Ofertanţii pentru activele Rulmentul se lasă aşteptaţi

Ovidiu Vrânceanu, Braşov
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 iunie 2009

Licitaţia de azi de la companie Rulmentul SA se va desfăşura din nou fără licitatori, nicio firmă neînscriindu-se pentru a participa la aceasta. Vasile Godâncă-Herlea, lichidator în cadrul Casei de Insolvenţă Transilvania Cluj-Napoca, una dintre companiile care formează consorţiul de lichidatori, alături de RVA Insolvency Specialists Bucureşti, spune că încă nu a fost stabilită data unei noi Adunări Generale a Creditorilor. "Vrem să treacă trei - patru licitaţii în care să încercăm să vindem activele în acest mod, după care vom organiza o nouă licitaţie dacă nu se va prezenta nimeni, pentru că avem nevoie de bani pentru continuarea procedurii de lichidare. Probabil că vom propune dezmembrarea activelor imobile, în sensul scoaterii la licitaţie a acelor imobile pentru care avem solicitări", spune sursa citată. Godâncă a mai precizat că preţurile nu vor fi reduse sub valoarea actuală de vânzare, aşa că firmele care doresc să cumpere nu ar mai trebui să mai aştepte o eventuală reducere a preţului.

"Preţul pachetului bunurilor mobile este de 4.791.204 euro, în timp ce preţul pachetului bunurilor imobile este de 30.389.296 euro, la aceste sume mai adăugându-se şi TVA-ul", a mai spus Godâncă.

Deocamdată, pentru bunurile mobile ale societăţii s-au cumpărat patru caiete de sarcini, făcându-se şi două oferte de cumpărare, dar din păcate niciunul dintre ofertanţi nu s-a prezentat la licitaţii. De acum, însă, lichidatorii vor organiza licitaţii săptămânale pentru vânzarea activelor.

16 licitaţii ratate

Nu mai puţin de 16 licitaţii au fost organizate pentru vânzarea activelor societăţii Rulmentul SA, dar cu excepţia uneia care a fost adjudecată de un investitor spaniol care mai apoi nu a avut bani să achite suma cu care fusese declarat câştigător, niciuna nu a avut ofertanţi.

Compania care câştigase licitaţia de la finele anului trecut, Resort Tâmpa SRL, a fost descalificată pentru că nu a plătit suma de 35,18 milioane de euro, cu care fusese desemnată câştigătoare, în termenul de 90 de zile.

Cel mai mare creditor al companiei Rulmentul SA Braşov, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, nu a fost de acord cu propunerea lichidatorilor societăţii, Casa de Insolvenţă Transilvania şi RVA Insolvency Specialist, de dezasamblare a anumitor bunuri imobile care aveau cereri de achiziţie, ci au aprobat doar vânzarea separată a bunurilor mobile şi imobile.

Lichidatorii propuseseră vânzarea separată a trei active ale companiei pentru care primiseră oferte de achiziţie din partea a două sau chiar trei companii - popicăria, o hală încă nefinalizată şi cantina societăţii. Popicăria este evaluată la preţul de 335.779 de euro, hala nefinalizată la 421.903 euro, iar cantina la 600.847 euro. Aceasta din urmă este dorită şi de Instituţia Prefectului Braşov care şi-ar dori să o preia pentru a muta aici Serviciul Paşapoarte, preluarea urmând să fie realizată prin stingerea unor datorii ale companiei Rulmentul SA la bugetul statului.

În cadrul raportului de evaluare, preţurile pentru teren erau cuprinse între 80 de euro/metru pătrat şi 130 de euro/metru pătrat. În aceste condiţii, având în vedere faptul că terenurile pe care urmau să fie desprinse din platformă sunt bine poziţionate ele au fost luate în considerare la valoarea maximă de 130 de euro/metru pătrat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb