O nouă emisiune de obligaţiuni Bittnet, în valoare de 6,6 milioane lei, intră la tranzacţionare la BVB

T.B.
Piaţa de Capital / 23 mai

O nouă emisiune de obligaţiuni Bittnet, în valoare de 6,6 milioane lei, intră la tranzacţionare la BVB

Bittnet Group (BNET), prima companie din sectorul IT listată pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti, listează astăzi, 23 mai, o nouă emisiune de obligaţiuni în valoare de 6,6 milioane de lei, sub simbolul bursier BNET28A, se arată într-un comunicat al companiei, remis redacţiei. Este a noua emisiune de obligaţiuni listată de Bittnet la bursă, din 2016 până în prezent. Dintre acestea, patru emisiuni de obligaţiuni - BNET26E, BNET27A, BNET28, BNET28A - care cumulează 31,6 milioane lei, pot fi tranzacţionate de către investitori, restul fiind răscumpărate anticipat sau rambursate la maturitate, conform sursei.

Potrivit comunicatului, "Bittnet este un exemplu de urmat de către companiile listate la bursă din perspectiva modului în care au înţeles şi utilizează mecanismele pieţei de capital pentru finanţare şi creştere. Bittnet s-a dezvoltat în ritm cu piaţa AeRO, acolo unde a debutat iniţial şi, ulterior cu Piaţa Reglementată, cea care le-a oferit acces la o nouă categorie de investitori şi noi posibilităţi de dezvoltare", a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti.

Conform datelor companiei, "Am apelat la mecanismele pieţei de capital pentru o nouă rundă de finanţare, alături de resursele de creditare bancară, pentru a asigura fondurile necesare livrării unor proiecte semnificative. În T1 2024, am înregistrat un început de an foarte activ, cu un backlog de contracte de aproximativ 260 milioane lei. Ţinând cont şi de pipeline-ul curent, considerăm că acesta este cel mai aglomerat prim semestru din acest punct de vedere. Facturarea şi recunoaşterea veniturilor din aceste proiecte vor avea loc, după finalizarea lor, cel mai probabil în a doua parte a acestui an", a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet.

Listarea obligaţiunilor BNET28A a fost precedată de o ofertă publică de vânzare, desfăşurată în prima jumătate a lunii aprilie, închisă la preţul de 96 lei/obligaţiune. Bittnet a emis 66.249 de obligaţiuni corporative, negarantate, denominate în lei, cu valoare nominală de 100 lei şi o rată a dobânzii fixă, de 9% pe an, plătibilă trimestrial. Emisiunea de obligaţiuni are maturitatea în aprilie 2028. Fondurile atrase vor fi utilizate pentru finanţarea contractelor semnificative, aflate în diverse stadii de implementare. Listarea obligaţiunilor a fost realizată cu sprijinul TradeVille, potrivit sursei.

Conform datelor din comunicat, "Ne bucurăm că emisiunea de obligaţiuni BNET28A este de astăzi listată la BVB. Succesul acestei emisiuni evidenţiază încă o dată încrederea investitorilor în sectorul IT şi în capacitatea acestuia de a genera valoare în piaţa de capital. TradeVille va continuă să fie un partener de încredere pentru companiile care doresc să-şi atingă potenţialul maxim pe piaţa de capital. La TradeVille avem un pipeline bogat în următoarea perioadă, cu două oferte de obligaţiuni pe care vrem să le lansăm până în vară, cu dobândă competitivă atât în euro, cât şi în lei. Cei 30 de ani de experienţă ne ajută să oferim atât emitenţilor, cât şi investitorilor români de retail, acces la servicii de tranzacţionare complete şi competitive", a declarat Miriam Andrei, CEO TradeVille.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. La cat se tot imprumuta BNET, si face pierderi an de an, daca nu se redreseaza rapid si sa inceapa sa aiba profituri de minim 10 milioane pe an, in maxim 3 ani intra in insolventa ...

    Io nu stiu cine cumpara mizeriile astea de obligatiuni corporative negarantate la companii care sunt praf din punct de vedere financiar ... Eu nu as baga banii in asa ceva ! 

    1. tu crezi ca euroins a cazut din cauza retailului?

      Nu, normal ca nu. Măcar de la retail nu am așteptari, dar niște instituționali cum sa fie atât de prosti încât sa bage milioane de lei în niște mizerii falimentare?

      Aici vorbim de companii praf, care au obligațiuni listate la bvb. Euroins nu era nici listata nici nu avea obligațiuni listate.

      cam asta era reactia asteptata! multumesc!

      institutionalul este mai prost decat retailul? sa nu fim naivi ;) 

      euroinsnu era listata , dar banul a mers unde trebuie!

    Salut declaratia plina de insufletire a Tov.Tanase!Cuvintele lui intelepte ne fac sa rupem askurile!

    "Bittnet este un exemplu de urmat de către companiile listate

    Pierderile si SOPul,un exemplu de urmat.Te mai si miri ca mai sunt investitori care se uita la profit,tratament cu consideratie pentru actionari.Asemenea elemente nu au ce cauta in peisajul unei burse care vizeaza progresul,tovarasi!Sa se duca la imperialisti! 

    pe $tiintaBanilor care zicea ca ia un milion de actiuni bittnet?

    1. Sau la Nedelci pe alte platforme care visa că "decolează " acțiunea săracul nu știe diferența între,,a decola ,, și,,a ameriza"

      ce zici acolo, dar stiu ca mai era un analist care credea in ea, asta era compania aia cu manualul actionarului, adica iti spun ei cum trb vazuta, “din ce unghi sa te uiti” , probabil din unghiul mort pentru profit net si sop

    Astept sa apara fanii inraiti a lui Tanase, Hanga si Logofetii, sa ne explice ca de fapt BNET e o companie fantastica, sa mai arunce niste citate de la Warren Buffet, sa ne informeze ca noi nu ne pricem, sa ne mai vanda gogosi despre VOICU si AROBS ))) Start...

    1. BNET e la bootom

      Cand actiunea a ajuns pe fundul oceanului, nu uita ca poate si sa sape

      Extra looool

    e de la binet emisiunea

    stai parcat ca vine lunea 

    crede si nu cerceta

    cumpara pe barba ta 

    1. nu dati bani pe jucarii

      luati bittnet pentru copii 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb