OMS anunţă că poliomielita nu mai este prezentă în Filipine, după o amplă campanie de vaccinare

J.P.
Internaţional / 11 iunie 2021

OMS anunţă că poliomielita nu mai este prezentă în Filipine, după o amplă campanie de vaccinare

Poliomielita nu mai este prezentă în Filipine după aproape 18 luni de la reapariţia sa, a anunţat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), la finalul unei ample campanii de vaccinare în acest arhipelag, informează AFP, citat de Agerpres.

Primele cazuri noi de poliomielită au fost înregistrate în septembrie 2019, fiind primele raportate după o pauză de aproape două decenii.

Guvernul filipinez a lansat foarte repede o amplă campanie ce viza vaccinarea milioanelor de copii din ţară împotriva acestei maladii contagioase, care poate să provoace paralizia şi chiar moartea pacienţilor.

În total, de la reapariţia bolii, cel puţin 17 persoane au fost infectate, însă autorităţile sanitare filipineze au declarat că nu au mai detectat prezenţa virusului la copii sau în mediu de 16 luni.

"Sărbătorim faptul că am scăpat de poliomielită", a declarat Rabindra Abeyasinghe, reprezentatul OMS în Filipine.

Peste 80% dintre copiii care, până la această campanie, nu erau vaccinaţi sunt de acum inoculaţi cu serul anti-poliomielitic, a adăugat oficialul filipinez, vorbind despre o rată de acoperire vaccinală care permite stoparea contaminărilor.

Reapariţia virusului în 2019 s-a produs la scurt timp după epidemii de rujeolă şi de febră denga, care au făcut peste 1.000 de victime cu câţiva ani mai devreme.

La fel ca cele din 2001, cazurile din 2019 erau asociate virusurilor apărute din tulpinile vaccinale. Această formă atenuată a bolii devine mai periculoasă după o mutaţie care se produce atunci când acoperirea vaccinală este scăzută şi oferă astfel virusului posibilitatea de a se multiplica, potrivit OMS.

Vineri, autorităţile sanitare filipineze au declarat că speră să obţină un succes similar şi în cazul campaniei de vaccinare împotriva maladiei COVID-19.

Doar aproximativ 1,6 milioane de persoane din Filipine, reprezentând puţin peste 1% din populaţia naţională, au primit ambele doze ale vaccinurilor anti-COVID-19 autorizate în această ţară. Lentoarea campaniei de vaccinare din Filipine a fost pusă pe seama penuriei de doze de vaccinuri, cauzată de sincopele procesului de aprovizionare cu aceste seruri.

"Numeroase studii atestă o rată slabă a încrederii în vaccinare, dar această campanie (împotriva poliomielitei, n.r.) a dovedit contrariul", a declarat Rasario Vergeire, subscretar de stat în Ministerul Sănătăţii din Filipine.

Încrederea populaţiei în vaccinare a scăzut în Filipine după o controversă legată de un vaccin dezvoltat contra febrei denga, în urma dezvăluirilor făcute un an mai târziu de producătorul serului, grupul farmaceutic francez Sanofi, potrivit căruia acel vaccin ar putea agrava simptomele la persoanele neinfectate, în trecut, de acel virus.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Excelente vesti. Dar stiti si ce altceva anunta OMS / WHO?

    Ca exista focare de polio derivat din vaccin in 21 de tari. Adica vaccinurile au fost prost fabricate si virusul din ele a devenit singurul virus polio care se mai raspandeste si creeaza focare. Asta tot OMS ne spune. 

     

    "A global up date on circulating vaccine-derived poliovirus type 2 (cVDPV2) outbreaks and events is summarized below, as of February 2021. 

    In 2020, 959 human cases of circulating vaccine-derived poliovirus type 2 (cVDPV2) and 411 cVDPV2-positive environmental samples were reported globally fr om 27 countries, of which 21 countries were fr om the African Region and six countries fr om reported fr om the regions of the Eastern Mediterranean, Europe and the Western Pacific. The number of cVDPV cases and environmental samples increased in 2020 compared to 2019 when 366 cVDPV2 cases and 173 cVDPV2-positive environmental samples were reported." 

    1. Se abuzeaza de vaccinul polio din motive financiare pentru big pharma. Iar abuzul duce la excese si la efecte adverse.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb