OCDE cere supravegherea centralizată a băncilor din zona euro

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 ianuarie 2009

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) cere o supraveghere centralizată şi mai completă a băncilor din zona euro, respectiv a pieţelor financiare, cu scopul prevenirii repetării turbulenţelor financiare care au declanşat actuala recesiune.

Angel Gurria, secretarul general al organizaţiei, afirmă că organis­mele de reglementare ar trebui să creeze o singură unitate de control în zona euro sau o agenţie centrală care să lucreze împreună cu organele naţionale de control. În opinia sa, coordonarea efectivă "este cheia pentru restabilirea încrederii şi accelerarea creşterii economice".

Angel Gurria este de părere că măsurile luate de guvernele europene au ajutat la prevenirea colapsului pieţelor financiare în timpul actualei crize, chiar dacă sistemul este încă sub presiune şi persistă suspiciunile cu privire la existenţa unor fonduri suficiente pentru recapitalizarea băncilor şi achiziţionarea activelor toxice.

În ce priveşte economia zonei euro, OCDE indică perspective sumbre pe termen scurt. Potrivit organizaţiei, creşterea şomajului încurajează reducerea cheltuielilor de consum, în vreme ce scăderea activităţii economice mondiale a dus la reducerea cererii pentru exporturile europene.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pina-n 1991 estul europei era economic in CAER cu moneda unica RUBLA TRANSFERABILA, ca banci cele din RSR si URSS BII BICE etc... Vestul europei era in CEE.

    Astazi rusii, nemtii cauta o zona definita ECONOMIC CEE plus CAER insa sunt inca 2 monede Euro si Rubla. Produsele energetice sunt una materiile prime alta si sunt la rusi si se exprima numai in $SUA. Deci economic in curind apare o piata UNICA conexata Europa , SUA etc... in care 1 Rubla=1$SUA-!Euro. 

    Va rog sa analizati prin tehnica actualizarii economia Romaniei(1929,1939,1950-1951,1 981,1989etc...dupa aceea) numai principalii indicatori si moneda nationala prin curs si politica dobinzilor pina la Euro si dupa euro in Romania.

    In final economicul determina politicul adica economia determina politica monetara , de creditare etc... si nu invers. Rog ziarul sa-l contacteze pe acest articol pe un mare om de prognoza si planificare economica d-nul Vacaroiu Nicolae de la curtea de conturi si pe unul din tandemul Prof Stolojan sau d-nul Dijmarescu de la BNR sau pe toti trei, sunt oameni care stiu sa scoata economia Romaniei in extern controlind leul in raport cu toate monedele ca sa putem iesi din "gard" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb