Operatorul restaurantelor KFC şi Pizza Hut din regiunea MENA se pregăteşte de listare

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 noiembrie 2022

Sursa foto: https://uae.kfc.me/

Sursa foto: https://uae.kfc.me/

Compania vinde 2,527 miliarde de acţiuni, iar titlurile sunt aşteptate la tranzacţionare luna viitoare, la Abu Dhabi Securities Exchange şi Saudi Stock Exchange

Americana Restaurants International, societatea care administrează restaurantele KFC şi Pizza Hut din Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi Kazahstan, va lista 30% din acţiunile sale la Bursa de Valori din Abu Dhabi (Abu Dhabi Securities Exchange - ADX) şi la cea saudită (Saudi Stock Exchange), informează khaleejtimes.com.

Anunţând recent oferta publică iniţială (IPO), cel mai mare operator de restaurante fast-food din regiunea Orientul Mijlociu şi Africa de Nord (MENA), după numărul acestora, a precizat că tranzacţia constă în vânzarea a 2,527 miliarde de acţiuni ordinare existente ale Americana Restaurants de către acţionarul Adeptio Investments AD Ltd.

Potrivit unei informaţii Bloomberg, prin această ofertă, Americana Restaurants International ar putea strânge cel puţin două miliarde de dolari.

IPO-ul se va desfăşura în perioada 14 - 21 noiembrie pentru investitorii de retail din Emiratele Arabe Unite şi Arabia Saudită, şi din 14 până pe 22 noiembrie pentru cei instituţionali. Admiterea acţiunilor la tranzacţionare pe burse este aşteptată să aibă loc în sau în jurul datei de 6 decembrie.

Adeptio Investments deţine 96% din capitalul social total emis al Americana Restaurants şi este vehiculul de investiţii deţinut în comun de Mohamed Ali Rashed Alabbar, fondatorul Emaar Properties, şi Fondul de Investiţii Publice (PIF) al Arabiei Saudite.

Preşedintele Americana Restaurants, Mohamed Ali Rashed Alabbar, a declarat că începerea procesului de IPO este o piatră de hotar majoră în istoria de peste 50 de ani a grupului. Domnia sa a menţionat: "Suntem mândri că Americana Restaurants este un campion al alimentelor şi băuturilor născut în Consiliul de Cooperare al Golfului, care a devenit cel mai mare jucător din regiunea MENA şi Kazahstan. Platforma noastră diversificată de restaurante serveşte cele mai populare categorii de alimente către milioane de clienţi din cele 12 ţări MENA. Puterea şi diversitatea mărcilor emblematice ale Americana Restaurants, combinate cu amploarea, creşterea, profitabilitatea şi generarea de numerar, îl fac un activ fără egal în regiune".

Potrivit lui Mohamed Ali Rashed Alabbar, o listare duală concomitentă pe ADX şi Bursa Saudită marchează o tranzacţie inedită pentru ambele pieţe.

În Emiratele Arabe Unite, de acest IPO se ocupă First Abu Dhabi Bank, Abu Dhabi Islamic Bank şi Al Maryah Community Bank, iar în Arabia Saudită - Saudi National Bank, Al Rajhi Bank, Riyad Bank, Alinma Bank şi Arab National Bank.

Americana Restaurants este cel mai mare operator de restaurante fast-food din cele 12 ţări din MENA şi Kazahstan. Compania a realizat venituri de 2,05 miliarde de dolari în anul încheiat la 31 decembrie 2021, respectiv de 1,15 miliarde de dolari în cele şase luni încheiate la 30 iunie 2022. Profitul net a fost de 204 milioane de dolari la finele lui 2021, iar în cele şase luni încheiate la 30 iunie 2022 - de 121 milioane de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb