OMNIASIG a înregistrat prime brute subscrise de 1,7 miliarde lei în primele trei trimestre din 2023

F.D.
Bănci-Asigurări / 12 decembrie 2023

OMNIASIG a înregistrat prime brute subscrise de 1,7 miliarde lei în primele trei trimestre din 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a încheiat primele trei trimestre din 2023 cu o creştere echilibrată, ce a avut la bază strategia companiei de dezvoltare stabilă şi sustenabilă. OMNIASIG răspunde nevoilor în continuă schimbare ale clienţilor şi partenerilor săi prin angajamentul său continuu faţă de inovaţie şi calitate. Sustenabilitatea, creşterea prudentă şi stabilă, inovaţia şi susţinerea educaţiei financiare au fost în continuare piloni principali în dezvoltarea companiei, toate corelate cu o implicare directă permanentă în comunitate şi societate, conform unui comunicat de presă al companiei.

Într-un context marcat de volatilitate şi incertitudini, OMNIASIG s-a adaptat noilor tendinţe, dar şi cadrului economic, social şi geopolitic, prin produse care vin în ajutorul clienţilor şi a siguranţei acestora.

În primele nouă luni din 2023, OMNIASIG a înregistrat prime brute subscrise de aprox. 1,7 miliarde lei, valoare ce reprezintă o creştere de aprox. 10% faţă de aceeaşi perioadă din anul 2022. Valoarea totală a despăgubirilor plătite în acest interval a fost de aprox. 840 milioane lei.

"Anul 2023 s-a dovedit a fi un an intens, plin de schimbări şi evenimente neprevăzute, care a pus la încercare adaptabilitatea companiilor de asigurări. OMNIASIG a continuat să demonstreze şi în această perioadă că este o companie care se poate adapta schimbărilor, stabilă, care urmăreşte o strategie pe termen lung în România şi care este mereu alături de clienţii şi partenerii săi. Rezultatele pozitive înregistrate pe majoritatea liniilor de asigurare sunt dovada acestui lucru. În primele nouă luni ale anului, Asigurările de tip Property au înregistrat o creştere de aprox. 20%, ceea ce denotă o conştientizare din ce în ce mai mare a nevoii de protecţie prin asigurare, atât în rândul clienţilor corporate, cât şi al persoanelor fizice. Astfel, într-un context aflat într-o continuă schimbare, vom continua să urmărim tendinţele, să înţelegem nevoile clienţilor noştri şi să ne adaptăm produsele şi serviciile corespunzător. Urmărim o creştere sustenabilă, atât din punct de

vedere al performanţelor financiare, cât şi a impactului nostru asupra mediului şi societăţii", a declarat Mihai Tecău, Preşedinte Directorat OMNIASIG Vienna Insurance Group.

Linia de asigurări PROPERTY (asigurările de incendiu şi calamităţi naturale) a crescut cu cca. 20% în primele trei trimestre din 2023, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu subscrieri de aprox 270 milioane lei.

ASIGURĂRILE DE SĂNĂTATE au continuat să crească semnificativ în primele trei trimestre ale anului 2023, ajungând la o valoare a primelor brute subscrise de aprox. 65 milioane lei, care este cu cca. 30% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

Asigurările auto, CASCO şi RCA, au înregistrat o creştere agregată a primelor brute subscrise, pentru ambele linii, de aprox. 4,5% faţă de primele trei trimestre ale anului 2022, valoarea acestora ridicându-se la aprox. 1,2 miliarde lei. Valoarea despăgubirilor plătite pe cele două linii în acest interval, cumulat, a crescut cu peste 8%, ajungând la peste 730 milioane lei.

Linia Asigurărilor de RĂSPUNDERE CIVILĂ GENERALĂ a avut şi ea în primele nouă luni ale anului o creştere de aprox. 30% faţă de anul precedent, cu o valoare a primelor brute subscrise de peste 50 milioane lei.

Şi pe linia Asigurărilor de CĂLĂTORIE s-a înregistrat o creştere importantă în această perioadă, de aprox. 40% faţă de primele trei trimestre din 2022, iar valoarea primelor brute subscrise a fost de aprox. 17 milioane lei. Valoarea despăgubirilor plătite pe această linie a crescut şi ea, cu aprox. 60%.

OMNIASIG evaluează, începând cu anul 2015, nivelul calităţii serviciilor oferite clienţilor prin sistemul de măsurare Net Promoter Score (NPS) validat la nivel internaţional. Astfel, clienţii care au avut un dosar de daună la OMNIASIG sunt rugaţi să evalueze experienţa avută şi modalitatea de instrumentare a daunei, satisfacţia asiguratului şi calitatea serviciilor oferite fiind măsurate într-un sistem eficient, pe o scală de la 1 la 10. Rezultatul NPS cumulat în primele trei trimestre ale anului 2023 a fost de 89,68%.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb