OMV a obţinut şase noi licenţe de explorare extrateritorială în Norvegia

F.A.
Companii / 2 iulie 2013

OMV a anunţat, astăzi, că a primit încă şase licenţe de explorare extrateritorială în Norvegia, îndeplinind rolul de operator pentru două dintre acestea.

Conform unui comunicat remis redacţiei, licenţele au fost acordate de către Ministerul norvegian al Petrolului şi Energiei, în cadrul celei de-a douăzeci şi doua runde pentru acordarea licenţelor de explorare. Semnarea acordului cu Ministerul a avut loc vineri, 28 iunie.

Licenţele vizează teritorii aflate în cadrul principalelor zone de interes ale OMV Norge, în zona extrateritorială a Norvegiei Centrale şi în Marea Barents.

Două dintre noile licenţe vizează explorarea resurselor de gaze din zona de adâncime a Bazinului Vrring, aflat în partea de nord a Mării Norvegiei. Ambele licenţe sunt operate de OMV (60%), în parteneriat cu PGNiG (40%). Acordarea licenţelor PL 702 şi PL 703 reprezintă un sprijin strategic pentru perspectivele pe termen lung ale OMV în ceea ce priveşte investiţiile în proiectele Aasta Hansteen şi Polarled, concepute ca viitoare centre pentru gaze naturale.

Cele patru noi licenţe ce vizează Marea Barents reprezintă o creştere semnificativă a portofoliului OMV în această regiune emergentă, se mai arată în comunicat. OMV Norge are o participaţie de 20% în cadrul celor patru licenţe, având drept operatori companiile Statoil, Repsol, RWE şi GDF SUEZ. Noile licenţe PL 615 B şi PL 723 sunt momentan cele mai nordice licenţe acordate în Norvegia, vizând Hoop High, o zonă de la frontiera Mării Barents. În această zonă, OMV va executa vara aceasta foraje de explorare, ca operator al licenţei PL 537 (Wisting). De asemenea, Statoil va executa foraje ca operator al PL 615 (Apollo) în 2014. Astfel, noile licenţe acordate asigură activităţi potenţiale pe termen lung. Noile licenţe PL 711 şi PL 721 sunt situate la frontiera vestică a Mării Barents, regiune în care activităţile s-au intensificat în ultima perioadă, şi permit extinderea prezenţei OMV în această zonă.

Jaap Huijskes, membru al Consiliului Executiv al OMV, responsabil pentru activitatea de Explorare şi Producţie, a declarat: "Norvegia este una dintre cele mai importante regiuni pentru OMV, din punctul de vedere al dezvoltării, având în vedere că focusul companiei este pe explorare şi producţie. După această rundă de acordare a licenţelor, OMV Norge deţine în prezent un număr de 23 de licenţe de explorare extrateritorială, care reprezintă o bază solidă în ceea ce priveşte dezvoltarea operaţiunilor OMV în Norvegia".

OMV (Norge) AS este o subsidiară deţinută integral de către OMV Explorare & Producţie GmbH, înfiinţată în 2006, cu sediul în Stavanger. OMV Norge este partener în cadrul câmpurilor de dezvoltare Aasta Hansteen, Zidane, Edvard Grieg şi în proiectul de infrastructură Polarled şi îşi concentrează activităţile de explorare în zonele de graniţă cu Marea Norvegiei către Nord şi cu Marea Barents. OMV (Norge) AS deţine în prezent 23 de licenţe: 11 în Marea Barents, 11 în Marea Norvegiei şi una în Marea Nordului; nouă licenţe sunt operate de OMV.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb