OMV şi Gazprom măresc volumul de gaze livrate Austriei

A.P.
Companii / 5 noiembrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

OMV şi Gazprom au semnat un amendament la contractul lor, care prevede majorarea cu un miliard de metri cubi pe an a cantităţii de gaze naturale livrate Austriei, au anunţat astăzi cele două companii energetice.

Decizia privind amendamentul a fost luată după o întâlnire de lucru între directorul general al grupului austriac OMV, Rainer Seele, şi preşedintele Gazprom, Alexey Miller, care a avut loc la Sankt Petersburg.

"În ultimii ani, Gazprom a înregistrat exporturi record către Austria. Numai în primele zece luni din acest an furnizările de gaze spre această ţară au crescut cu o treime, comparativ cu perioada similară din 2017, ajungând la 8,8 miliarde de metri cubi. Semnarea documentului privind majorarea exporturilor dincolo de contractul iniţial reprezintă o nouă dovadă a cererii ridicate de gaze ruseşti din partea consumatorilor noştri europeni", a afirmat Alexey Miller, potrivit Agerpres.

La rândul său, Rainer Seele a declarat: "Cererea de gaze a Europei va creşte în principal în urma înlocuirii termocentralelor cu centrale electrice pe gaze, cuplată cu scăderea simultană a producţiei europene. Prin majorarea furnizării către Baumgarten (hub-ul de gaze deţinut de OMV în Austria - nota red.), contribuim suplimentar la securitatea furnizării spre Austria dar şi spre alte state europene".

Pe lângă semnarea amendamentului, şefii celor două companii energetice au discutat măsuri suplimentare în vederea implementării acordurilor semnate în octombrie 2018, cum ar fi înfiinţarea unui Comitet comun de coordonare al colaborării dintre firme, precum şi acordul în urma căruia OMV obţine o participaţie în proiectul destinat dezvoltării blocurilor 4 şi 5 ale formaţiunii Achimov, parte a zăcământului de petrol, gaz şi condensat Uregoy din Siberia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb