OFICIAL GERMAN: "UE să suspende negocierile de aderare cu Turcia"

Diana Mihu
Internaţional / 6 noiembrie 2016

Horst Seehofer (Sursă foto: Facebook)

Horst Seehofer (Sursă foto: Facebook)

Premierul Bavariei, Horst Seehofer, a declarat că liderii europeni ar trebui să tragă anumite concluzii în urma campaniei de epurare a opozanţilor politici din Turcia şi să renunţe în consecinţă la negocierile de aderare cu Ankara, transmite Reuters, potrivit news.ro.

"Nu poate exista o ridicare a regimului de vize de călătorie pentru o asemenea ţară. Uniunea Europeană ar trebui cel puţin să renunţe la negocierile de aderare la blocul comunitar", a declarat Seehofer.

Declaraţiile premierului bavarez au legătură cu campania guvernamentală turcă de epurare a aşa-numiţilor gulenişti, dar şi a opozanţilor politici pro-kurzi, precum şi cu discuţiile din legislativul turc cu privire la reinstalarea pedepsei capitale.

Autorităţile turce au arestat doar vineri 11 parlamentari pro-kurzi, iar statele occidentale au condamnat în consecinţă o intensificare drastică a situaţiei.

Până la 120.000 de persoane au fost demise în ultimele două luni din rândul procurorilor, judecătorilor, medicilor, profesorilor universitari, academicienilor, soldaţilor, poliţiştilor, funcţionarilor publici, precum şi a jurnaliştilor.

De asemenea, până la 32.000 de suspecţi au rămas până în prezent în custodia autorităţilor turce pentru implicarea în lovitura de stat.

Occidentul a criticat campania guvernamentală de eliminare a aşa-zişilor gulenişti din instituţiile de stat, precum şi din presă, ridicând totodată întrebări cu privire la tratamentul "inuman" la care ar fi supuşi puciştii capturaţi.

Starea de urgenţă le-a dat mână liberă autorităţilor turce să efectueze o vastă epurare în rândul aşa-numiţilor gulenişti. Însă, autorităţile turce susţin că dimensiunea campaniei guvernamentale de epurări este justificată, având în vedere pericolul reprezentat de gulenişti pentru democraţie.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a instituit iniţial starea de urgenţă la date de 20 iulie, atunci când a subliniat că aceasta le va permite autorităţilor turce să ia măsuri rapide împotriva celor care se fac vinovaţi de puciul eşuat, în care un grup de militari a încercat să răstoarne executivul în noaptea de 15-16 iulie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb