OPEC+ nu consideră că este nevoie de reduceri suplimentare ale producţiei de petrol

A.F.
Miscellanea / 28 aprilie 2023

OPEC+ nu consideră că este nevoie de reduceri suplimentare ale producţiei de petrol

Viceprim-ministrul rus Alexander Novak a declarat ieri că grupul OPEC+, al celor mai mari producători de petrol, nu consideră că este nevoie de reduceri suplimentare de producţie, în ciuda cererii sub aşteptări din China, dar că organizaţia poate oricând ajusta politica dacă este necesar, transmite Reuters.

El a spus că Rusia şi-a atins producţia vizată în această lună, după ce a anunţat reduceri de 500.000 de barili pe zi (bpd), sau 5% din producţia sa de petrol, până la sfârşitul anului.

Rusia face parte din grupul OPEC+ care a anunţat o reducere combinată a producţiei de petrol de aproximativ 1,16 milioane bpd, la începutul acestei luni, o decizie surpriză pe care Statele Unite au descris-o ca fiind neînţeleaptă.

Novak a spus că producţia rusă de condensat de petrol şi gaze este de aşteptat să scadă la aproximativ 515 milioane de tone (10,3 milioane bpd) în acest an, de la 535 milioane de tone în 2022.

Întrebat dacă grupul trebuie să-şi reducă în continuare producţia din cauza scăderii preţului petrolului, Novak a spus: "Ei bine, nu, desigur că nu pentru că am luat o decizie (de reducere) abia acum o lună şi va intra în vigoare din mai, pentru acele ţări care s-au aderat".

El a arătat că redresarea cererii de petrol din China în urma pandemiei de Covid-19 a fost "probabil mai mică" decât se aşteptau analiştii şi experţii şi a considerat că piaţa este piaţa echilibrată.

Novak a spus că OPEC+ nu se aştepta la lipsuri de petrol pe piaţa globală după reducerile de producţie, chiar dacă Agenţia Internaţională pentru Energie (IEA) a spus că riscă să exacerbeze deficitul de aprovizionare aşteptat în a doua jumătate a anului.

Separat, secretarul general al Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol, Haitham Al Ghais, a declarat joi că AIE ar trebui să fie "foarte atentă la subminarea în continuare" a investiţiilor în industria petrolului, despre care ţările producătoare spun că sunt vitale pentru creşterea economică şi depind de preţurile robuste ale petrolului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb