ONU: Războiul din Gaza, posibil să conducă "la o conflagraţie mult mai amplă"

F.D.
Internaţional / 4 martie

ONU: Războiul din Gaza, posibil să conducă "la o conflagraţie mult mai amplă"

Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Volker Turk, şi-a exprimat luni îngrijorarea că războiul din Gaza ar putea conduce la "o conflagraţie mult mai amplă", relatează AFP.

"Sunt profund îngrijorat de faptul că în acest butoi cu pulbere, orice scânteie ar putea duce la o conflagraţie mult mai amplă", a spus Volker Turk în faţa Consiliului ONU pentru Drepturile Omului de la Geneva, adăugând că "acest lucru ar avea implicaţii pentru toate ţările din Orientul Mijlociu şi pentru multe altele" dincolo de această zonă.

În discursul său în care face un bilanţ al principalelor încălcari ale drepturilor omului la nivel mondial, Turk a menţionat două exemple în care conflictul dintre Israel şi Hamas a avut deja efecte regionale: Libanul şi Yemenul.

"Escalada militară din sudul Libanului între Israel, Hezbollah şi alte grupuri armate este extrem de îngrijorătoare", a spus Turk, raportând deja 200 de morţi în Liban.

"Incidentele în care civili, inclusiv copii, paramedici şi jurnalişti, au fost ucişi în atacuri trebuie investigate amănunţit", a cerut el, amintind că aproximativ 80.000 de israelieni au fost, de asemenea, strămutaţi din zonele de graniţă ale Israelului.

"Este imperativ să facem tot posibilul pentru a evita o conflagraţie mai amplă", a insistat el.

Rebelii houthi din Yemen vizează nave comerciale în Marea Roşie care perturbă comerţul maritim global şi au condus la o creştere a preţurilor mărfurilor "cu un impact extrem de semnificativ asupra ţărilor în curs de dezvoltare", a spus Turk.

"Există un risc important ca acest conflict să se extindă chiar în Yemen, cu consecinţe potenţial grave pentru populaţia yemenită, care suferă deja din cauza unei crize umanitare generate de un deceniu de război" civil, a adăugat oficialul ONU.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Conflictul din Ucraina ca si cel aparut , practic din neant, in Gaza , pare a avea si o continuare .Israel nu poate distruge doar Hamas ar insemna ca s-a razboit degeaba .O pauza poate aparea dar asta pina ce trec alegerile din UE si SUA.Apoi totul va continua cu tot mai multa forta ceea ce va diminua forta razboiului din Ucraina .Acum rusii trebuie sa ii apere pe teroristi si organizatiile lor din O.M.Intre timp NATO european îsi mareste forta si se va concentra pe comflictul din Ucraina pozitionind in acelasi timp si fortele sale navale in Marea Rosie .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb