Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania, consideră că ţara noastră se află în urma celorlaltor state membre ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte dezvoltarea pieţei de capital şi susţine că numărul de companii româneşti listate la Bursa de Valori Bucureşti este în continuare foarte mic.
"Suntem în urmă şi în piaţa de capital. Dacă ne uităm la Bursa de Valori Bucureşti care a avut o performanţă fulminantă în creştere, ca procente, dar totuşi în comparaţie cu PIB-ul ţării, capitalizarea firmelor sau numărul de firme listate este foarte mic. Şi nu comparăm cu Germania sau Franţa, ci cu Grecia sau Ungaria, unde există aceleaşi oportunităţi de dezvoltare şi investiţie pentru firmele respective. Cred că ne-am obişnuit în ultimii ani, odată cu pandemia, cu foarte mulţi bani, cu foarte multă lichiditate în piaţă, care nu o să mai fie. De aceea, în discursurile noastre în perioada următoare vom pune accent, vom atrage atenţia cu privire la capitalizare, la lichiditate, ca o pregătire pentru ce va urma. Odată cu acordarea garanţiilor de stat, firmele s-au obişnuit să nu mai plătească dobânzi la creditele lor, dar vine o perioadă în care fiecare dintre noi trebuie să ne facem temele şi să ne trezim la realitate, pentru că vom avea o lichiditate destul de dură într-o perioadă care va fi foarte dificilă", a declarat Omer Tetik, ieri, în cadrul evenimentului "Concurenţa în sectoare cheie", organizat de Consiliul Concurenţei la Biblioteca Centrală Universitară Carol I, din Bucureşti.
1. Nici alea care sunt
(mesaj trimis de Anonim în data de 31.10.2024, 07:44)
Nici alea care sunt nu au lichiditate, vedeti-va de drum..
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 31.10.2024, 11:13)
Degeaba ai cifra de afaceri de 500 milioane si 250 angajati dac ai profit net de 4 milioane si distribui 3 mil la 300 actionari. Cheltuieli exorbitante mai nou la companiile unde este guvernul actionar, iar Titlurile de stat Fidelis a eclipsat actiunile de pe bursa care nu au dividende de minim 7 %. Acolo s a dus lichiditatea in Titluri de Stat. Ministerul finantelor este cel mai mare speculator idiot din Romania facind deoasebire intre persoane fizice si companii la subscrierea titlurilor de stat. Nu e de mirare ca multi isi inchid companiile si isi retrag banii in conturi personale ca sa subscrie la Fidelis
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 31.10.2024, 13:49)
BT Capital Partners ce contributie are prin listari la dezvoltarea BVB?Pana acum e clar negativa.Sau poate punem Fidelis si zicem ca am rup norma.
Apoi Grupul BT ce a facut pentru BVB ca sa creasca increderea si astfel sa atragem investitorii ca sa nu mai avem tranzactii cat niste legaturi de leustean?
Pai e mare aranjor la niste entitati de mare incredere,Sifuri le zice.Le deavlizeaza cu spor in beneficiul unor cetateni din grup.
Alta isparava,ne-a procopsit cu Hanga si Tanase,doi insi cu rezultate remarcabile.
Cand tragem linie vedem ca BT vorbeste vorbe!
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 31.10.2024, 13:55)
exact.
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 31.10.2024, 14:28)
adica lupu paznic la oi se plange ca nu s destule mioare,sa i mai aduca altii
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 31.10.2024, 14:26)
Bancile si fondurile de pensii administrate activ tin ostatici o gramada de oameni si o multime de bani! Tirania costurilor compuse ale industriei fondurilor mutuale administrate activ, care nu bat indicele de piata BET. Vreti lichiditate, diversificare si costuri rezonabile? Cumparati TVBETETF
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 31.10.2024, 17:22)
Ma duc chiar acum. Am o sacosa cu bani. Chiar nu stiam ce sa fac cu ei.
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 31.10.2024, 19:32)
de acord, bvb ar trebui sa aiba de minim 2-3 ori mai multe companii listate
sunt o multime care ar putea sa fie listate daca ar dori... farmec, bit defender, dedeman, emag, etc...etc...etc.... o multime
le incurajez sa se listeze
Ban.Cher.Vali