OMNIASIG a înregistrat prime brute subscrise de peste 1,1 miliarde lei, în primul semestru al anului

F.D.
Bănci-Asigurări / 9 octombrie 2023

OMNIASIG a înregistrat prime brute subscrise de peste 1,1 miliarde lei, în primul semestru al anului

OMNIASIG Vienna Insurance Group a înregistrat în primul semestru din 2023, prime brute subscrise de peste 1,1 miliarde lei, cu aprox. 5% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2022. Valoarea totală a despăgubirilor plătite în prima jumătate a anului a fost de peste 560 milioane lei, şi această sumă fiind în creştere faţă de intervalul anterior, conform unui comunicat de presă al companiei.

Mihai Tecău, Preşedintele Directorat OMNIASIG Vienna Insurance Group a declarat: "Pentru noi, primele şase luni ale anului au stat sub semnul unui focus atent pe câteva direcţii majore: menţinerea clientului în prim-planul businessului nostru, implicarea constantă în comunitate prin multiple campanii şi acţiuni de voluntariat, adaptarea la contextul macroeconomic şi geopolitic, precum şi accentul pe inovaţie şi sustenabilitate. Implicarea activă în susţinerea educaţiei financiare, un vector important al dezvoltării pieţei de asigurări, precum şi sprijinirea clienţilor în alegerea celor mai potrivite produse şi servicii, adaptate necesităţilor lor, reprezintă în continuare obiectivele noastre prioritare. Rezultatele obţinute până în prezent, cu precădere pe liniile asigurărilor de Sănătate, Property şi Casco sunt datorate implementării unei strategii solide şi responsabile, pentru a răspunde în mod optim aşteptărilor tuturor stakeholderilor.

În continuare acordăm o atenţie sporită protejării şi susţinerii comunităţilor în care ne desfăşurăm activitatea şi principiilor ESG (Environment, Social, Governance), pentru că un business nu poate fi profitabil dacă nu funcţionează într-un ecosistem sănătos si durabil."

Potrivit sursei citate, în primul semestru din 2023, segmentul Property (asigurările de incendiu şi calamităţi naturale) a crescut cu peste 15%, înregistrând o valoare a subscrierilor de aprox. 174 milioane lei. Această linie îşi menţine tendinţa de creştere manifestată şi până acum, pe fondul unei conştientizări în creştere atât din partea persoanelor juridice, pe linia corporate, precum şi din partea persoanelor fizice, în ceea ce priveşte Asigurările de Locuinţe, a riscurilor din ce în ce mai complexe şi frecvente ce pot ameninţa un business, indiferent de dimensiunea acestuia, precum şi o locuinţă.

Segmentul Asigurărilor de Sănătate a avut una dintre cele mai importante creşteri, de aprox. 40%, cu o valoare a primelor brute subscrise de peste 45 milioane lei, în intervalul ianuarie-iunie 2023, arată sursa citată.

Asigurările auto, Casco şi RCA, au înregistrat o valoare agregată a primelor brute subscrise, pentru ambele linii, de peste 770 milioane lei. Valoarea despăgubirilor plătite pe cele două linii în primul semestru, cumulat, a crescut faţă de anul precedent, totalul fiind de aproape 500 milioane lei. Compania şi-a menţinut subscrierea prudentă pe liniile de asigurări auto, zona asigurărilor facultative avansând cu aprox. 15% faţă de acelaşi interval din 2022.

A fost înregistrată o creştere şi pe linia Asigurărilor de Răspundere Civilă Generală. Creşterea faţă de acelaşi interval al anului trecut a fost de peste 25%, iar subscrierile au ajuns la o valoare de aproape 40 milioane lei.

Rezultate în creştere au fost înregistrate şi pe linia Asigurărilor de Călătorie, unde nivelul subscrierilor a fost de peste 11 milioane lei, cu aproape 40% mai mult decât în acelaşi interval al anului trecut.

OMNIASIG mai menţionează că începând cu anul 2015, evaluează nivelul calităţii serviciilor oferite clienţilor prin sistemul de măsurare Net Promoter Score (NPS) validat la nivel internaţional. Astfel, clienţii care au avut un dosar de daună la OMNIASIG sunt rugaţi să evalueze experienţa avută şi modalitatea de instrumentare a daunei, satisfacţia asiguratului şi calitatea serviciilor oferite fiind măsurate într-un sistem eficient, pe o scală de la 1 la 10. Rezultatul NPS cumulat în primul semestru al anului 2023 a fost de 89,16%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb