Omnilogic a inaugurat OMNILOGIC CAMPUS, un proiect finanţat de Alpha Bank România

G.D.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 20 octombrie 2008

Omnilogic a inaugurat noul său campus - în suprafaţa totală de 24.000 mp - construit în Otopeni. "E o investiţie care, la finalizarea derulării ei din punct de vedere financiar, va costa peste 35 milioane de euro, dacă adăugăm dobânzile şi alte cheltuieli aferente. Costul iniţial, pentru echipare, a fost de 25 - 26 milioane." a declarat Gabriel Marin, Chief Executive Officer Omnilogic.

Construcţia a început în martie 2007, urmând ca 18 luni mai târziu aceasta să devină hub-ul operaţional central Omnilogic.

Campusul Omnilogic, al cărui finanţator este Alpha Bank, cuprinde cinci corpuri de clădiri: un depozit, două corpuri pentru birouri, o casă tehnică şi un datacenter, două parcări cu un număr total de 300 locuri de parcare şi un teren de baschet.

Odată cu amenajarea noului sediu din Otopeni, Omnilogic a investit aproape 8 milioane de euro în construirea celui mai sigur Data Center din România. "Darea în funcţiune a acestei investiţii, face parte din strategia Omnilogic de a anticipa evoluţiile pieţei globale de tehnologie. Decizia de a investi a fost luată acum aproape trei ani, într-un moment în care focus-ul indus­triei începea, după aproape 30 de ani, să se îndepărteze din ce în ce mai mult de PC-ul tradiţional. În acest context, disponibilitatea pe scară largă a broadband-ului, multitudinea device-urilor de acces (inclusiv cele mobile), explozia site-urilor sociale (Myspace, SecondLife, etc..) a deplasat interesul dinspre furnizorii de tehnologie spre furnizorii de content. Iar pentru a furniza content, cerinţa de bază este existenţa unei infrastructuri performante şi a unor furnizori specializaţi de servicii de datacenter. Aceasta este zona în care Omnilogic a dorit să-şi extindă activitatea", declară domnul Gabriel Marin.

Un auditor internaţional va atribui companiei Omnilogic cele mai înalte certificări privind standardele de calitate obţinute vreodată în România, standarde referitoare la continuitatea afacerii şi implicit siguranţa datelor. În acest moment, datacenterul Omnilogic îndeplineşte toate criteriile de clasificare pentru standardul Tier 4. Apropierea de aeroport (sub 20 km) reprezintă singurul impediment în întrunirea tuturor cerinţelor de clasificare.

În primăvara anului viitor datacenter va fi extins, iar în alte regiuni ale ţării vor mai fi construite trei - patru astfel de centre.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb