat Jeff Brown, General Manager, Professional Solutions, NVIDIA. "Abia aşteptăm să vedem ce va face comunitatea radiodifuzorilor cu această nouă tehnologie."

NVIDIA îşi prezintă noua platformă, în perioada 20 - 23 aprilie, la standul NVIDIA din cadrul NAB 2009: SL 7906, Las Vegas Convention Center.

NVIDIA (Nasdaq: NVDA) este liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală şi compania care a inventat unitatea de procesare grafică (GPU), un procesor foarte performant care generează o grafică uimitoare pentru staţiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri şi dispozitivele mobile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb