OPINII Articol liber de nevaccinaţi

CRISTIAN DOGARU
Ziarul BURSA #Miscellanea #Sănătate / 12 ianuarie 2023

Articol liber de nevaccinaţi

Mi-a sărit în ochi zilele trecute o captură de ecran cu burtiera "Cum ne-au minţit autorităţile în campania de vaccinare", distribuită pe Facebook, stop cadrul fiind dintr-o emisiune Realitatea Plus a cărei realizatoare afişa cu câteva luni în urmă o altă burtieră spectaculoasă "Emisiune liberă de nevaccinaţi" (unde erau invitate doar persoane vaccinate de altfel, pentru a da un exemplu pozitiv întregii societăţi).

Povestea mă duce cu gândul la diagnosticul "am fost un dobitoc" cu care se gratula Postelnicu, judecat imediat după Revoluţie, numai că în acest caz recent propaganda bine plătită în pandemie dă mult mai uşor vina pe sponsor decât să îşi asume ceva.

De altfel, au fost mai multe emisiuni la TV legate de efectele negative ale vaccinurilor, după o statistică apărută convenabil după eşecul campaniei de vaccinare şi nu în timpul acesteia, cum ar fi fost normal, ca să ia şi oamenii o decizie cât mai informată.

Am aflat că 41.486 de reacţii adverse au fost raportate oficialităţilor în perioada 27 decembrie 2020-31 decembrie 2021, potrivit unei statistici a comitetului de coordonare a activităţilor privind vaccinarea (CNCAV) şi aici nu sunt prinse datele pe 2022, ca să nu mai vorbim că statistica se referă la reacţiile din primele zile după vaccinare, şi nu după o perioadă mai lungă.

Mai mult, fostul purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii acuză "muşamalizări în raportările de efecte adverse ale vaccinării Covid", potrivit unui cotidian central. "Femeia avusese paralizie temporară facială, iar colonelul Gheorghiţă ne-a spus să dezminţim", suna declaraţia lui Bogdan Oprea, acum profesor la facultatea de jurnalism.

Ca tabloul intern să fie complet, circulă pe reţelele sociale o adresă a Casei Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) ce reprezintă o informare despre măsurile întreprinse de Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) şi compania Astra Zeneca pentru informarea profesioniştilor din domeniul sănătăţii cu privire la riscul de trombocitopenie şi de tulburări de coagulare asociate cu vaccinul Astra Zeneca.

Lăsând la o parte efectele imediat post-vaccin, există şi date care ridică semne de întrebare privind evoluţia altor indicatori de sănătate publică.

De pildă, morţile în exces, în creştere cu 9% în Marea Britanie (că tot am pomenint mai sus de Astra Zeneca). De altfel, titlul unui articolul BBC este sugestiv aici: "Morţile în exces în 2022, printre cele mai rele date din ultimii 50 de ani".

Există informaţii deloc liniştitoare în acest context şi la nivelul UE - conform unei statistici Eurostat, mortalitatea în exces a avut un vârf de +17% în iulie 2022, pentru a scădea la +10% în octombrie, raportat la mediile 2016-2019. Eurostat vine şi cu o hartă pentru octombrie 2022, colorată în diferite culori pentru a scoate în evidenţă vârfurile naţionale, iar cel mai prost stau Germania, cu roşu (+23%), Austria şi Olanda (+18%), Irlanda (+15%), Finlanda (+17%), Elveţia (+16%), Franţa (+10%) etc.

Cumva, statele care stau cel mai prost la mortalitatea în exces sunt şi printre cele mai vaccinate din Europa (Austria a încercat chiar să impună vaccinarea obligatorie).

Vă întrebaţi poate cum apar în statistici România şi Bulgaria, statele problemă, unde antivaccinistii au dat mari bătăi de cap autorităţilor? România e la minus 7%, iar Bulgaria la minus 1,5%, adică nu există mortalitate în exces, ba chiar s-a murit mai puţin aici în octombrie 2022 decât în perioada 2016-2019. Coincidenţă?

Iar dacă ne referim doar la sportivi, creşterea numărului celor care mor subit pe teren e chiar mai abruptă. Au apărut date care arată că între ianuarie 2021 şi decembrie 2022, în doi ani, aproape 1.600 de sportivi au avut probleme cu inima, pentru 1.100 acestea fiiind fatale. Tot 1.100 de sportivi au murit de diverse probleme cardiace în intervalul 1966-2004, deci în 38 de ani. Să fie trombocitopeniile de care pomenea mai sus ANMDMR?

Sunt tare curios să văd şi nişte statistici legate de cancere în perioada următoare. Să stăm însă liniştiţi - la începutul acestui an aflam că BioNTech (unul dintre greii industriei vaccinurilor anti-Covid) a început testele în Marea Britanie pentru un vaccin anticancer folosind aceeaşi tehnologie mRNA ca în cazul vaccinurilor anti-Covid.

Morala? Staţi liniştiţi la locurile voastre, ascultaţi autorităţile şi consumaţi doar ştiri verificate, din surse sigure, că doar nu suntem medievali.

Altfel, cum remarca un amic la un moment dat, două specii sunt greu de găsit în aceste vremuri - antivacciniştii antiputinişti şi vaciniştii putinişti. Tot teoria conspiraţiei să fie de vină sau e suficient să ne uităm din nou la refrenul din media oficială pentru a vedea unde (nu) se află adevărul?

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. cel mai bun ex despre nocivitatea vaccinului sint mortile sportivilor . fiecare stie ca un sportiv nu are voie sa intre in teren sau echipa decat in urma unui control medical , aici nu mai este loc de intors .

    România e la minus 7% pe fondul nevaccinării? Exercițiul de logică pare eșuat în apropierea malului.

    Dle autor, aveți niște cifre incorecte despre statistica din România. Nu știu de unde le aveți.

    Vi le comunic eu pe cele ale INS, mișcarea naturală a populației. 

    Media deceselor în 2018 și 2019: 261 701 

    Decese în 2020: 297 345 

    Exces 2020: 39 454 

    Decese în 2021: 334 910 

    Exces în 2021 față de media 18-19: 70 679 

    Decese în 2022 (până la luna oct inclusiv): 228 175 

    Exces în 2022 față de media 18-19 (luna oct): 11 052 

     

    Deci, avem decese în exces inclusiv în România. 

    Peste 120 000 de români au murit în exces în 2020-2022. 

    Iar raportat la alte țări vestice, la care creștere deceselor în exces PARE (repet PARE) procentual mai mare față de istoric, explicația asta este mult mai simplă dacă nu se ia în considerare știința medicală care a aflat cât de mult rău poate face acest SARS-CoV-2 afecțiunilor existente: cardio, pulmonare, circulatorii, hepatice, renale, cerebrale. 

    Pe scurt, oamenii mor în exces din cauza infectării cu SARS-CoV-2 (dar și a vaccinării care folosește o toxină, proteina spike, într-un mod periculos pentru organism). 

    1. "Au apărut date care arată că între ianuarie 2021 şi decembrie 2022, în doi ani, aproape 1.600 de sportivi au avut probleme cu inima, pentru 1.100 acestea fiiind fatale. "

      Si ca sa continui, asta este o imagine deformata. Cine observa aceasta crestere a deceselor subite, sa se intrebe daca acele persoane au facut Covid (nu conteaza starea de vaccinare). Daca au facut Covid, atunci riscul lor de atac de cord este DUBLU (asta spune stiinta medicala; sunt studii pe milioane de oameni facute) fata de cei neinfectati. 

      Principala cauză în 2021 este disfuncționalitatea sistemului sanitar. Fie cei vulnerabili/bolnavi au ajuns în sistemul sanitar cu diverse probleme și s-au infectat, fie tratamentele/operațiile unor pacienți au fost amânate.

      pe scurt oamenii au murit in exces ca stateau la poarta spitalului gol in asteptarea covizilor , si nu au beneficiat de tratament , sau altfel au murit cu zile

      Aia a fost valabil doar 3 luni, apr-iun. Nu explica restul care vine din infectia Covid, oricat nu ti-ar placea sa admiti asta. Mai citeste articole medicale de stiinta sa vezi ce bestie este SARS-CoV-2.

      PS.... Mai adaug acest comentariu referitor la procentaje... de ce aceste procentaje par mai mari in vest decat in Romania. Din cauza unui efect statistic numit "efect de baza".

      Adica, în România, înainte de pandemie, mortalitatea la 100 000 de locuitori era dubla fata de tari din vest precum Danemarca. Germania. Prin urmare, daca apar decese suplimentare cauzate de SARS-CoV-2, acut prin pneumonie, sau mai lent prin alte agravarea altor afectiuni, si mortalitatea era scazuta in acele tari, este normal ca exprimat in %, acestea sa fie mari, de genul 20-30%. In schimb, în România unde oricum lumea murea mai abitir decat in vest, rata dubla, atunci aceleasi decese cauzate de SARS-CoV-2 vor duce, în mod evident, la creșteri procentuale mai mici.... din cauza "efectului de bază". De aceea România are decese în exces de doar 7-9%, fata de vestul cu 20-25%. Nu este neaparat din cauza vaccinării, ci este posibil să fie un efect de bază. 

      Da, cunosc destule persoane nevaccinate si vaccinate care au ramas cu sechele sau covid-ul le-a agravat problemele existente. E clar ca asta e o mizerie de virus care nu se comporta ca alte virusuri gripale, raceli etc. Isteria e doar din partea presei, ca si acest articol, care canta dupa cum crede ca e pe plac audientei sa aduca cat mai multe click-uri. Oamenii cu capul pe umeri indiferent de statusul vaccinarii, ar fi bine sa se fereasca de aceasta mizerie, care sunt sanse mari sa fi scapat din laborator. Cat priveste moarte sportivilor de performanta unde sunt implicati multi bani, ar fi interesant de stiut cat de bine sau daca s-au putut face testele anti-doping cand erau lockdowns-uri, ca se stie ca in sportul profesionist se intepeapa cu multe alte "vaccinuri".

      nu am nevoie sa citesc minciunile platite cu bani grei , ma uit in jur , nu cunosc si nici nu am auzit de cineva sanatos sa moara de covidul asta . stiu cazuri concrete in schimb cum au fost umflate statisticile cu morti covid , si cei calcati de masini si tren erau trecuti la covid . cred ca ai plins tare cand ai vazut excavatoare in cimitire , eu nu .

      s-au facut foarte bine testele anti -doping , nu s-a schimbat nimic , nu da vina pe ceva imaginar . nu cunosc pe nimeni cu sechelele covidului , in afara de cele spuse de propaganda .

      Sharapova, Armstrong, Johnson, baseball si fotball american si cate si mai cate scandaluri de sporturi si sportivi profestionisti care se inteapa cu "vaccinuri". Foarte bine ca nu cunosti, eu cunosc destule, cat si tineri sanatosi care au avut forme usoare, ca sa nu se creada ca am zis ca absoluti toti care au facut au ramas cu sechele.

      Baga si unii actori de la Hollywood care castiga milioane de dolari si in cateva luni trebuie sa arate ca Hercule. Pe Stallone l-au prin in Australia pe aeroport inainte de pandemie cu hormoni de crestere, a si recunoscut saracul ca s-a intepat cu aceste "vaccinuri", ce sa-i faci pentru 10-20 meleoane pentru un film unde trebuie sa ai un fizic ca un zeu grec, cred si eu ca se merita.

    ma regasesc pe deplin aici - antivacciniştii antiputinişti

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb