O scurgere de petrol din Golful Mexic, posibil să fie cea mai mare din SUA de la explozia din 2010

Internaţional / 17 octombrie 2017

Golful Mexic (Sursa foto: Wikipedia)

Golful Mexic (Sursa foto: Wikipedia)

O scurgere de petrol din Golful Mexic de săptămâna trecută este posibil să fie cea mai mare din SUA de la explozia din 2010 la câmpul petrolifer Macondo a companiei British Petroleum (BP) care a scufundat platforma Deepwater Horizon, transmite Bloomberg.

Casa de producţie plutitoare de la Delta House, la circa 64 de kilometri sud-est de Venice, Louisiana, a eliberat 7.950 până la 9.350 barili de petrol începând de miercuri dimineaţa până joi dimineaţa, potrivit operatorului apropiat, LLOG Exploration Co. Aceasta ar fi cea mai mare deversare în ultimii şapte ani, arată Biroul pentru Securitate şi Aplicare a Mediului din SUA, chiar dacă este o fracţiune din milioanele de barili expulzaţi în incidentul din 2010.

"Spargerea LLOG a fost declanşată de o fractură într-un jeton", a declarat Rick Fowler, vicepreşedinte al companiei pentru proiectele de adâncime, într-un e-mail.

Fowler a spus: "Aceasta este o conductă scurtă folosită pentru a conecta structurile submarine din apropiere. Barierele multiple plasate pe ambele părţi ale fracturii au oprit eliberarea, dar jumperul de curgere nu a fost încă reparat. Producţia de petrol de la Delta House a scăzut la aproximativ 57.000 barili de petrol echivalent pe zi de la mai mult de 90.000 înainte de deversare. Sistemul submarin afectat de fractură a fost închis, deşi sistemele conexe din apropiere nu erau. Fractura nu a fost cauzata de uraganul Nate si nu au existat leziuni asociate".

BSEE, agenţia federală care reglementează energia offshore şi extracţia mineralelor, a iniţiat o investigaţie a comisiei privind cauza deversării, potrivit unei declaraţii online. Membrii, inclusiv inspectorii, inginerii şi anchetatorii de accidente, îşi vor expune concluziile şi vor face recomandări.

"Această investigaţie a grupului este un pas important în asigurarea faptului că BSEE determină cauza sau cauzele incidentului şi elaborează recomandări pentru a preveni apariţia unor evenimente similare în viitor", a declarat Lars Herbst, directorul regiunii BSEE din Golful Mexic.

Platforma Delta House, plutitoare în 4500 de picioare de apă, a venit online în aprilie 2015, cu o capacitate maximă de 100.000 de barili pe zi de petrol şi 240 de milioane de metri cubi pe zi de gaze naţionale. Ieşirea de petrol intră în bazinul brun Heavy Lousiana Sweet.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb