Obligaţiunile Agroserv Măriuţa debutează pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al BVB

A.I.
Piaţa de Capital / 8 decembrie 2020

Obligaţiunile Agroserv Măriuţa debutează pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al BVB

Radu Hanga, BVB: "Finanţarea atrasă de Agroserv Măriuţa demonstrează că programul Made in Romania al Bursei de Valori Bucureşti este util pentru companiile participante"

Adrian Cocan, Agroserv Măriuţa: "Deschiderea tranzacţionării lansează un nou capitol în evoluţia companiei; ne bucură încrederea investitorilor şi sperăm să rămână la cote ridicate şi la IPO"

Agroserv Măriuţa, compania care opereaza sub brandul de lactate Laptaria cu Caimac, a facut astăzi primul pas la bursă, pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), unde a fost listată prima emisiune de obligaţiuni a societăţii, titlurile tranzacţionându-se sub simbolul MILK25E, prin Sistemul Multilateral de Tranzactionare (SMT) al BVB.

Radu Hanga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti, a declarat: "Ne bucurăm că antreprenorii care au creat povestea Laptaria cu Caimac au ales piaţa de capital pentru a atrage finanţarea necesară pentru a-şi continua dezvoltarea accelerată. Şi cu atât mai mult ne bucură intenţia managementului de a lista la BVB şi acţiunile companiei. Acest an ne-a arătat că trebuie să ne uităm mai atent la propriile noastre puteri, la companiile antreprenoriale româneşti, la capitalul disponibil pentru susţinerea creşterii acestor companii. În ultimii doi ani am văzut peste 30 de runde de finanţare venind la BVB, cu o valoare impresionantă, de peste două miliarde de euro, suma din care jumătate a fost înregistrată doar în acest an. Acestea validează faptul că bursa este un canal viabil pentru finanţarea companiilor. Totodată, finanţarea atrasă de Agroserv Măriuţa demonstrează că programul Made in Romania al Bursei de Valori Bucureşti este util pentru companiile care au participat la el".

Agroserv Măriuţa a derulat în luna noiembrie un plasament privat prin care a vândut obligaţiuni denominate în euro, în valoare de trei milioane euro. Obligaţiunile au scadenţa în noiembrie 2025 şi o dobânda de 5,25%. Plasamentul a fost suprasubscris, iar oferta a fost suplimentată, dobânda obţinută fiind cel mai mic cost de finanţare obţinut în 2020 la oferte de obligaţiuni similare. La plasament au subscris 94 de investitori, atât persoane fizice, cât şi investitori instituţionali.

Fondurile obţinute urmează să fie folosite pentru a susţine dezvoltarea fabricii, pentru extinderea secţiei de producţie şi construcţia unui depozit nou. Managementul societăţii are în plan investiţii de 16 milioane euro în următorii ani, printre obiectivele vizate regăsindu-se şi construirea unei staţii de biogaz şi a unui sistem de recuperare şi de refolosire a sticlei.

Adrian Cocan, Directorul General al Agroserv Mariuţa, a afirmat: "Este o zi foarte importantă pentru noi, deschiderea tranzacţionării lansează un nou capitol în evoluţia companiei. Ne bucură încrederea investitorilor şi sperăm să rămână la cote ridicate şi la IPO. Ne dorim o relaţie strânsă cu investitorii şi cu Bursa pentru că împreună putem construi un veritabil ecosistem agrifood în România şi pentru asta este nevoie de investiţii susţinute".

BT Capital Partners (BTCP), divizia de investment banking şi pieţe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, a fost Intermediar şi Consultant Autorizat al operaţiunii. BTCP a intermediat începând cu 2019 şapte emisiuni de obligaţiuni corporative şi trei tranzacţii de fuziuni şi achiziţii în valoare de peste 300 de milioane de euro.

Agroserv Măriuţa este o societate cu activitate integrată, cuprinzând o fermă de câmp, pe care exploatează 3.000 de hectare de teren agricol cultivat cu cereale şi plante oleaginoase, şi o fermă de vaci, fiind, astfel, producător de lactate. Ferma de vaci are un efectiv de circa 2.800 de capete. În acţionariatul companiei se regăsesc Mădălina Oana Cocan - 98%, Adrian Cocan - 1% şi Nicuşor Şerban - 1%.

Compania a încheiat anul 2019 cu venituri de 63,2 milioane lei, în creştere cu 30% faţă de anul precedent. În primul semestru al anului curent, veniturile au însumat 37,6 milioane lei, cu 40% peste nivelul din perioada similară a anului precedent. Managementul societăţii estimează că veniturile vor totaliza aproape 70 milioane lei în 2020, urmând că acest indicator să crească şi în următorii ani, astfel că pentru 2025 estimările indică venituri totale de aproape 142 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb