O firmă din Serbia a inaugurat un terminal de cereale în Zona Liberă Giurgiu

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 29 aprilie 2009

Firma Yu Point din Belgrad, Serbia, a inaugurat, ieri, în Zona Liberă Giurgiu, un terminal de cereale pe o suprafaţă de 6.000 metri pătraţi, cu o capacitate de 5.000 de tone, investiţia ridicându-se la 2,6 milioane de euro, transmite NewsIn.

Directorul reprezentanţei firmei sârbeşti în România, Bogdan Udrea, a declarat că echipamentele care alcătuiesc silozul sunt aduse din Slovenia şi Suedia.

Terminalul de cereale din Zona Liberă Giurgiu are o capacitate de stocare de 5.000 de tone, o rată de descărcare din maşini de 200 de tone pe oră şi o capacitate de încărcare în barje de 2.000 de tone pe zi. De asemenea, printre altele, terminalul are o cuvă pentru descărcare, două cântare şi spaţii speciale pentru curăţarea şi uscarea mărfii, fiind considerat de investitorii sârbi unul dintre cele mai complexe astfel de obiective de pe malul Dunării.

Directorul Zonei Libere Giurgiu, Constantin Toma, a declarat că investiţia oamenilor de afaceri din Serbia ar putea reprezenta un imbold şi pentru alte firme.

"Putem spune că a ieşit soarele şi în Zona Liberă Giurgiu. Astăzi( marţi, n.r.), a fost inaugurat un nou obiectiv de investiţii. Îl consider un semnal pozitiv, mai ales în această perioadă de criză economico-financiară. Terminalul de cereale din Zonă, va avea un impact deosebit pentru Giurgiu, cerealele vor fi mai uşor transportate. De bun augur este şi poziţia geografică a obiectivului, în capătul peninsulei Cioroiu, cu acces la Canalul Sfântul Gheorghe, ceea ce ne va ajuta să pune în valoare acest canal navigabil. Terminalul este un imbold pentru alţi investitori de a-şi amplasa obiectivele aici", a spus Constantin Toma.

Lucrările la terminalul de cereale din Zona Liberă Giurgiu au demarat în 2007, iar contractul de concesionare a 6.000 de metri pătraţi a fost încheiat pe o perioadă de 49 de ani. Firma Yu Point din Serbia are şi în Constanţa un astfel de terminal de cereale, însă cu o capacitate de 100.000 de tone

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Numele firmei ce a investit este East Point, nu ce scrieti voi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb