OMS: Persoanele care au avut COVID au un risc mai mare să se reinfecteze cu varianta Omicron

G.B
Miscellanea / 2 decembrie 2021

Persoanele care au avut COVID au un risc mai mare să se reinfecteze cu varianta Omicron

Riscul de reinfectare în cazul persoanelor care deja s-au infectat cu alte variante ale coronavirusului SARS-CoV-2 este sporit de varianta Omicron, au avertizat joi autorităţile sanitare din Africa de Sud şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează agenţia EFE, citată de Digi24.

Cercetătorii din Africa de Sud, ţara care a semnalat prima săptămâna trecută această nouă variantă detectată între timp în toate părţile lumii, îşi intensifică investigaţiile pentru a înţelege transmisibilitatea, gravitatea şi impactul acestei noi variante pentru vaccinarea, diagnosticarea şi tratamentul COVID-19, menţionează OMS într-un comunicat.

Deşi încă nu se cunosc cu certitudine caracteristicile variantei Omicron, datele preliminare sugerează "un risc crescut de reinfectare", subliniază OMS.

În acest sens, o specialistă sud-africană în microbiologie, Anne von Gottberg, a confirmat că în ţara sa a fost observată o creştere a reinfectărilor la persoane care s-au vindecat după infectarea cu varianta Delta. "În populaţia noastră, care are o seroprevalenţă înaltă a virusului, adică multe persoane au avut o infectare anterioară, aceasta nu le protejează de o nouă infectare cu (varianta) Omicron", a explicat ea.

Această nouă variantă provoacă îngrijorare întrucât prezintă peste 30 de mutaţii

Autorităţile sanitare sud-africane au cerut însă răbdare în a trage concluzii definitive înainte de a fi cunoscute caracteristicile noii variante a coronavirusului, pentru aceasta fiind nevoie în principal de rapoarte sistematice din partea spitalelor. Un medic sud-african care a tratat pacienţi infectaţi cu varianta Omicron a susţinut că aceştia aveau simptome uşoare, dar majoritatea erau tineri, aşadar mai puţin predispuşi la forme grave ale bolii.

Această nouă variantă provoacă îngrijorare întrucât prezintă peste 30 de mutaţii, în special în proteina Spike prin care virusul pătrunde în celulele umane. Datele preliminare sugerează că varianta Omicron are o rezistenţă sporită la vaccinurile anti-COVID-19 existente şi se transmite mai uşor decât Delta, cunoscută deja ca fiind foarte contagioasă, mai arată sursa citată de Agerpres.

Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a estimat astăzi că în lunile următoare Omicron ar putea lua locul variantei Delta ca variantă dominantă în Europa.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. O luptă , ca o luptă între ,, berbeci " cu logica la ei .

    Pai inteleg ca aceasta noua tulpina este o surpriza pentru toata lumea. A aparut de putin timp. Tot de putin timp cercetatorii o analizeaza. Si gata? Au tras concluzia? Nu ne spun ce este, cu ce difera de formele precedente, ce simptome caracteristice dar stiu un singur lucru: Omicron ii infecteaza pe cei care au trecut prin boala. Adica, vaccinati-va. Nimic despre vaccinati ( cei trei israelieni care au contractat aceasta utopian erau super vaccinati), nimic despre vaccin decat vechea placa: de cate ori apare o mutate noua, a doua zi ies oamenii de stiinta si anunta ca “Faizar” este eficient. Asa, peste noapte au cercetat.

    Abureala!! OMS este un oneghe care arunca baliverne in populatie.

    1. Anonimul stie mai bine.

    Mint precum respira, satanele de la OMS!

    1. Ești ofticat că ești mai prost ca ei ?

      principalul sponsor OMS e fundatia lui Bill Gates - cauta pe site-ul OMS.... datele mele sunt de acolo, nu le-am visat peste noapte

      Tu cine esti? Limbistul de serviciu al OMS? De parca nu erau destui!

    Hahahahahahahahahahahahahahaha haha! Ha!

    si atunci de ce toti indivizii gasiti cu Omicron in toata lumea erau TOTI vaccinati anti-covid cu schema completa ?!?

    just sayin'....  

    p.s. Eu ca nevaccinat anti-covid acum SI IN CONTINUARE DE-A PURUREA NEVACCINAT ANTI-COVID ma simt perfect aparat de imunitatea naturala "designed by God" nu de niste satanisti prosti si corupti din Big Pharma!

    Cei ce se vaccineaza au 1-4 luni imunitate anti-covid dar devin imuno-deprimati mai apoi .... devin dependenti la infinit de vaccinurile big pharma... ca un drogat care are nevoie de doza lui ca sa nu intre in sevraj! Diferenta e ca in cazul asta sevrajul e .... MOARTE in lipsa imunitatii naturale distruse de vaccinurile big pharma anti-covid!  

    1. Nu toti nevaccinatii au fost protejati de imunitatea naturala ”designed by God”, desi unii probabil s-au simtit perfect aparati.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb