OFICIAL AMERICAN: "Lucrările de la Deveselu marchează o nouă etapă în relaţiile dintre SUA şi România"

F.A.
Politică / 28 octombrie 2013

Adjunctul secretarului american al apărării James Miller a declarat astăzi, la Deveselu, că începerea lucrărilor la scutul antirachetă marchează debutul unei noi etape pentru relaţiile dintre Statele Unite şi România şi pentru alianţa nord-atlantică.

"Participăm astăzi la un nou început, la propriu şi la figurat. Lucrările de construcţie care încep odată cu această ceremonie marchează începutul unei noi etape pentru relaţiile dintre Statele Unite şi România şi pentru alianţa nord-atlantică. A fost nevoie de eforturi intense pentru a ajunge în punctul în care ne aflăm astăzi. Felicitări tuturor celor care au contribuit la acest proiect. Angajamentul dumneavoastră neobosit şi contribuţia dumneavoastră activă au facut posibil evenimentul de astăzi", a afirmat oficialul american.

Domnia a menţionat că de la aderarea la NATO în 2004 şi la Uniunea Europeană în 2007, România a urmat "ferm calea democratizării şi a integrării europene şi transatlantice, precum şi a modernizării forţelor sale armate".

"Contribuţia dumneavoastră la Abordarea Europeană Adaptivă în Etape este numai un exemplu al multelor contribuţii profunde pe care România le aduce la securitatea europeană şi globală. România s-a transformat într-unul dintre cei mai de încredere şi mai capabili parteneri. Nu numai că sunteţi un puternic partener transatlantic al Statelor Unite, dar sunteţi şi o naţiune de încredere care contribuie la securitatea NATO, asa cum arată recenta achiziţie a aparatelor F-16; un partener esenţial în misiuni internaţionale, cum ar fi ISAF; şi - din ce în ce mai mult - o ţară care exportă securitate pretutindeni în lume", a mai spus James Miller.

"Acum patru ani, în 2009, preşedintele Obama a ordonat Departamentului Apărării să pună un accent mai puternic pe ameninţările regionale în continuă creştere privind atacurile cu rachete balistice împotriva aliaţilor noştri şi a trupelor noastre dislocate în Europa. Răspunsul pe care l-am elaborat a fost Abordarea Europeană Adaptivă în Etape, sau EPAA, care este contribuţia Statelor Unite la misiunea NATO de apărare antirachetă", a adăugat adjunctul secretarului american al apărării.

Domnia sa a precizat că atunci când Etapa a doua a EPAA va fi finalizată, în orizontul de timp 2015, Europa va beneficia de mai multă securitate, forţele Statelor Unite vor fi mai bine protejate, iar Alianţa NATO va deveni mai puternică. "În plus, eforturile noastre aici, în România, vor constitui un precedent pentru amplasamentul din Polonia, din cadrul Etapei a treia. Astfel, aştept cu nerăbdare inaugurarea lucrărilor la amplasamentul pentru Etapa a treia într-un viitor nu foarte îndepărtat. Angajamentul nostru pentru EPAA este neabătut şi aştept cu încredere finalizarea sistemului în anii care urmează", a mai spus Miller.

Preşedintele Traian Băsescu, ministrul Apărării Mircea Duşă, oficiali NATO şi ai SUA au participat, luni, la ceremonia de marcare a demarării lucrărilor principale de construcţie la Facilitatea de apărare antirachetă din cadrul Bazei Militare de la Deveselu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb