OMS: Epidemia de variola maimuţei poate fi eliminată în Europa

V.G.
Miscellanea / 30 august 2022

Epidemia de variola maimuţei poate fi eliminată în Europa

Este posibilă eliminarea epidemiei de variola maimuţei în Europa, au declarat astăzi oficiali ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), considerând încurajatoare semnele unei încetiniri a creşterii cazurilor de îmbolnăvire în mai multe ţări europene, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

"Există semne timpurii încurajatoare, precum cele observate în Franţa, Germania, Portugalia, Spania, Marea Britanie şi în alte ţări, care indică faptul că epidemia ar putea încetini", a declarat directorul regional pentru Europa al OMS, Hans Kluge, în cadrul unei conferinţe de presă.

Europa "merge în direcţia corectă", a subliniat el. Cu toate acestea, "pentru a face progrese către eliminarea (epidemiei) în regiunea noastră, trebuie să ne intensificăm urgent eforturile", a adăugat oficialul OMS.

În cele 53 de ţări din regiunea europeană a OMS, care include Rusia şi ţări din Asia Centrală, au fost înregistrate peste 22.000 de cazuri în 43 de ţări, reprezentând mai mult de o treime din numărul global de infecţii.

Săptămâna trecută, OMS a raportat o reducere cu 21% a numărului de cazuri noi la nivel mondial, după patru săptămâni consecutive de creşteri.

Pentru a elimina circulaţia virusului în Europa, OMS recomandă menţinerea măsurilor de monitorizare, vaccinarea ţintită, identificarea cazurilor de contact şi angajamentul în rândul comunităţii bărbaţilor homosexuali, unde s-au înregistrat peste 90% din cazurile de variola maimuţei.

Kluge a citat exemplul Portugaliei, unde "în absenţa unei campanii de vaccinare depline, am reuşit să limităm creşterea numărului de cazuri prin schimbarea comportamentului şi a angajamentului în rândul comunităţilor".

Având în vedere aprovizionarea limitată cu vaccinuri şi timpul necesar pentru ca acestea să îşi facă efectul, se pare că factori precum depistarea precoce, care conduce la autoizolarea timpurile a pacienţilor, şi schimbările comportamentale joacă un rol important, a declarat la rândul său Catherine Smallwood, un important oficial în cadrul OMS Europa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb