G20 (Grupul celor douăzeci de miniştri ai finanţelor şi ai guvernatorilor băncilor centrale din cele mai dezvoltate economii) nu trebuie să ia acelaşi tip de măsuri coordonate de stimulare fiscală pe care le-au luat pentru combaterea recesiunii din 2008-2009, în ciuda riscurilor reprezentate de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, potrivit unui oficial al Trezoreriei SUA, citat de agenţia Reuters.
Oficialul a spus: "Nu cred că suntem într-un moment în care se impun aceleaşi acţiuni coordonate ca în 2008 şi 2009. Este, într-adevăr, un moment de atenţionare - fiecare dintre noi trebuie să facem ceea ce putem pentru a ne asigura că acolo unde creşterea economică slăbeşte va deveni mai puternică, iar perspectivele pe termen mediu şi lung se îmbunătăţesc".
Sursa a mai declarat că, oricum, măsurile precedente luate de G20, în care unii membrii au făcut presiuni pentru mai multă austeritate, iar alţii pentru promovarea unei creşteri mai mari, au înclinat în mod clar în favoarea creşterii.
De menţionat că, potrivit Financial Stability Board (FSB), organismul care coordonează reglementarea financiară a G20, sistemul financiar mondial a rezistat bine volatilităţii provocate de votul britanicilor pentru ieşirea din UE.
Membrii board-ului au analizat, la o reuniune din China, efectul votului britanicilor, concluzionând: "În această perioadă, sistemul financiar global a continuat să funcţioneze eficient".